Duidelijk en niet langdradig

Het was een fijne leerzame dag, op een goed bereikbare locatie met nette voorzieningen.

• Pluspunten Duidelijk
  • Minpunten NVT

Het was een leerzame dag met een cursusleider die het boeiend kon vertellen

Het was een leerzame dag met een cursusleider die het boeiend kon vertellen

Leerzame nuttige bhv herhaling

De docent (John) was zeer goed voorbereid op het aantal mensen. Genoeg poppen, genoeg aed's etc. zodat je niet op elkaar hoefde te wachten. Lotus (Ineke) was een zeer aangename aanvulling, zeker om ziektebeelden wat meer visueel duidelijk te maken. Les was leerzaam vooral omdat we niet tot in den treuren hoefden te "verbinden" o.i.d. maar dat er een goede diversiteit was in de onderwerpen die werden behandeld. Er werd goed geluisterd naar de wensen en vragen van de cursisten.

• Pluspunten diversiteit in onderwerpen en de lotus
  • Minpunten eigenlijk geen

vond het een zeer interessante cursus die op een vrolijke manier werd gebracht.

ik heb een cursus gehad van Eric en deze was zeer prettig bevallen. er zat ook humor in de cursus waardoor je de gehele dag geboeid blijft. ook de Lotus was naar tevredenheid. de verschillende casussen werden goed uitgebeeld.

• Pluspunten vrolijke manier van uitleggen

Goed uitgelegd

Everything was told as expected

• Pluspunten 7
  • Minpunten 0

prettige ervaring tussen goede gesprekken en actieve training

fijn evenwicht tussen goed geprikkeld worden tot nadenken, open vragen stellen, en actieve training. niet te hard op herhaling van lijstjes, maar zo dicht mogelijk bij praktijkervaring komen en common sense leren gebruiken. Freek is een heel fijne cursusleider, en Els een top Lotusmedewerker

• Pluspunten Freek, Els, en de dagindeling
  • Minpunten De locatie is misschien een beetje matig, maar gelukkig scheen de zon

Leuke en vooral leerzame cursus weer

Cursus werd op een leuke manier gegeven waardoor de dag snel ging,ook Ine van de Lotus was weer erg goed

• Pluspunten Leuke manier van uitleg

Goed geregeld

Fijne uitleg gehad, lekker actief bezig geweest de hele dag (in plaats van alleen maar theorie en luisteren). Echt een plus was de lotus, zo onthoud je pas echt wat er in het echte leven kan gebeuren en hoe je handelen moet!

• Pluspunten Lotus, instructeur

Leuke les

Er was een kundige cursusleider en geweldig Lotus slachtoffer. Ze deed het heel goed en het was zeker een meerwaarde voor de cursus.

Praktische cursus voor BHVers

Deze cursus is een erg praktische en hands on training voor BHVers. Deze aflevering was wel wat meer EHBO gericht wat voor ons minder relevant is.

• Pluspunten Praktisch, actief
  • Minpunten Veel EHBO

Leerzaam en praktisch met stukje humor

Leerzame en praktische cursus. Zeker met de lotus persoon dat er ook in het praktijk realistisch wordt gehandeld. Ook fijn om van zowel de cursusgever als de Lotus persoon feedback te krijgen en te horen.

• Pluspunten Veel praktische handelingen en feedback

Interactief met veel praktijk

Ondanks dat het een lange dag is met veel stof heb ik d.m.v. veel praktijk (met een lotus) een hele boel behandeld en geleerd!

• Pluspunten d.m.v. veel praktijk veel geleerd over adequaat handelen.
  • Minpunten Wat meer focussen op persoonlijke "drempels" die mensen hebben rondom het oefenen en daar als groep mee aan de slag gaan. iedereen heeft wel is freeze momenten. hoe ga je daarmee om?

super!

met Ferry en Ineke is de les een stuk interessanter!!

• Pluspunten samenwerking bhv en lotus

uitstekend en leerzaam

De locatie was goed bereikbaar, goed verzorgd en lokaal was adequaat. De cursus werd gegeven door iemand die duidelijk veel wist over het onderwerp en passie had voor zijn vak(ken).

