Bij het invoeren van de nieuwe auto geen seintje: is € 75.000,- te ‘duur’ en is niet te verzekeren!

Erg jammer dat bij zo’n online verzekeringsbedrijf er letterlijk bij/ na de invoer van het kenteken wel de autogegevens vanzelf boven water komen, maar geen waarschuwing dat deze ruim boven de door Allianz gehanteerde waarde grens van € 100.000,- bij deze ‘All Risk’ verzekering zit! En dus niet volledig gedekt is/ verzekerd kan worden. Als consument lees je dat later in de gemailde en gelukkig nog doorgelezen polis. Dus direct maar weer opgezegd. Blijkt dat er ondertussen nog wel even de volledige premie door Allianz te zijn geïncasseerd. Ok, kan gebeuren denk je, maar boek dat dan direct naar de klant terug. Nee, nog erger, nu alweer 4 weken verder ook nog steeds niet. Na weer lang telefonisch in de wacht te hebben gestaan kreeg ik te horen dat terugbetalingen van de, in dit geval nooit geactiveerde, maar dus wel ‘betaalde’ autoverzekering premie tot zo’n 7 (zeven) weken kan duren! Schandalig!

Zeer slecht

Wilt u een verzekering afsluiten bij een betrouwbaar en verantwoord bedrijf, doe dat dan niet bij Allianz Direct. Zelfs met een All risk verzekering en geen schuld, brengen ze de klant alle kosten in rekening en nemen ze de schadevrije jaren weg.

zolang je niks hebt prima maar dan Waardeloos

Ik heb nog nooit mee gemaakt een verzekering zo veel smoesjes heeft hebben zeker een smoesjes boek Eerst zou tegen partij verkeerde kenteken hebben geschreven maar ze kunnen niet lezen bij verzekering of ik foto wil zenden van tegen partij zelfde uur naar de mail hebben ze foto toen zeggen ze niet reageren heb tegen partij aan lijn gehad en mail gehad wel hadden gereageerd dan hebben ze te druk enz enz enz enz zo gaat al 7maande met smoesjes in die 7 maande 0 info van de zaak moet nog krijgen ik bel elke maandag 0 info elke keer een dag maand op lossing als je vraag waar de advocaat contact op kan nemen geven ze geen reactie grooste asociale verzekering vind je niet 0 respect voor

Zeer slecht bereikbaar en schadeafhandeling duurt al bijna een jaar

Zeer slecht bereikbaar zowel via de telefoon als via de chat(als je een keer gelukt hebt dan lukt het in een half uur maar meestal langer). Schade afhandeling duurt inmiddels al bijna een jaar en er wordt niks gecommuniceerd. Wel worden mijn schadevrije jaren eraf gehaald en mijn premie verhoogd omdat zij nog steeds de schade niet verhaald hebben op de tegenpartij. Ook moest ik zelf meerdere keren achter mijn geld aan voordat het (zonder bericht) eindelijk werd overgemaakt. Ook is er een ruitschade afhandeling op mijn kenteken gezet wat niet klopt.

Slechtste ervaring ooit in mijn leven.

Zelf je pechhulp organiseren na 4 uur wachten in de kou Ik heb vandaag 19-01-2024 om 11:22 auto pech. Om 15:20 is er nog steeds niemand om mij te helpen. Ik krijg naderhand een sms om mijn eigen pechhulp zelf te organiseren en de rekening naar hun op te sturen. Na jaren premie te betalen mag ik nu zelf mijn pechhulp organiseren. Ik ben maar gaan lopen vanuit Maarsen naar Utrecht om vervolgens met de bus naar Montfoort. Ik zal uit protest geen huurauto aanschaffen op hun kosten. Ik zal geen klacht indienen. Ik zeg de verzekering per direct op! Ik raad iedereen om weg te blijven, kans dat je te voet verder moet is groot. De positieve reviews die geplaatst zijn totaal niet geloofwaardig in mijn opinie. G170XP T el Kallachi

Slechte administratie

Ik was een jaar lang klant bij Allianz Direct voor mijn autoverzekering. Gedurende dat jaar heb ik nooit contact met hen hoeven opnemen. Echter, een jaar nadat ik naar een nieuwe verzekeraar ben overgestapt, kwam ik erachter dat Allianz Direct een fout had gemaakt bij het registreren van mijn schadevrije jaren: er ontbrak een jaar in hun systeem. Na contact met de klantenservice gaven ze toe dat het een fout betrof en corrigeerden ze de gegevens. Desondanks blijft de vraag openstaan wie verantwoordelijk is voor de extra kosten die ik hierdoor heb moeten betalen. Een goede administratie had dit probleem kunnen voorkomen. Op basis van mijn ervaring zou ik enige voorzichtigheid adviseren bij het overwegen van deze verzekeraar.

