Onjuist advies en verkeerde product.
Ik had simpelweg een wifi-versterker nodig om in mijn boot beter wifi te kunnen ontvangen. Ik heb zekerheidshalve gebeld met Telecomshop en om advies gevraagd, en overlegd over het volgende product:
'Ubiquiti Networks LiteBeam 5AC Gen2 23dBi Wifi-versterker '
Deze tekst is geknipt en geplakt van de website van het bedrijf.
Een apparaat dat als Wifi-versterker wordt aangeprezen. De medewerker van de Telecomshop bevestigde dat dit het juiste apparaat was voor mijn doel.
Het apparaat kwam de volgende dag aan, netjes verpakt. Daar is niks op aan te merken.
Vervolgens kwam de installatie en bleek, na heel veel zoeken en doen, dat dit apparaat alleen functioneert in een dedicated netwerk van soortgelijke apparaten en beslist niet was wat ik nodig had. Inmiddels was ik uren en heel veel ergernis verder.
Ingepakt en teruggestuurd. Dat kostte geld.
Mijn nadrukkelijke suggestie is dat men bij de TelecomShop heel goed nadenkt voordat men een apparaat adviseert. Dit scheelt ergernis, kosten en voorkomt valse verwachtingen.
De TelecomShop kwam met een reactie:
"Het spijt me overigens van het verkeerde advies. In de haast om de bestelling nog dezelfde dag te kunnen versturen heb ik zelf niet goed de informatie gelezen die voorhanden was. Point 2 Point ipv Point to MultiPoint"
Dat is een beleefde reactie. Ik had hen de suggestie gedaan om de kosten van het terugsturen van het product ook te vergoeden, maar dat hebben ze niet gedaan.
De schade voor mij bestaat uit ergenis, een flink aantal verloren uren en kosten. Dat betekent dat mijn oordeel weliswaar geen 3 meer is (op een schaal van 10) maar 5. Het blijft onvoldoende. Andere marktpartijen vergoeden de kosten van terugsturen wel. Daar kan de Telecomshop nog iets van leren,