Teleurstellend
Ik mag eigenlijk wel zeggen dat ik erg ontevreden ben. Ik had voor een Mercedes C180 van 2008 een afspraak gemaakt voor levering en inbouw van een cruise control. Dat was er een met een handel aan het stuur en twee geheugenplekken. Toen ik daar aankwam, werd me gezegd even te wachten in de showroom, de monteur zou zo komen. Dat duurde een tijdje, want een half uur later stond de auto nog op dezelfde plek buiten.
Uiteindelijk was de monteur gekomen en heeft de auto meegenomen, dat kon ik niet zien, want ik zat in de showroom te wachten. Een tijd later zag ik de monteur aan komen rijden, toen ik buiten een sigaretje stond te roken. Hij had besloten een andere cruise control in te bouwen dan die was besteld, eentje met druktoetsen. Want, zo zei hij, te weinig ruimte. En hij kon er niet bij. Dat was eigenlijk onzin, want van onderen af kan ik mijn hand zo in de bescherming rondom de stuurkolom steken, alleen stond in dit geval het instelbare stuur helemaal naar voren. Dat was allemaal niet nodig geweest, als hij even had overlegd, tenslotte zat ik daar gewoon te wachten.
Onderweg naar huis, het is ongeveer twee uur rijden, liet het schakelbordje dat hij met dubbelzijdig plakband had geplakt, al los en hing op een gegeven moment los aan het kabeltje.
De dag na inbouw kwam ik er achter dat de monteur de voedingskabel aan de directe plus had gezet, in plaats van de geschakelde (via het contactslot). Resultaat, accu leeg en een afspraak gemist. Ik heb gebeld en zou teruggebeld worden. Na een paar dagen nog eens gebeld, ik zou teruggebeld worden. Daarop ben ik nu nog steeds aan het wachten.
Ik heb de cruise control maar van de voeding afgehaald, nu heb ik weliswaar een cruise control, die zit nog te wachten om aangelsoten te worden.