Geweldig, uitstekende vakantie gehad.

Relaxed, goede ontvangst in de haven en een complete ontzorging zodat je lekker aan de vakantie kan beginnen. Voor herhaling vatbaar.

Weergaloos!

Afgelopen augustus onze eerste 40 voet zeilboot met ons gezin met 2 pubers gevaren en wat hebben we veel geleerd deze vakantie en enorm genoten! 2 daagjes Jur als instructeur meegehad en hij heeft ons alle kneepjes van het zeilen geleerd. De crew bestaande uit Wessel, Anouk en Marieke was zeer jong, maar uberkundig en we hadden alle vertrouwen in hen. Respect hoe zij dit aanvlogen met zijn 3tjes. De week was binnen no time om, we zijn op prachtige plekken geweest en alle 4 tot de conclusie gekomen dat dit zeker voor herhaling vatbaar is en dan met name bij Portokali. Wat een relaxte, maar goed georganiseerde organisatie, precies wat je nodig hebt op vakantie!

FANTASTISCH!!

Enorm genoten met portokali, twee top weken en en extra dank aan Flip!!

Het waren twee geweldige weken waarin we mooie en leuke plaatsjes hebben bezocht!

We verbleven twee weken op het moederschip bij Rachel. We hebben ontzettend genoten en veel van haar geleerd en niets was haar teveel! Veel leuke en mooie plekken aangedaan, het waren twee fantastische weken!

Heerlijke zeilweek

Met 4 schepen en 20 vrienden, 2 boten door zeer fijne schippers gevaren, hebben we een onvergetelijke ervaring opgedaan. Mooi weer en storm hebben we meegemaakt en de boot die ik mocht gebruiken was fantastisch.

genoten op zee met de wind in de zeilen !

Als alleen reiziger de ideale manier om toch samen te reizen en te eten maar ook echt je eigen ding kunnen doen ! Ik ga dit zeker nog een keer doen ! En de schippers waren top ! Bedankt Wessel&Anouk ! Lieve Groet Ag !

Geweldige ervaring!

Tijdens onze zeilvakantie in Griekenland hebben we een fantastische tijd gehad! De prachtige eilanden, kristalheldere wateren, en adembenemende zonsondergangen maakten de reis onvergetelijk. Wat deze ervaring echt uitzonderlijk maakte, was de geweldige crew. Ze waren niet alleen professioneel en deskundig, maar ook vriendelijk en attent. Ze zorgden ervoor dat we ons altijd welkom voelden en gaven ons waardevolle tips over de beste plekjes om te verkennen. Hun enthousiasme en liefde voor zeilen waren aanstekelijk! We kunnen deze ervaring van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een ontspannen en avontuurlijke vakantie op zee.

Een ervaring om nooit te vergeten!!

We hebben een fantastische week gehad, samen met ons gezin met volwassen kinderen. Het was heel intensief, maar een ervaring om nooit te vergeten. Aanvankelijk dachten we dat het een eenmalige ervaring zou worden, maar onze gesprekken gaan inmiddels al over een vervolg! Super gezellige groep en super begeleiding (nogmaals dank Philipien en Tessa!!)

Echt top vakantie!

Wij zijn inmiddels voor de 5e keer met Portokali mee, deze formule is voor ons gezin, met kinderen in leeftijd 20-18-12 de ideale vakantie. het is volledige ontspanning, nooit saai, gebeurt altijd wat spannends, Quality time met gezin maar ook leuke nieuwe mensen ontmoeten. Wij zijn geloof ik inmiddels beetje verslaafd aan deze vakantie..:)

Geweldige vakantie!

Wij hebben een heerlijke vakantieweek gehad. De portokali leiding, Philipien en Tessa waren geweldig. Wat een enthousiasme stralen die twee uit. Een hele leuke groep, dit heeft ook heel goed uitgepakt voor onze dochter. Er waren veel leeftijdsgenootjes waar ze veel lol mee heeft gehad.

Geweldige week gehad op een fijne boot met leuke en goede schipper!

Onze schipper was een goede zeiler en bovendien leuk gezelschap voor onze hele familie. Hij kende het gebied goed en bracht ons naar mooie plekken, goede restaurants en heeft ons zelfs dolfijnen laten zien tijdens een sunrise sail! We hadden een vrij nieuwe boot die ruim genoeg en van alle gemakken voorzien was.

Top week!

De begeleiders - Philipien en Tessa - waren enthousiast en hadden alles goed georganiseerd en begeleid. De groep was gezellig en we hebben veel plezier gemaakt.

Fantastisch geregeld allemaal

Twee weekse flottielje Corfu met gezin gedaan, super fijne begeleiding met Eva en Jur. Hele mooie route

Ee hebben genoten van een heerlijke vakantie en goede instructie week van Olivier!!

Een heerlijke week Griekenland. Het inchecken en uitchecken met de bareboat in Athene ging als een zonnetje en de kinderen hebben ook een super week gehad met Olivier die instructie gaf op de les boot.

