vlot en duidelijk
ik vind dat te veel vragen worden gesteld, zoals de gegevens van vader en moeder, zelfs in het geval ze (al lang geleden) zijn overleden. in mijn optiek doen die gegevens niet ter zake bij de beoordeling van een visum.
ook de vraag of ik van plan deel te nemen aan onder meer een genocide acht ik van geen waarde. geen weldenkend mens (zelfs niet een die dit daadwerkelijk van plan is) zal hier immers "ja" op invullen.
maar goed, als ik abstraheer van de vragen en uitsluitend naar het proces en de afhandeling kijk, dan kan ik niet anders zeggen dan dat het invullen vlot verloopt (geen onduidelijke vraagstelling), het betaalproces goed is geintegreerd en de uiteindelijke aflevering zeer vlot verloopt.
een (1) punt van kritiek heb ik wel. je kunt een spoedbehandeling aanvragen tegen een relatief hoog tarief. ik heb dat niet gedaan. bij mijn afweging zocht ik tevergeefs naar gegevens over de gangbare doorlooptijd zodat ik kan inschatten of een spoedbehandeling zin heeft. zoals gezegd: ik heb niet gekozen voor "spoed" en achteraf is dat een goed besluit gebleken. immers na een paar uur had ik de mail met de esta-verklaringen (van mijzelf en mijn echtgenote) reeds ontvangen. een spoedbehandeling zou dit proces niet wezenlijk hebben kunnen versnellen (zo schat ik in).
met vriendelijke groet,
ir. j.h.t. (jan) meijer mba.