Slechte communicatie, onvriendelijke klantenservice

Waardeloos bedrijf. Ik heb 13 en 18 schadevrije jaren maar ze de ene medwerker kan ze wél vinden en de andere niet. Nadat ik hier mijn beklach over heb gedaan wordt ineens de premie verdubbeld van één van de twee verzekeringen (maar niet van de andere, ook raar). Achteraf blijkt dat er van hun kant onjuist gecorrespondeerd is en het onterrecht is geweest dat men gezegd heeft dat de schadevrije jaren gevonden waren (bewijs dat men ze gevonden heeft is er in de chat historie). Ik heb de schadevrije jaren op mijn bedrijf zo blijkt, die kunnen worden overgenomet door een formulier in te vullen. Nou prima, dan vul ik het gevraagde formulier in zodat ze alsnog kunnen worden toegepast. Nee dat gaat nu niet meer omdat u de verzekering al heeft beïndigd. Ja maar natuurlijk heb ik hem beïndigd als jullie ineens de premie verdubbelen en bij iedere chat aangeven dat de jaren gevonden zijn maar vervolgens toch weer vrolijk mailen dat ze niet gevonden zijn en daarna ook die fout niet willen erkennen. Ik ben hier veel uur voor aan het chatten en mailen geweest en wordt van het kastje naar de muur gestuurd en iedereen verteld wat anders maar de klachten service kent de term hand in eigen boezem steken blijkbaar niet. Er is letterlijk bevestigd (ligt ook vast) dat de schadevrije jaren gevonden zijn en tóch vind de klachtenservice dat dat niet telt en accepteerd ook niet om alsnog het formulier in te vullen of anderszins tot een oplossing te komen. Zo jammer, voorheen bij ZLM geweest (4,5 sterren Google), werkelijk een TOP verzekering maar zijn niet zo sterk in Youngtimers. Nu naar Univé gegaan (4,2 sterren Google), net als ZLM, ook véél klantvriendelijker en nette premies. Alles is beter dan Allianz Direct (3,5 sterren Google, ze kregen het voordeel van de twijfel maar inmiddels toch bewezen dat die reviews echt waarde hebben).

Onpersoonlijk geen adhesie

Vanaf drie september tot 29 september niets van Allianz gehoord over inbraak in mijn auto. Wel tweemaal gechat met een medewerkster waarvan de eerste zei u heeft gen recht op vergoeding en de tweede zei dan moet u bellen en snapte beiden niets van het probleem. Dit was gewoon inbraak in auto. In mijn boosheid iets gezegd van dan moet ik het zelf maar betalen. Hier maakt Allianz dus nu misbruik van. Omdat het zo lang duurde en ik geen telefonische contact kon krijgen met Allianz heb ik mijn dealer laten repareren. Mijn slot was kapot kon dus niet wachten. Dit wordt ook niet geaccepteerd. Moet naar een door hun aangewezen reparateur. Weinig adhesie dus. Maar weer terug naar andere verzekering. Geen brief niets gekregen, alleen op mijn Allianz gezien dat zaak afgesloten is. Zeer onbeschoft. Zo ga je niet met klanten om.

een ezel stoot zich niet 2 maal aan....

Ik ben dus die ezel. Gelokt door de lage premie weer de autoverzekeringen bij Allianz overgesloten. Onder mijn eigen naam de verzekering afgesloten. Ineens verschijnt de naam van mijn echtgenote die in het verleden bij allsecur hier haar verzekering had. Toen begon de ellende onder haar naam geen gegevens bekend dus zonder bericht no claim terug naar 0 i.p.v. 80% en de premie i.p.v.€10 lager naar €200 hoger per maand. Uren gechat met Allianz uiteindelijk met hangende pootjes terug naar mijn vorige verzekering

Top verzekeraar voor de tegenpartij

Heel snel, goed en duidelijk bij het afsluiten maar op het moment dat bij een schadegeval de tegenpartij claimt wordt er helemaal niet nagedacht/nagekeken. Schades die 6x hoger worden gefactureerd dan ze in werkelijkheid zijn keert Allianz gewoon uit. Heel vervelend als je zelf een kleine schade had willen betalen om je no-claim te behouden. Hoe ik erbij kom dat de schade 6x hoger is gefactureerd, nou dat is omdat 3 verschillende schade-experts dezelfde schade op 380-500 euro schatten. Maar met de klant meewerken is niet hun ding blijkbaar. Allianz vind dat dat bij de expert van de tegenpartij (ook al zijn zei overgegaan tot schadeloosstelling zonder objectieve controle) ligt en werkt daarin mee tot het leveren van het schaderapport, daarna zoek je het maar lekker zelf uit. Dus er wordt in dat geval van de klant verwacht dat hij/zij daadwerkelijk een case opbouwt tegen de expert van de tegenpartij terwijl zei dit makkelijk hadden kunnen voorkomen door te controleren tijdens de uitbetaling (we hebben het namelijk over een hele kleine schade, krassen en een deukje op de achterbumper) aangezien het schadebedrag 2600 euro bedraagt. Een fijne vakantie voor de tegenpartij en kopzeer voor de verzekerde die het netjes wil oplossen. Bedankt Allianz!

