Esthetisch mooi en zeer goed rendement.

Keurige monteurs en goede uitvoering, tevens goede uitleg.

Op tijd, goed vakmanschap en vriendelijke monteur.

Perfect resultaat

Zorgvuldig, goed afgeschermd, prima overleg; kortom perfect afgeleverd!

Storing binnen één dag verholpen

Service is toch iets waar een bedrijf groot mee blijft. Kennisrijke monteurs zoals oa Remco je wederom mee verrast .Een gloeipen was defect na "5 jaar" de eerst storing....s'morgens gebeld planner belde (binnen een uur)met een oplossing een service waar je op kan bouwen en service is niet meer zo gewoon is bij HeideSmit wel bedankt Planner en Remco

perfect

Op alle onderdelen is dit bedrijf gewoon goed. Aandacht voor de klant tijdens de verkoop en aandacht voor de klant en het huis tijdens de levering en aanleg.

top houtkachel, voor alledaags gebruik op strategische momenten ;-), stookt gemakkelijk een groot ge

We hebben een Hwam 3420 gekocht, en laten aansluiten door de Heide Smid. Eerst langskomen en opmeten en de plaatsing bespreken aan de hand van ideeën die we hadden. Daarna ging de plaatsing soepel. Het rookkanaal is buiten langs dubbelwandig, en de laatste twee segmenten hebben geen steun aan de muur. Mijn vrees dat die wat instabiel zou zijn bleek ongegrond. Inmiddels drie stormen achter elkaar gehad, en het staat nog fier overeind, heeft geen krimp gegeven. De hele installatie verliep prima en snel. De kachel zelf is een beest in zijn proporties. Altijd de Zwitserse methode gebruikt, dan gaat de kachel snel aan. Eerst zo snel mogelijk een kolen bedje creëren en dan kunnen steeds twee of drie stukken hout op. Hij lust best grote stukken, soms doe ik één maal een groter stuk hout er op. en dan aanvullen met wat kleinere houtjes om hem aan de praat te houden. En hier heb ik een lesje geleerd, te veel hout levert een vlammenzee op, maar doet ook veel roet neerslaan op b.v. de glazen deur, of op de stenen segmenten van de brandplaats zelf. Met niet te grote hoeveel heden en leren omgaan met de zuurstof toevoer kun je hem lekker laten branden, veel warmte er uit halen en veel onnodige roet vorming voorkomen. Overigens als er dan toch roet vorming is, de kachel brand met beleid ook de stenen weer goed schoon. Het raam is een ander verhaal, die zul je dan goed moeten schoon poetsen. Het glas van de deur zul je zo ie zo regelmatig moeten schoon maken, wat bij het hele proces van een hout kachel hebben hoort. Zelf heb ik al behoorlijk gespaard om te kunnen stoken, en met een beetje doorstoken(we zagen zelf!) lust hij best een houtje. Dus hoe warm wil je het stoken? Het rendement is voor ons meer dan genoeg. met beleid krijgen we het dus warm in een behoorlijk groot huis. Soms spat er vanuit het hout iets op het glas van de deur (boomsap?), wat er meer duchtig poets werk oplevert, maar met beleid is het op te lossen. Het is gehard glas, wat veel kan hebben.

Prachtige kachel die zorgvuldig werd geplaatst.

We kregen goed en gedegen advies. Fijn dat er ook nog iemand van tevoren kwam ter plekke kwam meedenken over plaatsing en aanpassingen. De plaatsing van de kachel en bijbehorende werkzaamheden werden deskundig en zorgvuldig uitgevoerd.

Goede ervaring met verkoop en plaatsing van kachel

Alle afspraken zijn keurig nagekomen en de plaatsing van de kachel is prima verlopen.

Prima :)

Een goed voorbereid traject met aandacht uitgevoerd. Na een dag werk zaten we er 's avonds warmpjes bij. Heerlijk.

Goed georganiseerd en betrouwbare firma met goed advies en kwaliteitsproducten.

Goed advies met nauwkeurige prijsindicatie gevolgd door schouw thuis en definitieve offerte. Fraaie plaatsing volgens afspraak door bekwame en ervaren installateurs. Duidelijke demo tijdens de inbedrijfstelling.

Fijn bedrijf met goede service en advies

Recent hebben wij een pelletkachel gekocht via de Heide Smid. Na goed advies in Halle en Duiven werd eerst tot twee maal toe thuis bekeken hoe het een en ander veranderd geplaatst moest worden. Hierna werd de offerte aangepast en officieel gemaakt. Eerst werd de afspraak gemaakt om alles in orde en “plaats klaar” te maken. Na enkele weken werden we gebeld dat de kachel was geleverd. Na plaatsing was de kachel niet helemaal in orde. Heide Smid kon dit niet oplossen en wij moesten wachten op een monteur van Nordic Fire. Deze werd door de Heide Smid geregeld en na een week kon de kachel branden. De Heide Smid, een fijn bedrijf welke specialisten zijn op het gebied van kachels en haarden en dat blijkt uit veel. Hopen op goede after sales, daar hebben we geen ervaring mee maar wel vertrouwen in.