• Pluspunten instructeur
  • Minpunten lunch was wat matig maar dat was meer door de locatie zelf

Leerzam, realistisch en met plezier

Leuke cursus, praktische voorbeelden; met een acteur die een realistisch slachtoffer speelde en ons ook verraste, waardoor hij reële emoties opriep, zoals tijdens een noodsituatie (paniek, overspoeld raken, uit affect snel handelen); de docent was authentiek en probeerde de sfeer gezellig en ook grappig te houden. Sommige grappen vond ik te extreem. Hierbij kan het handig zijn persoonlijke meningen te reduceren. Al met al kon ik veel kennis onthouden en heb ik zelf nieuwe dingen geleerd die ik in de vorige cursus niet had geleerd.

• Pluspunten Interventies (kaartspelletje, tabel met verschillende blussers kiezen; plattegrond, map tekenen), acteur (maakt het heel reëel en roept ook iets emotioneels op); ezelsbruggetjes; fijne locatie; docent was gemotiveerd en authentiek/persoonlijk; praktische ervaringen van de docent.
  • Minpunten Eten was niet volledig vegetarisch, voornamelijk de snacks niet, hoewel dit tevoren aangegeven was; iemand die nieuw was, zat in de cursus samen met mensen die de vervolgcursus hadden gedaan; de stabiele zijligging wordt op de grond gedaan, die wel vies is (hier kan het handig zijn om een deken ervoor te hebben); soms maakte de docent extreme commentaren over geweld en stereotypering van mensen (wat als grap bedoeld was, maar het minder professioneel maakte en ongemak bij het publiek veroorzaakte); het is fijn als mensen van dezelfde beroepsgroep samen geplaatst kunnen worden.

Leuke manier van les geven door de docent

De docent gaf op een leuke manier les, waardoor de stof goed bleef hangen. Ook de persoon die het slachtoffer speelde, was van grote waarde, omdat zij tussen de lessen door met verschillende letsels kwam, waardoor je moest handelen op momenten die je niet had verwacht. Dit is natuurlijk iets wat ook in de praktijk gebeurt.

prima cursus dag BHV

fijne cursus dag BHV met ervaren cursusleider Wim veel oefenen in de praktijk en met een lotus gast wordt het ook de werkelijke situaties nagebootst.

• Pluspunten praktijk, Wim
  • Minpunten geen

Prima herhalingscursus, met humor en serieuze aanpak!

Prima dag gehad. Met leuke en kundige cursusleider. Helaas had de Lotus medewerker ziek gemeld, maar Ferry heeft het zelf prima opgepakt en enkele cases gespeelt. Goed gedaan!

Ik vond het een fijne dag

Het was een leerzame praktische dag:)

• Pluspunten Humor

Geweldige ervaring met een gepassioneerd iemand!

De dag zelf was even wennen, hoe zijn de mensen om je heen, en hoe is de persoon die de les geeft. Hier kwam Ferry, wat een geweldenaar is dat. Passie voor zijn vak en vooral voor mensen iets oprecht bijbrengen waarbij veiligheid en zorg centraal staat. Groot compliment hoe hij deze dag heeft verzorgd, de tijd vloog en heb oprecht genoten van deze bijeenkomst!

• Pluspunten Geweldige ervaring
  • Minpunten xx

Goede ervaring

Wederom een leerzame dag met een leuke groep

• Pluspunten Goede uitleg
  • Minpunten Geen

Duidelijke lesdag

Ik heb veel geleerd tijdens de les. Het was behulpzaam om diverse scenario's gespeeld te zien door de lotus.

Leuke en leerzame cursus!

Fijne cursus op een leuke manier gepresenteerd, met praktijk oefeningen en afwisseling.

• Pluspunten Interactief en veel oefenen
  • Minpunten Ik had iets meer herhaling van theorie verwacht

Leerzame dag in een fijne omgeving!

Fijne dag gehad. Praktijkgericht en veel ruimte voor vragen.

• Pluspunten Goede sfeer, duidelijk antwoord op vragen
  • Minpunten N.V.T.

Erg verduidelijkend en essentieel bij het lesmateriaal

Het lezen in het lesmateriaal en boek helpt met kennis maar zonder de tweedaagse training had ik de kennis die ik nu heb niet kunnen vertrouwen. Zeker voor BHV basis zie ik geen mogelijkheid om de cursus in minder dan twee dagen te doen. Beide intructeurs (Henk en Henk)waren duidelijk en spontaan genoeg om aandacht te behouden voor de volledige dag maar serieus genoeg waar het nodig was om de serieuze onderwerpen toe te lichten.

• Pluspunten Duidelijk, geruststellend, kennis bevestigend
  • Minpunten lastig te beoordelen