Eindproduct is top, proces er naar toe een tikkeltje vreemd
Het geboortekaartje heb ik zelf ontworpen (dit doe ik wel vaker). Dit is de eerste keer dat ik hem hier heb laten drukken. Voordat ik het definitieve ontwerp klaar had, heb ik tweemaal een betaalde proefdruk laten maken. Voor mijn proefdrukken had ik een afloop van 5mm* rondom gehanteerd. De eerste druk ging perfect. Zowel het drukken als de verzending.
Bij de tweede betaalde proefdruk was een snijmarker zichtbaar. Kennelijk is de kaart 2mm naast het ontwerp afgesneden. Ondanks dat ik als notitie een 5mm afloop heb aangegeven.
Tip: Zoek even de aanleverspecificaties op voor deze drukker. Die zijn namelijk net anders dan ik gewend ben bij andere drukkers.
*Bij deze drukker is 3mm afloop van belang!
Hierna heb ik het ontwerp nog iets aangepast en ook de afloop aangepast naar 3mm. Dit ging perfect. Wat wel vreemd te noemen is, is dat ik de gratis proefdruk (die heb ik aangevinkt omdat er toch nog iets in het design is aangepast) nooit ontvangen heb, maar direct de volledige batch. Dat is gek, want die zou ik zelf via hun website moeten goedkeuren. Gelukkig voor ons beide was de druk wel perfect, dus eind goed al goed.