Overstap van energieleverancier is vloeiend geregeld

Dat de Vastelastenbond ingeschakeld werd als tussenpersoon was een verrassing. Dacht dat WeSwitch het zou regelen. Ook dat het contract met Energie Gewoon was een maand later inging verbaasde mij ook. Voor de rest is het soepel verlopen.

Goede voorlichting

Leuk gesprek met medewerker prima houden zo

Fijn contact!

Goede uitleg en ondanks dat de prijzen ieder jaar omhoog gaat is het de Vaste Lastenbond gelukt om de prijs opnieuw zo goed als gelijk te houden zonder aanpassing voorwaarden. Bedankt!

Het is veel beter en persoonlijker geweest

Ik heb het gevoel dat er zomaar omgezet wordt, er zijn veel goedkopere energieaanbieders op de markt dan waar ik bij ben aangesloten. Ik zit nu bij een maatschappij waar ik totaal geen zicht op mijn verbruik heb, de app is niet overzichtelijk en je kan zo geen historie opbouwen.

Onzorgvuldig en daardoor onbetrouwbaar.

Ik ben sinds 4 juni 2020 lid van deze service ik vond het voor mij een grote uitkomst aangezien ik aan een ziekte lijd waar door ik veel dingen vergeet en nu hoefde ik nergens meer aan te denken. Maar helaas niets dat was was niet de werkelijkheid want in 2021 begon het al dat jullie mij over wilde zetten naar Vattenfall terwijl ik een contract had bij Engie voor 3 jaar. Nog net op tijd kom er achter en kon ik het nog rechtzetten. Afgelopen jaar was ik maar wat blij dat ik een 3 jarig contract had bij Engie. Ik zat gebeiteld zou je denken. Maar wat gebeurt er ineens eind 2022 blijkt dat ik wou overgezet naar gewoon energie, ik zou drie keer zo veel gaan betalen. Ik kreeg ter plekke een hartstilstand en weer moest ik gaan bellen om het nog tegen te houden. En dan kun je wel zeggen van we hebben het toch in Juli een e-mail gestuurd welke waarschijnlijk is die er in verband met de vakantie er door geschoten zijn maar daar heb ik dit niet voor afgesloten om alles te moeten controleren jullie kunnen toch zien wat voor soort contract ik heb. En nadat ik heb ingegrepen krijg ik nog emails waarin jullie het jammer vinden dat ik niet ben ingegaan op jullie voorstel. Nou sorry hoor hier zakt toch echt mijn broek van af. Ik zeg hierbij deze service per direct op want het heeft mij nog geen enkel voordeel opgeleverd. Ik ben al lid van de vaste lasten bond vanaf het begin maar zoals veel van deze initiatieven gaan ze ten onder aan hun eigen succes.

Het vaste jaarcontract bij Gewoon Energie lijkt op een verkeerde gok.

Mijn variabel contract bij Budget Energie van juli t/m december 2022 pakte goed uit met gemiddeld EUR 215/maand. Per 1 januari 2023 zijn hun prijzen ook nog verder verlaagd! Zelfs met prijsplafond zijn we met het nieuwe vast jaarcontract bij Gewoon Energie omhoog gegaan naar EUR 285/maand! Misschien toch een verkeerde gok geweest?

Goede persoonlijke hulp

Goede persoonlijk toegankelijke hulp

Al jaren goede ervaring met de Vastelastenbond.

Ik ben al jaren lid van de vastelastenbond dus ik heb goede ervaringen met jullie. Anders was ik allang weg geweest. hoogachtend: Tony Honig.

Goede selectie van contracten maar onvoldoende informatie daarna

VLB maakt en goede keuze bij de switch. Maar als daarna van alles verandert, bijvoorbeeld belastingtarieven, overheidsmaatregelen en in hoe verre de door VLB genoemde kostenraming nog correct is, dan is het voor het vertrouwen nodig dat VLB laat weten er boven op te zitten. Ook zou het prettig zijn als VLB assisteerde bij conflict met de door hun gekozen energie leverancier.

Eenvoudig overstappen in een roerige energiemarkt

Ik heb het idee dat ik wel goed zit dit jaar bij Gewoon EWnergie, al begrijp ik niet helemaal hoe het energieplafond voor mij uitwerkt.

Ik heb nog geen idee of het allemaal goed komt. Vertrouw er op dat jullie keuze oké is.

Mijn ervaring met jullie bond is zeer positief. tot nu toe goede gesprekken en de mail goed te lezen.

Onpersoonlijk

Als ik contact probeer te zoeken, dan wel per mail of telefonisch krijg ik geen gehoor. De mail duurt een aantal dagen, daar kan ik en wil ik wel op wachten. Maar telefonisch blijf ik alsmaar in de wachtrij staan, als ik een half uur heb gepasseerd hang ik op. Het klinkt ook alsof ik wel wordt doorverbonden, maar geen gehoor krijg en het bandje stopt dan ook, maar ik blijf wel aan de lijn hangen. Ook had ik wat meer informatie gewaardeerd als het aankomt op mijn nieuwe energiecontract. Hier had ik zelf ook actie op kunnen ondernemen.

