Reactie van het bedrijf
Beste Jan,
Wat jammer dat onze boekweitkussens niet bevallen. Dat zou kunnen komen, doordat je de vulling nog niet naar je behoeften hebt aangepast. Wij hebben je hierover reeds wat info gegeven in de mailwisseling. Wellicht is deze info aan je aandacht ontsnapt..
Wij raden al onze klanten aan, om het boekweitkussen naar wens wat leger te maken en het dan te testen in je favoriete slaaphouding. Dit gaat als volgt:
Het aanpassen van jouw persoonlijke boekweitkussen, kun je doen via de rits in het kussen. Neem hiervoor een hoeveelheid uit het kussen en bewaar dit in de bijgeleverde papieren zak of anderszins. Zorg dat je een ruime hoeveelheid uit het kussen haalt. Dit is een fijne navulling, die je eventueel kunt bewaren voor later gebruik. Doe de rits dicht en probeer het kussen even uit, liefst op je bed, aangezien de hardheid of juist zachtheid van je matras, meespeelt bij het bepalen van de juiste hoeveelheid boekweitdoppen vulling.
Wij vullen onze boekweitkussens extra goed af, als service, zodat je altijd zeker genoeg vulling hebt, en deze eventueel later nog kan gebruiken als bijvulling. Dus als je bij ontvangst het kussen te dik en te hard vindt, dan klopt dat ook! Je mag er zeker wel een derde uitnemen!
Daarnaast is het belangrijk om bij het uitproberen, zoals gezegd, in de door jou meest gebruikte slaaphouding te gaan liggen, om zodoende het kussen optimaal af te kunnen stemmen. Hiervoor is het raadzaam om rekening te houden met je nek en hoofd, die in één lijn dienen te liggen met de rest van je lichaam. Je hoofd mag wel ietsje hoger liggen, maar probeer zoveel mogelijk horizontaal te liggen met je wervelkolom, inclusief je nek.
Dan een nestje maken.
Voor je hoofd maak je een kuiltje in het kussen, en voor je nek vorm je met het kuiltje meteen een verhoging voor je nek. Dus het deel waar je met je nek gaat liggen, blijft opgeklopt. Zodoende krijgt je nek extra steun. Dan kun je, terwijl je ligt, het kuiltje aanpassen; iets meer opkloppen, of juist met je hoofd het kuiltje wat dieper indrukken, zodat je heerlijk ligt. Het is belangrijk dat je boekweitkussen uiteindelijk als een verlengstuk van je lichaam aanvoelt, om het zo maar te zeggen, dan lig je goed op het boekweitkussen! Mocht je dat zo nog niet ervaren, dan is het dus nog even spelen en uitproberen. En dan, heerlijk ontspannen!
Wij hopen van harte, dat je met deze tips toch nog goed van je boekweitkussen kunt gaan genieten!
Met vriendelijke groeten,
Hanneke Hoendervangers