Super snelle levering en weergaloos vers
Eerste bestelling bij de Brandzaak. Snel en netjes geleverd in doosje. Ook oorloze kopjes erbij besteld; ze zijn zwart en gewoon cool! Het enthousiasme op de website en de vergelijking met ‘dat koffie mijn wijn is’ maakte mij nieuwsgierig, omdat ik dan echt met smaakliefhebbers te maken moet hebben... Ook dat er voor de boer achter de boon gezorgd wordt spreekt mij aan. De verpakking strak en mooi, vooral de hersluitbare verpakking met ventiel is ideaal. Ik doe het liefst bonen voor 1 of 2 espresso’s in de maler. Ik heb voor de single origins collection gekozen. Bij openen van de verpakking komt mij een heerlijke geur van de Brasil yellow bourbon tegemoet. De bonen gemalen met mijn Eureka Mignon op stand 4 voor 4 seconden. Dat geeft een espresso van precies 30 ml in 30 seconden, perfecte extractie. De espresso uitloop is meteen blond goud, prachtig! Dag 6 na branding, de crema is daarbij nog niet heel volimuneus maar de espresso al heerlijk stroperig. De smaak… echt heel mooi, rond, warm, vanille en geen zuurtje. Als Cortado met havermelk kom ik hier wel heel dicht in de buurt van de een prachtige ‘grand cru’. Tezamen met een door mijn dochter gemaakte ‘Blondie’ werd ik toch echt wel heel blij. Kortom, mijn eerste ervaring met de koffiebonen van deze twee broers is zeer positief. Ik durf te stellen dat ik het zelden beter gehad heb en dat vind ik nu echt waanzinnig leuk, omdat het bepaald niet mijn eerste koffiebonen zijn die ik uitprobeer. Ik ben heel benieuwd naar met name de wat meer uitgesproken smaken! Kortom, super enthousiast!