Leuk én effectief. Aanrader!

Wat een topcursus! Roland wist de stof op een heldere en begrijpelijke manier uit te leggen. Hij gaf praktische tips waar je écht iets aan hebt, en dankzij zijn gevoel voor humor bleef het de hele dag boeiend om naar te luisteren. Geen moment saai! Super bedankt Roland, het was leuk én effectief. Aanrader!

Super uitleg

Een ervaren man die goed de stof begrijpelijk it kan leggen

Duidelijke cursus

Fijne duidelijke uitleg zeker een aanrader.

• Zijn de leerdoelen voor deze cursus behaald? Ja

Zeer goed voor een training met droge kost

De leraar was zeer goed. Hij hielt je goed bij de les over toch een lange dag met droge kost. Deed geen ellenlange diepgaande uiteenzetting over regels. Maar benoemde vooral de zaken die ertoe deden. Ben blij dat ik voor de dag training heb gekozen. Gaf meer vertrauen voor het examen.

bijzonder matig

Ik was in eerste instantie al niet fan van het systeem dat je eerst lessen moet doen om oefenvragen te maken en pas als je alles volledig had afgerond kon je pas het oefenexamen maken. Als je zelf de keuze zou hebben dan zou je er ook voor kunnen kiezen om eerst het examen te maken en dan kijken waar je tegenaan loopt om dan specifieker en efficiënter te kunnen leren. Als je een hoofdstuk afsloot kon je de oefenvragen ook niet opnieuw meer maken, dan moest je eerst weer door alle lessen heen om vervolgens 6 vragen te kunnen maken. Ik vond ook dat er veel te weinig oefeningen waren, tussendoor waren er nog wel een aantal vragen maar ook niet veel, maar je hebt maar 1 oefentoets en die andere oefeningen hebben ook maar een paar vaste vragen. De oefentoets zelf had ik niet voldoende gemaakt (nadat ik alle lessen dus al afgerond had) en toen heb ik gelukkig een screenshot gemaakt van welke hoofdstukken niet zo goed waren, want als je die afsluit kan je het ook niet meer inzien. Als ik het zelf berekende, dan zou ik wel geslaagd moeten zijn. Ik weet dus niet of dit een fout in het programma is of dat dit expres gedaan is om meer leren te motiveren, maar ik dacht er alleen maar door dat ik een grote kans van falen had. Verder vond ik het ook bijzonder vervelend dat de intro van alle video's vrijwel hetzelfde was, dus ook 15 seconden korten hadden gekund per stuk. Wat nog vervelender was, was dat je geen snelheid van de video's kon aanpassen. Dus ik moest naar bijzonder trage uitleggen kijken. Ook bij het herhalen van de lessen moest je de video's weer kijken om door te kunnen gaan. Hierbij was er ook geen ondertiteling mogelijkheid. Ook was het vervelend dat er geen consistentie leek te zijn in het lesgeven, dan waren er weer meer video's, dan moest je dingen aanklikken, dan luisteren en dat allemaal door elkaar. Ik zou het fijner hebben gevonden als het of meer hetzelfde zou zijn geweest of dat er een keuze was van leren. Waarschijnlijk ben ik nog van alles vergee

• Zijn de leerdoelen voor deze cursus behaald? Nee

Prettige cursusdag

Instructeur bracht zn kennis op een kundige en prettige manier over.

Heel goed uitleg gehad

De desbetreffende dame uit Breda ben haar naam even kwijt omdat ie niet veel voorkomt was echt top . Nam de tijd was heel duidelijk en transparant. Een dikke pluim voor die dame .

Duidelijke voorlichting.

Prettige lesgever

Goed georganiseerde dag

Fijne ervaring

Ik heb mijn cursus online bij jullie gedaan. Het was duidelijk en kan makkelijk leren met mijn eigen tempo. Ik heb mijn vca diploma gehaald. Bedankt

Prima Cursus

Leraar doet het goed. Weet veel. Legt uit met humor. Enige opmerking die ik heb is dat de VCA VOL en VCA Basis tegelijkertijd "les" kregen. En dat het lesgeven niet zoveel over het volle gedeelte ging. Ik zou deze misschien uit elkaar trekken.

• Zijn de leerdoelen voor deze cursus behaald? Ja

Niet even snel thuis leren

ik had gekozen voor zelfstudie met E-learning. Achteraf had ik liever voor een boek gekozen. Je moet alle lesstof doorlopen en tussendoor vragen beantwoorden. later even snel iets terug lezen is een drama, want dan moet je weer alle lesstof doorlopen en de vragen beantwoorden. Examen afnemen was zeer rommelig. laptop was leeg en was niet goed geïnstalleerd. kom pas beginnen met m'n examen toen de eerste examenkandidaat klaar was.

Top leraar

• Hoe beoordeelt u het lesgeven? N.v.t.
  • Zijn de leerdoelen voor deze cursus behaald? N.v.t.

was een lange dag zitten .

het is een lange dag zitten als je dat niet gewent bent , en de lunch mag wel wat beter voor dat geld . de trainer Dion kon het wel mooi verwoorden .

