Duidelijke instructie, netjes verzonden. Heeft goed gewerkt in onze tuin. Helaas best wel duur.
De lievenheersbeest-larfjes waren in 2 dagen binnen, in een goede verpakking met strooisel. Daarbij wordt zelfs gekeken naar het welzijn van de larfjes (ook al zijn het zelf minuscule roofdiertjes): wanneer het te heet is voor ze om tijdens de reis te overleven, worden ze na de hittegolf verzonden. Waarom zou je überhaupt nog met chemicaliën werken, als het natuur-vriendelijk kan?
Goede communicatie en geweldige producten.
Na 14 dagen is er echt resultaat te zien. De larven hebben hun werk verricht. Duidelijk een verbetering tegen bladluis. En dat op natuurlijke basis. Volgend jaar wacht ik de bladluis niet af maar hang de zakjes eerder in mijn portugese laurier boompjes.
Afgelopen week heb ik de bestelling van de larven binnen gekregen, de eerste larfjes begonnen meteen aan de bladluizen. Ik heb het zakje onder de blaadjes opgehangen. Helaas is door de hevige regenval het zakje volgelopen met regenwater. Toen ik hier achterkwam heb ik meteen gaatjes in het zakje geknipt zodat het water weg kon lopen. Toen het droog werd heb ik de inhoud bekeken, maar de resterende diertjes hebben het niet overleefd. Erg jammer want er is nog genoeg te eten voor ze. Het zou fijn als je het zakje makkelijker kan ophangen punaise in een boom kan wel maar in een vlinderstruik wordt dit lastig.
Beste Liesbeth, Hartelijk dank voor je feedback. Vervelend om te lezen dat het zakje volgelopen is met water, dan kan het inderdaad zo zijn dat de larven die nog aan het genieten waren van de voeding in het zakje of aan het vervellen waren verdronken zijn. Niet fijn. Wat een vertekend beeld kan geven zijn de achter gebleven vervellingen, die lijken erg op larven. Daardoor kan het lijken dat er veel meer larven dood zijn, dan in werkelijkheid zo is. Ik hoop dan ook dat je over 1 tot 2 weken kunt genieten van een luisvrije vlinderstruik! Mocht je nog een tip hebben voor de bevestiging of soort zakje dan hoor ik dat graag. Ik snap wat je schrijft over het ophangen, maar weet eerlijk gezegd niet zo goed hoe dit op te lossen. Fijne dag! Hartelijke groeten, Sandipa van Bruggen
We hebben 100 larven besteld en een hotel. Snelle levering. Maar bij lange na geen 100 larven geleverd gekregen. Redelijk prijzig bovendien. Makers van hotel staan we wel postitief tegenover
Beste Doortje, Hartelijk dank voor je feedback en leuk dat je vermeld dat je positief staat tegenover de makers van het hotel. Wat betreft het aantal larven, dat hoor en lees ik vaker en ik snap ook dat dit zo ervaren wordt. De larven zijn klein en vaak ook lastig te zien. Sommige zijn groter, andere nog maar in het eerste vervel stadium en daardoor lastig te zien. Goed om te weten is dat wij nu, anders dan andere jaren nog kleinere larven versturen. Dat heeft alles te maken met de vertragingen die de postbezorging regelmatig op lopen. Kleiner larven vervellen veel en dat is fijn wanneer dat in het zakje gebeurt. Ze zitten dan namelijk 24 uur stil, lijken dood maar zijn dat zeker niet. Het nadeel van de kleinere larven is dat ze slechter zichtbaar zijn en dat levert ons weer veel vragen op. Maar dat weegt niet op tegen het feit dat we graag diervriendelijke een kwalitatief hoogstaand product willen afleveren. Zelf krijgen wij de larven aangeleverd vanuit de kweker en regelmatig doe ik dan steekproeven. Wanneer ik een zakje met 50 larven tel, ben ik daar gemiddeld 20 minuten mee bezig, nu in deze tijd nog 10 minuten langer, en ik gebruik daarbij ook nog een loep en ik heb het al heel vaak geoefend. Dus het is niet vreemd dat je de indruk hebt dat er minder larven in het zakje zaten. Ik snap je reactie en herken hem ook vanuit mijn kennismaking met larven. Het heeft mij geleerd, dat sommige dingen niet of lastig te controleren zijn en dat wanneer ik dat loslaat, ik me mag verwonderen over het resultaat. Ik hoop dat jij ook die ervaring hebt. Mocht dat anders zijn dan hoor ik dat graag, zodat we samen op onderzoek kunnen gaan naar de reden van het uitblijven van resultaat. Hartelijke groeten, Sandipa van Bruggen
T heeft dus niet t effect gehad wat ik hoopte, maar kan moeilijk de larven dwingen in mijn heg te blijven Na t uitzetten niets meer te zien ook de dagen daarna niet met als resultaat nog steeds Luis
Beste L, Dat is niet fijn en ook niet de bedoeling. Wanneer je mij wat foto's van de haag stuurt, dan kijk ik even met je mee. Een foto van de gehele haag en een foto van de plaag en plaag druk, geeft mij vaak een goed beeld van de situatie. Ook is het goed om te kijken of er mieren in de haag aanwezig zijn. Mieren beschermen namelijk de bladluizen en vallen de larven aan. Ik hoor graag! Hartelijke groeten, Sandipa van Bruggen
De plant met bladluis deed het prima totdat de lieveheersbeestjelarven kwamen. Sindsdien is de plant doodgegaan (bamboe) en zit er nog steeds bladluis op. De larven zijn bijna allemaal ontpopt tot lieveheersbeestjes en uitgevlogen.
