Niet tevreden over het verloop
Op 24 juli kocht ik via uw webshop een Kärcher K5, aangeboden als “tweede kans”-artikel. Bij ontvangst stelde ik echter vast dat het toestel ernstig beschadigd was. De aansluiting voor de tuinslang is volledig afgebroken en ontbreekt zelfs volledig. Daarnaast ontbreken ook diverse schroeven, wat wijst op een duidelijk onbruikbaar toestel.
Na telefonisch contact met uw klantendienst werd mij de optie geboden om het toestel te retourneren en vervolgens een nieuw exemplaar aan te schaffen met 10% korting. Hoewel deze tegemoetkoming op het eerste gezicht redelijk lijkt, blijft de prijs na korting (€287,10) nog steeds aanzienlijk hoger dan bij andere aanbieders. Zo biedt Amazon het toestel aan voor €269, zonder enige kortingsactie. Tov 319 bij Coolblue, een groot verschil.
Verder werd ik geïnformeerd dat het bedrag dat met ecocheques betaald werd, niet kan worden terugbetaald in geld, maar enkel via een Coolblue-cadeaubon. Aangezien het toestel bij Coolblue duurder is dan elders, en ik genoodzaakt ben om het elders aan te kopen, is zo’n bon voor mij helaas nutteloos.
Tot slot blijf ik nu achter met een beschadigd toestel dat ik zelf moet terugbrengen via een druk postpunt, wat bijkomende hinder veroorzaakt.
Deze situatie had eenvoudig vermeden kunnen worden als het toestel vóór verzending degelijk was gecontroleerd. In de huidige staat is het niet te verantwoorden dat dit als “tweede kans”-artikel werd aangeboden.
Gezien bovenstaande hoop ik alsnog op een passende oplossing. Idealiter wens ik:
Ofwel een volledige terugbetaling, inclusief het gedeelte dat via ecocheques werd betaald;
Ofwel de mogelijkheid om een nieuw toestel aan te kopen aan een marktconforme prijs, vergelijkbaar met die van concurrerende aanbieders.
Graag hoor ik van u hoe dit verder kan worden opgevolgd.