nutteloos product
Het goede nieuws: leveren snel de juiste spullen. Echter de spullen voldoen niet aan de verwachting
De verfspuit is een drama. Hoe hard ik 1 aansluiting ook aandraai, blijft lekken. Uiteindelijk teflontape tussen geprutst. Wel verf overal. Volgens de manual proberen van de spuit in de emmer verf leidt tot een soort verfexplosie. Advies: zorg dat je 3x3 meter ruimte hebt waar het totaal niet uitmaakt wat er gebeurd. Fet spuiten. Op zich werkt dat wel redelijk, maar het is supermoeilijk dit consistent te doen tenzij je al 30 jaar bij een autospuiterij werkt. Het resultaat is niet gelijk. Ik heb het maar met een roller nagestreken. Het schoonmaken is ook dramatisch. Duurt letterlijk een uur en verf overal. Je knalt liters verf het riool in. Duur en slecht voor het milieu. Aanzuigslang blijft verf in, dus met andere kleur vrees ik het ergste.
Die dure witte latex die ik erbij gekocht heb, is dus niet echt wit. Het plafond wat ik heb is een stuk witter. Verder kan je de slang niet in de jerrycan hangen, dus je moet het alsnog overgieten. Er moet 10% bijgemengd worden, onhandig.
De afplakfolie met tape klinkt als een goed idee. Het laat zich ook prima aanbrengen en die statische folie kleeft dus ook aan het plafond. Maar......... zodra je de verfspuit erop zet blaast dat onmiddelijk de folie weg. Dus in 1 seconde verf op het plafond, op de ramen, op de kozijnen en op de vloer. Je moet het dus superprecies gladstrijken op het plafond en extra tapen. Aan de zijkanten bij deuren en kozijnen kan je beter echte dikke folie halen met echte tape. 3 uur schoonmaaktijd van kozijnen, ramen en vloer en ik kan nu ook het plafond gaan doen wat ik niet gepland had.
Kortom: tenzij je een varkensschuur ongeveer van een wit verfje wil voorzien, doe jezelf een lol en koop bij je favoriete bouwmarkt latex van een goed merk en een roller. Ben je zonder troep veel sneller klaar, en het resultaat is ook nog beter. En die EUR 500,- besparing is ook niet gek trouwens.