BAGGER tent

Als je van snelle service, betrouwbaarheid, klantvriendelijkheid en persoonlijke benadering houdt moet je hier vooral NIET ZIJN!!! Je hangt minimaal 1 tot 2 uur aan de telefoon voordat je contact krijgt. Ook via de chat duurt het minimaal een uur voordat eventueel iemand de tijd neemt om je te woord te staan. Enige pluspunt: Goedkope premie. Maar daar betaal je dan ook weer een prijs voor....

WAARDELOOS

Meest waardeloze verzekerings maatschappij die er is. Hoe ze aan zoveel sterren komen is de vraag. Lees de recensies en je weet dat het goed mis zit. 1. Zijn ze niet te bereiken (na 2 uur in de wacht gezet te zijn nog steeds niemand aan de lijn). 2. Kun je een schade formulier niet fatsoenlijk invullen op de website (geen opties). 3. Reageren ze niet op mail of ingestuurde formuleren. 4. Is er iemand op onze auto(op naam van mijn vriend) ingereden en moeten wij nu 50% zelf betalen! Ben je hierdoor al ontdaan werkt Allianz nog tegen ook (ze hebben onze schade gewoon niet fatsoenlijk bekeken anders zouden ze hier NOOIT op uit kunnen komen. Aangezien te tegenpartij al schuld heeft bekend). Wij zijn hier echt kapot van.. blijf hier ver vandaan.

Ongehoorde verhoging.

1e keer schade en vervolgens val je van trede 23 naar 10! Je premie wordt dan verhoogd van 70 naar 126€. Dan kom je er achter dat als jezelf het bedrag maar betaald je “gewoon” naar trede 24 gaat, echter gaat je premie wel met 20€ euro omhoog! Uitleg van Allianz; ze kijken naar de buurt, alle schades,etc vandaar de verhoging. Wat een stel boeven zijn dit en het wordt gewoon normaal gevonden. Gauw weg daar en nooit meer terug!

Een verschrikkelijke ballentent

Allianz een regelrechte ramp

Super goed geholpen door Ria!

Erg professioneel en beleefd te woord gestaan. Zij heeft mij echt uit de brand geholpen!

Zeer tevreden tot nog toe!

Afgelopen week is er diefstal gepleegd aan mijn auto. Ik, als leek qua auto’s, ben tot nog toe fantastisch geholpen via de mail, telefoon, chat etc. Zeer over te spreken, hopelijk zal de afhandeling ook zo zijn totdat ik de auto weer terug heb!

Prima geholpen na een mindere ervaring

Na een vervelend ongelukje en een moeizaam contact met zowel het schadebedrijf als Allianz zelf ben ik uiteindelijk prima geholpen. Zeker het contact en de hulp van Lia heb ik als zeer behulpzaam ervaren en hebben ervoor gezorgd dat ik met een gerust hart mijn weekend in kan gaan.

Wat een verschrikkelijk bedrijf

Fouten die Allianz maakt mag ik zelf op gaan lossen. Constant word ik van het kastje naar de muur gestuurd. Dan zorg ik voor de oplossing en dan vergeten ze het recht te trekken. Zoveel vraag ik niet van jullie! Het is daar bovenop ook erg vervelend dat de 'klantenservice' net zo slecht is, die mij succes wenst en de chat beeindigd (naam: Karishma).

Scam alert!

I have been insured with Allianz Direct Netherlands for more than a 1.6 years now. Everything was good until it turned more than 1 year and they still do not allow me claim free year. This company wants money and money but no service. They have agents all over 3rd World and no support from them only talk. When I ask them why I still do not have the claim free year, they are like this and that. The fact is I do not have claim for 1.6 years and I still do not get claim free year. I have been talking to their stupid agents 100 times over and over again but they can't explain why simply the same answer the claim free year will come in 3 more months. That is what they also told me 6 months ago. The fact is their agents don't have a clue what to answer. In short, really badly run company who is eager to make money and put no service.

