Electrocorner: gemakzuchtige oplichters
Bijna een jaar geleden een goedkoop HP-PCtje gekocht bij Electrocorner.
Het apparaat was bij aankomst defect, dat merkte is pas na een paar maanden toen ik ‘m nodig had en uit de doos haalde. Ook toen pas kwam ik er achter dat het om een refurbished toestel ging. Dat is een mooi woord voor een gebruikte, 2e-hands computer. Het ding was ook wel erg goedkoop, een paar honderd euro als ik me goed herinner, maar als ie het niet doet is dat nog te veel geld. Ik had gewaarschuwd moeten zijn. Als de prijs te mooi is om waar te zijn…
Electrocorner geeft op hun website zeer onduidelijk aan dat ze voornamelijk 2e-hands spullen verkopen. Alleen op de productpagina van mijn HP computer stond helemaal onderaan dat het om een zg HP-Renew product ging. Je moet maar weten dat het dan om een 2e-handsje gaat.
Tuurlijk ook een 2e-hands computer kan stuk zijn, de kans is daarbij natuurlijk groter dan bij een nieuwe, eigen schuld dus. Maar van Electrocorner verwacht je dan wel dat ze een andere PC sturen of eventueel repareren. Dat doet Electrocorner dus niet, de service laten ze helemaal aan HP over terwijl ze wettelijk verplicht zijn dat als leverancier in eerste instantie zelf op te lossen. Maar van Rob Spierenburg en zijn bedrijfje hoef je dus verder geen service te verwachten. Ze balanceren op de rand van wat malafide is. Gedeeltelijk misleidend is het zeker en klantvriendelijk is het allerminst.
Maar goed de PC is 2x op en neer naar het HP-reparatiecentrum in Hongarije gestuurd, we zijn een jaar verder en het kreng doet nog steeds helemaal niets. Ik heb dagen met de helpdesk van HP aan de telefoon gezeten, ik heb veel met Rob Spierenburg van Electrocorner gemaild, maar het probleem is na een jaar nog steeds niet opgelost.
Ik weet eerlijk gezegd niet wat me te doen staat, weer naar Hongarije opsturen? Het lijkt me in ieder geval een mooi moment om eens met Kassa of Radar te bellen en deze tekst te delen op Facebook, Insta en Twitter. Dat wil nog wel eens helpen.