Slechte retour procedure
Voordat ik mijn verhaal start: ik ben niet erg van de reviews, meestal is het een hoop geklaag, maar nu wil ik toch iets kwijt.
Ik heb bij vervangingsmarkt een afvoerset voor mijn keuken wasbak besteld, en uiteindelijk niet nodig gehad. Er bleek een deuk in de rand van de wasbak te zitten, die er niet uit te halen was, en dus heb ik uiteindelijk lokaal een nieuwe wasbak gekocht. In verband met de blijvende lekkage was dit een must, geen keuze.
Ik probeerde de gekochte afvoerset terug te sturen, maar dat is niet gelukt.
Ene "Maarten", van de helpdesk mailde mij in eerste instantie dat afvoerkorven niet geruild kunnen worden, omdat dit op de website staat. Alle onderdelen van mijn afvoerset zijn echter nog geseald, zeker de afvoerkorf. Vervolgens meldde hij dat het mij zou "sieren" als ik de nieuwe wasbak bij hun website besteld zou hebben. Vervolgens kwam de onvermijdelijke retour termijn van 14 dagen om de hoek, omdat de orderdatum op 11-10 geweest was, is deze verlopen. Ik heb echter de zaken pas op 15-10 in handen had, geld volgens mij deze datum, niet de order datum.
Ik heb de discussie met "Maarten" afgesloten, ik kom hier niet met hem uit.
Al met al een jammere zaak, ik ben helaas 70€ lichter, ondanks dat ik mijn best gedaan heb alles zo netjes mogelijk origineel verpakt te houden.
Zoals het bij mij overkomt, willen ze wel verkopen, maar niet terugnemen. Ruilen mag, maar geld terug niet. Zo werkt internet verkoop niet helemaal.
En dat het mij zou "sieren" als ik een wasbak bij ze zou kopen? Dat kan echt niet. Het woordgebruik komt mij overigens erg Vlaams over, een Nederlander zou andere bewoording kiezen.
Helaas, geen aanrader in mijn optiek.
Jammer, want ik ben een groot voorstander van reparatie in plaats van vervangen.
Roeland