bewuste oplichting

Auto gekocht, vier jaar auto met een forse nieuwprijs destijds. Mijn huidige verzekeringsmaatschappij waar ik al ruim 30 jaar bij zit, eiste een alarmklasse 4 om de auto te verzekeren. Even op internet surfen en ik kom bij Allianz direct. Na een premieberekening vragen komt er niets over een alarmklasse naar boven. Toch nog even de dame aan de chat vragen of dat klopt. Zeker, wij stellen geen eisen aan een alarm. We gaan er vanuit dat auto's vanaf de fabriek de juiste beveiliging hebben. Omdat ik liever telefonisch contact heb, bel ik naar de klantenservice om de verzekering af te sluiten en nog een keer voor de zekerheid te vragen of een alarmklasse 3 voldoende is. Zeker, daar stellen wij geen eisen aan. Verzekering afgesloten en krijg het polisblad en polisvoorwaarden gemaild. Even lezen in de voorwaarden en ik zie staan dat als de auto niet het juiste alarmsysteem heeft, dat schade niet vergoed wordt. (zie polisblad) Op het polisblad staat er niets over. Weer met dezelfde dame aan de chat. Alles uitgelegd. Ze gaat het nakijken. Hoor ik een tijd niets en schrijft ze dat ze het polisblad voor zich heeft en daar staan de alarmeisen op. Ik heb mijn zojuist ontvangen polisblad uitgeprint voor mij liggen, maar er staat niets. Raar schrijft ze, ik zie het hier. Op dat moment komt er een email binnen met een aangepast polisblad. Dus zowel de dame aan de chat als de medewerker aan de lijn vertelde dat er geen alarmeisen waren. Als ik de polisvoorwaarden niet doorgespit had, dan reed ik lekker onverzekerd rond. Weer bellen, krijg ik iemand anders. Die had dit nog nooit meegemaakt en ging het uitzoeken. Ik bel u binnen een half uur terug. Inmiddels uren later en niks meer gehoord. Uiteraard per direct de verzekering binnen de bedenktijd opgezegd. Bewust informatie achterhouden en liegen. Werken ze daar op provisiebasis? Ik begrijp niet dat deze maatschappij nog bestaat!

verkeerde voorlichting , snelle verkoop maar geen service

Deze club wil alleen maar snel verkopen en verder niets. Aan de telefoon kan alles en later blijkt dat er niets kan. En dan heb je ineens geen verzekering en is het niet hun probleem. Ver weg blijven bij deze prutsers.

Prut

Zelfde als veel klachten die ik overal lees, betaal mail in de spam inbox gekomen en zonder pardon is mijn verzekering opgezegd. Nu kan ik dus nergens mijn auto verzekeren omdat ik door allianz nu als wanbetaler word gezien. Zullen we met zn alle kassa inlichten en deze idiote even op hun plaats zetten?!

Klant ontvriendelijk

Per abuis is er 7 maanden premie betaald voor een auto die niet meer in mijn bezit was Allianz Direct beweerd dit bedrag niet terug te kunnen storten, heel triest ze kunnen wel maar willen niet.

DRAMAAA

Al 6jaar verzekerd bij Allsecure, sinds de overname door Allianz is het mis gegaan. Een mail ontvangen van Allianz met daarin vermeld dat mijn polis automatisch verlengd was en dat ik verder niks hoefde te doen. Op een gegeven moment belde ik zelf om te vragen, waarom mijn premie niet is afgeschreven. De 1e medewerker gaf aan dat er tijdens de overname intern wat dingen niet goed zijn gegaan met betalingen, ze zouden de zelfde dag mij terug bellen niet gebeurd!! de volgende dag belde ik terug om te vragen hoe het zat, toen werd mij verteld dat mijn verzekering is opgezegd, zij hadden blijkbaar een mailtje gestuurd met een betaallink die in mijn spam is beland!! Ik kan mijn auto op dit moment nergens anders verzekeren!! Ik word zo pissig als ik dan lees dat zoveel mensen de zelfde klachten hebben. Lees de recensies en bied een oplossing aan, je gaat niet zo om met klanten die al jaren probleemloos verzekerd zijn!!

Horrible Service

30 minutes waiting in every phone call, they take your money pretty fast for sure but they ghost the client when asked to cover car damage

Coolsingel 139

3012 AG Rotterdam

088 - 548 50 00

Over Allianz Direct Nederland Autoverzekering

Wij zijn de eerste auto- en woonverzekeraar met servicegaranties, die voortdurend worden herzien en aangepast aan marktomstandigheden en klantverwachtingen. Wij bieden onze verzekeringen aan tegen een scherpe premie, gecombineerd met innovatieve en waardevolle services. Net zoals je online een premie berekent, je gegevens aanpast in de portal, of belt met iemand van klantenservice; wij bieden directe hulp en service, 24 uur per dag, 7 dagen per week.