Heb de beste GPS Tracker die je m.i. kunt krijgen en geen extra kosten
Ik was op zoek naar een GPS Tracker. En de Onmitrack Portable PRO trok direct mijn aandacht en zo te zien biedt alle mogelijkheden en ook het feit dat er geen extra kosten zijn, was direct voor mij de keuze gemaakt. Ik kreeg hem keurig na een paar dagen binnen.
De Tracker voelt heel degelijk aan, mede door de 'zware' batterij voor 100 dagen gebruik per lading. Ook de USB kabel is van een betere kwaliteit.
Inderdaad was installeren eenvoudig via de App. De gebruiksaanwijzing is duidelijk, precies bedoeld voor de uitleg van de mogelijkheden.
Ja en dan rijden. De auto was elke keer prima op de Maps te zien. Er zijn functies voor een regio in te stellen, bijvoorbeeld rond je huisadres, bij verlaten (en/of) binnenkomen, de auto of object real-time te volgen. Ritten kunnen achteraf bekeken worden. Ook is de mogelijkheid van volgen via telefoon masten (LBS) en WiFi access points, indien GPS niet beschikbaar is of het signaal te zwak is, afhankelijk van locatie. En zo zijn er nog wat functies te noemen.
Eenmaal in gebruik ging mij wat meer verdiepen in deze apparaten. Ik was van mening dat er toch een 'Sim' nodig was voor de communicatie tussen Tracker en device/smartphone. Ja dan zie je vele trackers op internet in alle maten en vormen. Maar letop, je moet wel goed kunnen beoordelen en er zijn goedkopere apparaten, kleine voor scooter, hond, kind, etc. Veelal met een sim abonnement of prepaid te goed. Dan staat er bijvoorbeeld geen abonnement kosten, maar niets over een prepaid sim. Deze Onntrack heeft een IoT type sim ingebouwd na contact met de support afdeling en direct antwoord. De kosten zijn verdisconteerd in een duurdere eenmalige aanschaf.
Dit wil niet zeggen dat de betaalde sim kosten minder zijn. Ook deze bieden vaak vergelijkbare functionaliteit. Het is een keuze voor een ieder. Het is afhankelijk van gebruik en contact frequentie.
Alles nog eens bestudeerd te hebben, kan ik zeggen, dat voor mijn auto ik de beste tracker heb en de prijs is het waard.