Communiceren kun je leren
Op tweede Paasdag heb ik een loungeset besteld. Er werd toen duidelijk verteld dat de set begin juli geleverd zou worden. Tsja, dat duurt lang, maar logisch en prima, ook tuinmeubelland zal waarschijnlijk wel logistieke problematiek hebben door de epidemie.
Begin juli heb ik contact opgenomen met Tuinmeubelland gezien er een week van te voren betaald moest worden. Tijdens dit telefoongesprek werd mij duidelijk dat de set helaas niet begin juli geleverd kon worden en verplaatst zou zijn naar eind juli. Hier had ik eerder nog géén bericht van ontvangen. Het is dat ik zelf contact opnam, anders wist ik tot de dag van levering niets. Over het falen rondom de communicatie heb ik gemaild. Het enige wat ik te horen krijg is dat de situatie betreurd wordt.
Eind juli heb ik het geld overgemaakt gezien ik erop vertrouwde dat de set eind juli geleverd zou worden. Een dag nadat het geld was overgemaakt heb ik zelf nogmaals contact opgenomen met tuinmeubelland met de vraag of zij het geld hadden ontvangen. Dit was inderdaad het geval, maar de mevrouw van de klantenservice gaf mij aan dat de set niet eind juli zou komen, maar begin augustus. Opnieuw géén bericht ontvangen rondom uitstel van levering. Tijdens dit gesprek heb ik nogmaals mijn ongenoegen uitgesproken over het feit dat tuinmeubelland niet communiceert over uitstel van levering. Klantenservice bood mij toen een tegemoetkoming aan.
Een dag na het telefonische contact kreeg ik een mail van tuinmeubelland waarin stond dat de levering voor de derde keer verplaatst zou zijn naar wéér een andere datum. Dit was tevens de eerste keer dat ik vanuit tuinmeubelland zelf een bericht ontving.
Twee dagen later kreeg ik vanuit het transportbedrijf bericht dat de tuinset toch eerder geleverd zou worden. Complimenten voor hun service en levering!!
Ik raad tuinmeubelland qua tuinmeubelen aan, maar op het gebied van communiceren kunnen zij nog heel veel leren. Ik ben zeer teleurgesteld over de communicatie.