Geschrokken van het nieuwe maand bedrag !

Bij Engie betaalde ik € 169,00 per maand in 2022, per 1 januari 2023 betaal ik € 431,00 per maand bij Gewoon Energie. Is € 262,00 per maand meer, dat is per jaar € 3144,00 meer ! Klopt dit allemaal, of is het beter nu een boete betalen en weer overstappen naar een andere leverancier ??? En van Engie € 827,32 terug ontvangen van het jaar 2022.

Goed geregeld

De vastelastenbond heeft voor Gewoon Energie gekozen . De service van de leverancier is niet goed . Geen mogelijkheid om het voorschot bedrag naar het echte te verwachten bedrag te verlagen. Doo de leverancier wordt geen presentatie gegeven over de hoeveelheid gebruikte elektriciteit en gas . Nu voorschot van €175 , terwijl ik uitkom volgens de vastelastenbond op ongeveer € 125 .

word altijd goed geholpen

ben zee re teverden over de vastenlastenbond

Niet zo blij met nieuwe energie maatschappij

Ik ervaar het als weinig maatwerk. We hebben zonnepanelen, maar dat was niet bekend. Ik twijfel of ik het volgend jaar ga opzeggen.

Super geregeld en jaarlijks voordelig wat fijn is voor je eindafrekening

Goede ervaring en geen stress van de jaarnota ben alweer paar jaar goedkoper uit.Het loopt goed heb er zelf gemak van met de switch service toppie

waardeloos

via vaste lastenbond bij Gewoon energie terecht gekomen . Helder en overzichtelijk???alles behalve dat! ten eerste zijn de meterstanden die ik opgegeven had niet goed door gezet waardoor ik gelukkig op tijd ontdekte dat die aangepast moesten worden door Gewoon. Overzichtelijk, niet dus. Kan via de app van gewoon niet eens inzien wat ik verbruik wat in deze tijd van groot belang is als je op de centjes moet letten. Vastelastenbond had dit soort dingen als klantvriendelijkheid toch wel beter kunnen onderzoeken voordat ze deze leverancier aan zouden bevelen

Makkelijk. Je hebt er geen omkijken naar.

Op zich ben ik tevreden. Maar nu de energietarieven aan het dalen zijn en de berichtgevingen volg in de media maak ik me zorgen of jullie er wel genoeg bovenop zitten. Ik zou verwachten dat de prijsafspraken naar beneden zouden worden bijgesteld.

Duidelijke en vriendelijke dienstverlening

Dank voor de snelle reactie op de verhoogde energieprijzen door een contract af te sluiten met een energieleverancier, waardoor ik niet werd overgeleverd aan een bedrijf met variabele kosten.

We zijn al lang bij de Vastelastenbond. Bevalt ons goed.

Perfect geregeld en uitstekende dienstverlening

Inderdaad geen omkijken naar. Zelfs in deze moeilijke tijd toch een vast jaarcontract voor energie gevonden.

Vakkundige behandeling met een optimaal resultaat

Er werd altijd duidelijk antwoord gegeven op mijn vragen .

Het is belangrijk aan personen op leeftijd. Rustig antwoord te geven. Voor ons op leeftijd, zijn nieuwe websites een struikelblok.

Het kan adequater

Afgelopen zomer aangesloten bij VLB. Vrij snel mails met welkm etc. Toen onduidelijke communicatie - voor mij althans - over wat er dan ging gebeuren. Gesproken met dame(s) aan de telefoon en toen werd me -nadat ikzelf om reacties/opheldering vroeg - duidelijk dat er niet zomaar een nieuw contract kon komen omdat er nog geen aanbieder was gestrikt. Dat laatste snapte ik ook wel in de gascrisis, maar waarom niet duidelijker in de verachtingen qua reactie/plan/aanpak/updates. enfin het werd dan tohch plots geregeld. En dan ben je aangemeld en is het stil. Best lang stil. Terwijl er wel veel op de energiemarkt gebeurt, Op een of andeer manier had ik meer info verwacht. Beetje meer 'consumentenbond' achtig. Al was het maar " dat we nog steeds een goede keuze hebben per 1-1-2023". ook nav energieplafonds etc geen enkel bericht.. Dus het lijkt toch wel echt alleen een snelle deal-maker organisatie en niet echt op informatie voor de klant gericht. wellicht zit ik nog bij de goede energieleverancier, al denk ik dat mijn zoons bij het voormalige gazprom het beter rechtstreeks hebben geregeld.

Torenallee 32-10

5617BD Eindhoven

0407200200

Over Vastelastenbond

Onze missie is om de wereld van vaste lasten voor iedereen helder en overzichtelijk te maken. We zijn een consumentenorganisatie die 100% onafhankelijk is en dus niet gebonden is aan leveranciers. We werken met abonnementen om onze onafhankelijkheid te garanderen. Zo kunnen we altijd eerlijk zijn en ook echt het verschil maken. Voor vragen over energie, verzekeringen en woningverduurzaming kun je bij ons terecht.