Pluspunten
Je weet dat het komt, het moment van afscheid nemen. Een moeilijke periode, waar van alles ineens moet. Hoe goed je ook voorbereid dacht te zijn, en daartussen worstelt je zelf nog met het verlies.
De rust, warmte en oprechte deelneming die ik bij Den Hollandsche Gedenktekens ervaren heb, zal ik niet gauw vergeten. Je bent er zeker géén nummer.
Mijn eerste contact verliep via de website. Het mooiste van de site is dat je een portfolio met ontwerpen kunt samenstellen en deze met nabestaanden kunt delen. Allen kunnen digitaal monumenten en ontwerpen toevoegen en zo hun steentje aan een uniek ontwerp bijdragen.
Het grote aantal tastbare monumenten wat men in Elst op het terrein heeft geplaatst, geeft gevoel aan de verzamelde ontwerpen.
De steun en warmte van de stylistes, vulden onze eerste ideeën moeiteloos aan met mogelijkheden en adviezen. Ook adviezen voor zaken waar je zelf niet 1, 2, 3 aan gedacht hebt zoals bv. de voorwaarden die gelden op het betreffende kerkhof. (nooit aan gedacht, en is zeker niet ff op te zoeken.)
De mogelijkheid om het ontwerp tot de definitie order te kunnen wijzigen, is een sterke aanrader. Daarmee voorkom je kleine foutjes die je in je emotie over het hoofd zou zien.
Al met al hebben wij een monument ontworpen, passend bij ons ma, precies zoals zij was. Een monument waar liefde, zorg en aandacht vanaf straalt, een waar ons ma zeker trots op zou zijn geweest.