pedaal (voor Singer 7463) model JF-1000
Super dat jullie zo snel de door mij gewenste pedaal konden leveren! Maar over de pedaal zelf heb ik wat twijfels, als ik hem vergelijk met de stevige pedaal die ik heb van een Pfaff van 40 jaar geleden. 1. Het snoertje was kapot, en als ik hem kon openen (wat wel kan bij die oude Pfaff pedaal), had ik het waarschijnlijk zo kunnen maken, maar het plastic ontwerp leent zich niet (goed?) voor opnieuw openmaken om hem te repareren. Ook zit de snoer eraan vast, in tegenstelling tot de Pfaff pedaal waar de snoer los zit, waardoor ik ook niet alleen het snoertje kon vervangen. Al met al denk ik dus dat hij een stuk minder lang meegaat dan het Pfaff pedaal.
2. Voordeel van het pedaaltje van de Singer (tipmatic 1035) is dat hij licht is, en compact, maar hij moet (in tegenstelling tot de Pfaff pedaal die in Duitsland werd gemaakt) wel helemaal uit Vietnam komen, waardoor het vervoer mogelijk toch meer energie voor vervoer kost dan die Pfaff pedaal destijds.
Misschien is er een tussenoplossing mogelijk: een pedaal dat wel licht is en compact, maar die je ook als consument makkelijk kunt openmaken en repareren, en/of alleen het snoertje kan vervangen.