Een kachel die aan al onze wensen voldoet ,het is een genot!!!!

Aanvankelijk had ik de voorkeur voor een ander kachel, die op verschillende manieren gestookt kon worden (hout briketten en kolen). In het gesprek met de verkoper Richard Hendriksen werd de Hwan 3420c naar voren geschoven die ook in de showroom aanwezig was. Deze is het ook geworden. De levering gaf aanvankelijk wat problemen maar alles is perfect opgelost. De monteurs hebben het werk perfect uitgevoerd. Hiervoor alle lof, de buren zijn ook tevreden want je ruikt de kachel bijna niet. De kunst is nu om aan goed droog hout te komen, voorlopig hebben we genoeg op voorraad.

Heide Smid verleent goede service, handelt afspraken snel af.

Wij hadden de keuze gemaakt voor een Jotul F400. Na de plaatsing, die overigens goed was gedaan, bleek dat de asklep en het deurtje van de houtkachel niet goed waren af te sluiten. Hiervan heb ik bij afdeling verkoop melding gedaan. Binnen enkele dagen was de defecte kachel vervangen door een nieuwe, die perfect werkt. Complimenten voor de snelle service !

Uitstekende service, communicatie en goede en tijdige planning en uitvoering

Met alle medewerkers zeer goede ervaringen in de communicatie en nakoming afspraken. En goede planning en uitvoering van de werkzaamheden. Kijken met plezier terug op contacten met mensen van Heidesmid. En genieten van comfort en aanblik van de Dru Passo haard.

Vriendelijk en professioneel

Ik heb de Heidesmid heel positief ervaren. Vriendelijk, hulpvaardig en een uitstekend resultaat.

in een woord geweldig!!!!

wij hebben onze kachel laten reviseren en hij is echt prachtig geworden als bijna nieuw wat zijn we hier blij mee. En natuurlijk een groot compliment voor de mannen die dit zo mooi gefikst hebben. En de mensen die de kachel weer terug geplaatst hebben het was allemaal Top.

Top houtkachel

De Heide Smid is bijzonder zorgvuldig bij zowel advies voor keuze van de kachel als bij plaatsing. Bovendien hebben ze meegedacht over het ontwerp ban de schouw. We zijn erg tevreden.

goed verlopen

bij de verkoop was het al goed verlopen .en bij het monteren is het goed verlopen . wij zijn super tevreden . dank namens ons . familie groot jebbink

Erg goed geholpen in de winkel

Prima geholpen met het kiezen van de juiste haard en wat er moest gebeuren tijdens de verbouwing. Prettig contact

Ervaren vaklui die topkwaliteit leveren

Een topbedrijf dat ter zakekundige adviezen verstrekt en projecten volgens planning op een heel nette manier afrond. Vriendelijke medewerkers die verstand van zaken hebben en netjes werken.

Professionele, duidelijke en zeer vriendelijke medewerkers!

We hadden vooraf een heel prettig gesprek met werknemer van Heidesmid Hij kon al onze vragen beantwoorden en zo konden wij een goede keuze maken. Omdat de houtkachel onze enige verwarmingsbron is, heeft hij ervoor gezorgd dat we niet lang op onze kachel hoefden wachten. Service daarna, installeren en communicatie ivm factuur, alles verliep heel prettig! We zijn ontzettend blij met onze nieuwe kachel!!

Professionele aanpak

Professionele aanpak en begeleiding met kennis van zaken. Afgegeven planning die wordt nagekomen. Een financiële hobbel bij de afwerking van het project wordt keurig netjes opgelost.

Een aan te bevelen goed bedrijf.

De behandeling in de winkel in Halle is netjes, vriendelijk en zakelijk.De situatie ter plaatse was duidelijk en meedenkend ingeschat.De oplevering is keurig en netjes uitgevoerd.De financiele afhandeling is naar tevredenheid afgehandeld.

Erg tevreden met onze nieuwe houtkachel

Na lang wikken en wegen besloten om voor een houtkachel te gaan. We werden goed geadviseerd en enkele maanden later kon het plaatsen beginnen. Er was nog geen kanaal aanwezig dus er moest flink geboord worden, dit gebeurde allemaal netjes en de rommel werd opgeruimd. Na nog geen anderhalve dag waren ze al klaar en kunnen wij nu genieten van onze mooie houtkachel.

Prachtige haard, geweldig gemaakt!

Een prachtige haard die snel en vakkundig geplaatst is.

Halle Heideweg 16

7025 CL Halle

Over De Heide Smid B.V.

De Heide Smid is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de verkoop en plaatsen van haarden en kachels, duurzame verwarming, rookkanalen en schouwen. Tevens leveren wij een groot assortiment tuinmachines en woonaccessoires. Met eigen werkplaats en magazijn. Alles wordt in eigen beheer geïnstalleerd en onderhouden.