TOP !!
Ik heb in Belgie geen enkele vakman resp firma gevonden die 3 sputterende NICE rolluikmotoren wou komen vervangen resp leveren. Drie 3 weken heeft het geduurd om de enige "reagerende automatisatiefirma" in mijn donkerblijvende woonkamer binnen te krijgen , 15 minuten heeft het geduurd om mij 150 euro armer te maken en het advies te geven om al mijn rolluiken (8 stuks) en zender te vervangen door SOMFY, een kostenplaatje van 5000 euro materiaal en (ruw geschat) 3 dagen werk à 48/uur , alles zonder btw!
Teneinde raad vond ik rolluikenonderdelen.nl.
Op basis van mijn aangeleverde info kreeg ik zeer snel uitgebreid advies. Omdat mijn NICE NEOPlus motoren (van 15 jaar oud) niet meer verkrijgbaar waren stelden ze voor 3 NICE EraFit motoren te installeren met nieuwe adaptiesets en motorsteunen waarna ik met mijn bestaande transmitter Era p zowel de 3 nieuwe als de 5 andere (oude maar nog werkende) buismotoren opnieuw solo en in groep zou kunnen bedienen. Dankzij hun advies én de correcte & snelle levering heb ik de klus kunnen klaren voor een kleine 550 euro !!!
Mijn raad is : stel eerst je vragen en bestel daarna met een gerust gemoed de onderdelen die de technici je aanbevelen, zij bezitten
overduidelijk grondige kennis én ervaring , al de rest staat in bijgeleverde installatiehandleiding (van het product).
Met wat concentratie en wat (leer)tijd heb ik door zelfinstallatie én goed advies minstens 6000 euro uitgespaard .