Reactie van het bedrijf
U heeft een bestelling geplaatst van €51,06, waarmee u boven de grens van €50,- kwam voor gratis verzending. Vervolgens heeft u een artikel van €39,99 geretourneerd. Hierdoor daalde het uiteindelijke bestelbedrag naar €10,07, wat onder de drempel ligt voor franco levering.
Volgens onze algemene voorwaarden en retourvoorwaarden, die u bij het plaatsen van de bestelling heeft geaccepteerd, worden in zo’n geval de verzendkosten van de oorspronkelijke levering alsnog in rekening gebracht. Deze bedragen €5,95 en zijn dus geen retourkosten, maar reguliere verzendkosten die gelden bij bestellingen onder de €50,-.
Daarnaast verwijst u in uw bericht naar 'dubbele verzendkosten'. We willen hierbij benadrukken dat er geen sprake is van dubbele kosten. De kosten voor het retourneren (in dit geval door uzelf betaald) zijn inderdaad voor rekening van de klant, zoals gebruikelijk. Binnen het wettelijk herroepingsrecht van 14 dagen mag u uiteraard retourneren, maar de kosten voor het terugsturen zijn volgens de wet en onze voorwaarden voor eigen rekening. Dit wordt ook duidelijk vermeld op onze retourpagina.
Samengevat:
€5,95 zijn reguliere verzendkosten omdat het eindbedrag onder €50,- uitkomt.
De retourkosten zijn door u zelf voldaan, conform de geldende regels en afspraken.
We vinden het jammer dat u ontevreden bent, maar benadrukken dat alles volledig conform wetgeving én de transparant gecommuniceerde voorwaarden is afgehandeld.