• Zijn de leerdoelen voor deze cursus behaald? Ja

Gedoe met tijdig leveren boek

Examen was allemaal prima geregeld, maar boek op 21 dec besteld, in januari nog niet binnen. Gebeld. Zou opgestuurd worden voor weekend. Wordt op vrijdag geleverd, maar niemand thuis (we werken gewoon). Fedex wil handtekening en stuurt dus boek naar een depot in andere stad, waar ik het na het weekend kan ophalen.... geen tijd voor. Dus uiteindelijk maar examen gedaan zonder boek. Ging ook goed gelukkig. Wil boek nog steeds wel hebben....

• Hoe beoordeelt u het lesgeven? N.v.t.
  • Zijn de leerdoelen voor deze cursus behaald? N.v.t.

Ik ging goed voorbereid het examen in.

Lesstof was prima. Soms wel eens wat onduidelijke vragen in de E-learning, van de vragen van het IBEX examen waren het er gek genoeg nog veel meer die gewoonweg slecht gesteld waren. Geslaagd met 85% In de e-learning die gemaakt is met articulate storyline zaten wat kleine fouten die makkelijk eruit te halen zijn. Daarnaast is het niet duidelijk genoeg welke hoofdstukken je nu gehad hebt. En 1 of 2 hoofdstukken heb ik het einde niet helemaal kunnen zien wegens fouten. Denk dat de ontwerper/ programeur bij jullie er weer eens naar moet kijken. Al met al best tevreden!

Het examen verliep moeizaam

Het was voor een aantal deelnemers niet duidelijk dat je pas mocht inloggen nadat een examinator de groep toestemming had verleend. Dat had heel eenvoudig op het startscherm van het examen kunnen staan. Tijdens het examen kwamen er enkele keren foutmeldingen op het scherm waarbij je de examinator erbij diende te halen. Dat werkte een beetje storend. Bij binnenkomst in het hotel was ik opzoek naar waar het VCA examen zou plaats vinden. Ik was op zoek naar VCANederland, maar aangegeven was Kiwa Expert BV. Pas na enige tijd besefte ik dat dat hetzelfde was. Echter, VCANederland was duidelijker geweest. Verder was de communicatie na afloop wel goed in orde.

goed en efficient

klein verbeterpunt: bij boek en examen kon ik het tijdstip en locatie van het examen niet meer terugvinden op de factuur of bevestigingsmail. Heb hiervoor moeten bellen

Leuke dag

Het was een leuke, interessante dag. Wel een lange zit maar onze Haagse (wat je overigens totaal niet kon horen hahahahaha) instructeur René gaf genoeg pauzes zodat het goed te doen was. Alle relevante stof werd behandeld en uitgelegd. Toch had ik het idee dat sommige onderwerpen, zoals de diverse gevarenklassen en hijsmiddelen, ook wel aandacht hadden mogen krijgen maar misschien zijn daar andere cursussen voor, we hadden tenslotte maar een uurtje of 7. De locatie, Van der Valk Akersloot, was perfect en de lunch was prima verzorgd.

• Zijn de leerdoelen voor deze cursus behaald? Ja

De cursus leider heeft duidelijke uitleg gegeven de cursus dag

• Zijn de leerdoelen voor deze cursus behaald? Ja

goed - graag gescheiden basic en vol

Ik heb een goede ervaring. enige point zou zijn: separate basic en VCA vol houden.

Helder en duidelijk lesmateriaal

Makkelijk om in mijn eigen tijd te kunnen leren

• Zijn de leerdoelen voor deze cursus behaald? Ja

Een leuke vlotte Rotterdammer en begrijpelijke stof!

Een ondernemer met oog op veiligheid die de sfeer heel leuk weet op te zwaaien en hierdoor de hele groep in actie zet om actief mee te doen. Ik heb veel geleerd en ben daarom ook geslaagd voor mijn VCA-vol die dag. De cursus opzich is vrij sterk, zeker als je kijkt naar de lesstof die behandeld wordt in 1 dag. Het is zeker raadzaam om je goed voor te bereiden (ook voor de 1-dags-cursus). De pauze's zijn maar kort, maar dat is begrijpelijk als je ziet wat er aan het eind van de dag behandeld is en moest worden. Helemaal top gewoon! Waarom geen '10? Omdat ik niet geloof in een '10 halen. Er is altijd ruimte voor verbetering. Compacter, efficiënter door de lesstof heen, prijs van de cursus, etc. Alles kan altijd beter, al zul je hier erg je best moeten doen om iets te vinden. George, bedankt!

• Zijn de leerdoelen voor deze cursus behaald? Ja

Word goed en duidelijk les gegeven

Goede locatie ,goede ruimte waarin les word gegeven en duidelijk qua overbrengen van de lesstof. Voor vragen en opmerkingen is er ook gewoon ruimte. Top locatie en top service qua eten en drinken etc. Wat betreft examen. Tijd voor nieuwe laptops en muizen. Dat het inloggen een stuk makkelijker gaat. En minder herrie van het klikken op de muizen. Vind ik storend. Al met al een geslaagde dag.

• Zijn de leerdoelen voor deze cursus behaald? Ja

Het cursusboek is duidelijk en in goed nederlands geschreven, de bijhorende foto's vergemakkelijken de tekst te begrijpen.

Wilmersdorf 50

7300 AG Apeldoorn