Enerverende ervaring

Tijdens de boeking vlotte en duidelijke communicatie. Ik heb zelf achterhaald wie de verhuurder was van onze boot, om erachter te komen waar we precies moesten zijn. Kreeg ik helaas niet een duidelijk antwoord op. Niet in de "officiële" Marina, maar op een pleintje ergens anders. Via hen ook taxi geregeld. Bij aankomst kwam de verhuurder een beetje Sjakie over. Starterpack uiteraard contant ;-), maar hij en z'n medewerkers zijn keiharde werkers. Geen 'luxe' kantoor, maar poetsen. Boot gelukkig al vroeg beschikbaar, zodat we bagage aan boord konden gooien en konden gaan inkopen en Lefkas konden verkennen. Aan te bevelen supermarkten: Market In aan de Koutroumpi 3 Waarom deze? Zonder erom gevraagd te hebben werd aangeboden om de boodschappen (veel water) naar de boot te brengen. Prima service en uiteraard paar euro fooi gegeven, zonder dat erom gebedeld werd. Begeleiding: Jonge mensen, maar wel met hoop kennis en inzet. Ben zelf geen fan van strak naast elkaar tegen de kade op anker ipv lazylines. Wees voorbereid op gekruisde ankers. Ga trainen ook met mede passagiers op aanleggen. Zou ik dit nog een keer doen? Ja, maar bij wat koeler weer.

Een fantastische zeilervaring!

Ik heb meegezeild met de flottielje op het moederschip. Ik heb een fantastische zeilweek gehad met een leuke en zeer ervaren crew. Zij hebben gezorgd voor fantastische herinneringen op de Saronische zee! Een grote aanrader om voor Portokali te kiezen!!

Wederom supergeslaagde vakantie dankzij Portokali & crew

Al een aantal keren een flottielje van Portokali meegemaakt; we komen niet voor niets elke keer weer terug!! Vooral onze complimenten dit keer aan de Portokali-crew: Rachel, Daan, Jan & Sebas! Zij stonden dag en nacht voor ons klaar en altijd even vrolijk en vriendelijk. Wat een toppers! Graag tot een volgende keer :)

Het was een fantastische week!

We hebben een geweldige meezeilweek gehad. De schippers Wessel en Jur waren erg behulpzaam, vriendelijk en gezellig. Dat zijn toppers. De groep was ook erg gezellig. Voor ons was een week lang genoeg, maar dat is natuurlijk voor iedereen anders. We hebben genoten.

Ik kan me geen leukere zomervakantie voorstellen

Elke dag een nieuwe bestemming met de zeilboot. De mooiste haventjes en baaien. Dolfijnen, zeeschildpadden en dat met een te gekke groep. En Griekenland is magisch…

Ge-wel-dig!

5 sterren

Beste week van m’n leven!

Super fijne begeleiding vanuit kantoor. Snelle communicatie. Goede nette boot. Prachtige plekken. Geweldig!

Compleet nieuwe ervaring het leven op een boot

Wij als niet zeilers hebben een heerlijke week op de moederboot gehad. Tobias en Wouter, onze schippers, voelde ons gezin prima aan. Al snel voelde we ons thuis op de boot en hadden we inclusief de schippers een prima chemie onder elkaar. De week vloog voorbij en onze 4 kinderen van 18,16,15 en 12 hadden een heerlijke week. Ook het samenzijn s avonds met de anderen van de groep tijdens en na het diner was heel gezellig. Het was voor ons weer een nieuwe vakantie ervaring, wij zijn altijd van het nieuwe weer opzoeken voor de volgende keer, maar we zeggen zeker niet dat we dit nooit meer gaan doen. Dus wie weet. Bedankt allemaal.

Leuke tijd gehad met Max als schipper.

Een week op een catamaran gevaren in Croatia. Het was een leuke tijd en alles was goed geregeld.

goed geregeld

Wij kregen door pech een scheur in het grootzeil. Na een dag kregen we alweer een vervangend zeil.

Uitdagende flottielje Kos

Het gebied, de wind, de nieuwe boot? Met de hulp van de schippers van Portokali komt het allemaal goed. De Dodecanese is best een uitdagende bestemming om als zeilvakantie te kiezen. De Meltimi is niet voor niks een wind met naam. Op een paar dagen na elke dag 15-20 knopen wind met uitschieters gehad. Meerdere actieve zeilers aan boord is wel erg prettig. Heb je die niet, dan biedt een schipper van Portokali uitkomst. We hebben drie dagen hulp gehad met het ontdekken van het schip en het verdelen van de taken tijdens het zeilen. Iedereen had ruim de tijd om in te slingeren. Rust aan boord in plaats van stress. Het gebied is op het water erg rustig. Gemiddeld 18-25 mijl varen op een dag. In de havens is het meestal passen en meten. Komt ook door het hoogseizoen. En er is altijd wel een oplossing. De flottielje leiding heeft er een mooie tocht van gemaakt. Leuke havens, baaien en restaurantjes. En elke dag een verrassing wat betreft de volgende bestemming.

Duinrugstraat 47

1361BD Almere