smoesjes zoekende verkoper bij gebreken
Wij hebben eind maart 2024 4 Siesta barkrukken bij STR gekocht voor ons dakterras. Mooi, maar bij het verwijderen van het saharazand in april brak bij één barkruk een heel klein stukje van de zijkant van het zitvlak af. Klein, maar het deed wel afbreuk aan het geheel, dus toch maar gereclameerd. STR suggereerde toen dat het kwam door het uitoefenen van een grote kracht (het vallen van de kruk of het ergens tegenaan stoten) en dat de schade niks met normaal gebruik of schoonmaak te maken kon hebben. Dit terwijl de beschadiging, gelet op de plek waar het deukje is ontstaan, niet kan zijn ontstaan door een val en de barkrukken zelfs nog niet gebruikt waren.
De reactie van STR werd merkwaardig genoeg gevolgd door de suggestie dat er waarschijnlijk meer was gescheurd dan het gefotografeerde ‘deukje’ , met een beroep op de algemene voorwaarden: "Bovendien is het de plicht van de klant om direct na ontvangst van de goederen alles goed te controleren en zichtbare beschadigingen, breuklijnen of twijfels hierover direct te melden voor het in gebruik nemen van de producten."
Er was echter geen breuk te zien en dus ook niet te fotograferen.
Kortom, hou als er iets niet goed is rekening met een op alle fronten tegenstribbelende verkoper.