Beste Nine, Dat klinkt niet fijn. Wanneer je het prettig vindt als ik met je meekijk naar wat hier de oorzaak van kan zijn, voel je dan vrij om mij wat foto's te sturen. Hartelijke groeten, Sandipa van Bruggen
Het gebruik van lieveheersbeestje larven is zeer eenvoudig: je hangt het zakje op in de boom en laat de natuur z'n beloop gaan. Na 2 weken waren de luizen weg. Ideaal en erg fijn dat dit een natuurvriendelijke oplossing is. Ik kan het ook in mijn moestuin en eetbare planten en bloemen gebruiken.
Onze lupines zaten opeens onder de luis, de larven hadden een feestmaal. Inmiddels staan de lupines er weer stralend bij.
Ik ging de eerste bladluizen even volgen, kijken wat ze gingen doen. De buren verklaarden me nu echt voor gek, ze zien me elke dag naar een 40 cm hoge klimop staren.. De eerste bladluis werd gegrepen door een mier. De tweede ook, en de derde.. toen dacht ik echt shit, dat had ik moeten weten dan had ik eerst de mieren aangepakt. Ik balen. Maar wat denk je, 10 dagen later komt buurman naar me toe en zegt alles is weg he? Ik zoeken, helemaal clean. Is het dus toch gelukt. Nu heb ik ook een paar beginnende lieveheersbeestjes op de auto gevonden. Soort van cocon. Dus ze zijn klaar, uitgegeten, plantje heeft ineens weer groene blaadjes, de wereld 100 lieveheersbeestjes rijker, iemand heeft weer geld verdiend en ik heb de buurvrouw blij gemaakt. Dit is gewoon 5 sterren. 6. Maar dat kan je niet invoeren. Dus laat je strichnine voortaan maar in de kast.
Binnen 2 weken waren we van de luizen verlost. Het is wel belangrijk om er voor te zorgen dat de mieren ook wegzijn want die verdedigen de bladluizen.
Het pakket is prima geleverd, gebruiksaanwijzing duidelijk. Helaas hebben alle mieren de larve opgegeten en zijn er geen lieveheersbeestjes uitgekomen.. voer voor de mieren dus!
Beste Zoha, Dat is vervelend! Mieren beschermen inderdaad de luizen en vallen de larven aan, waardoor het ze soms onmogelijk gemaakt wordt om de luizen op te eten. De mieren eten de larven niet, maar verdedigen de luizen, omdat ze dol zijn op de honingdauw, het plakspul wat de luizen uitscheiden. Mieren weren of bestrijden helpt de bestrijding van de luizen. Tips hoe je dit zonder gif zou kunnen doen vindt je in de tekst bovenaan deze pagina: https://www.roodmetzwartestippen.nl/webshop/natuurlijke-vijanden/mieren/ Ik hoop dat die je gaan helpen. Hartelijke groeten, Sandipa van Bruggen
Informatie voorziening en bezorging via post prima, maar nu twee weken verder en heb geen enkel lieveheersbeestje in de tuin gezien. Ik heb de instructies op de verpakking exact opgevolgd maar niets. En dat terwijl er op het strand kennelijk een ware plaag is. Ondertussen vreten de bladluizen lekker door aan mijn planten. Geen aanrader dus
Beste Dick, Fijn dat je mij laat weten dat je niet tevreden bent over de werking van de larven. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je gaat zien dat de luizen verdwijnen. Kan het zijn dat er mieren op de planten aanwezig zijn? Mieren beschermen namelijk de bladluizen en vallen de larven aan. Het helpt de bestrijding van de luizen wanneer je mieren weert of bestrijdt. De ontwikkeling van larve tot volwassen lieveheersbeestje duurt ongeveer 3 tot 5 weken, dus in jouw geval zou het zo moeten zijn dat je de eerste lieveheersbeestjes ziet. Zeker omdat er nog luis is. Dat je die niet ziet, vind ik een interessant gegeven en ik ben benieuwd wat daar de reden van kan zijn. Wanneer je het prettig vindt als ik hierover met je meedenk, voel je dan vrij om mij wat foto's van de planten en de luizen te sturen, liefst in groot formaat, dan kijk ik even met je mee. Hartelijke groeten, Sandipa van Bruggen
De bestelling die ik heb gedaan was helaas niet op orde, van de 25 beloofde lieveheersbeestjes kwamen er maar 7 aan, waarvan de helft binnen een paar uur dood op de grond lag. Daar had ik pech mee, maar goed, zoiets kan gebeuren. Lang getwijfeld of ik dit zou moeten melden, uiteindelijk toch mijn klacht gemaild. Wat me vooral tegen de borst stuit is de manier waarop er defensief op mijn klacht gereageerd wordt, en alle schuld bij mij (de klant) wordt neergelegd. Dat ik geen recht meer heb op restitutie snap ik, maar blijkbaar is een beetje empathie ook te veel gevraagd. Heel vervelende ervaring.
Beste Tim, Jammer dat je onze mailwisseling ervaren hebt als een heel vervelende ervaring. Zoals al eerder aan je geschreven gaat onze mailwisseling voor mij niet over schuld of wantrouwen, voor mij gaat het over contact maken en samen leren en naar oplossingen zoeken. Ik vind het jammer om te lezen dat je het gevoel van schuld en wantrouwen niet los kan laten. Daardoor is het voor mij onmogelijk om je een gevoel van empathie te geven en zul je mijn reactie als defensief en met gebrek aan empathie blijven ervaren, ondanks dat dat voor mij niet zo is. Hartelijke groeten, Sandipa van Bruggen
Ik had 30 larven besteld en toen ik de verpakking open maakte heb ik er 7 of 8 levend gezien. Volgens zeggen zitten er ook héél kleine in maar het leek ons dat die dood waren. Ook veel lege velletjes. Zodra de levende de VLINDERSTRUIK in gingen heb ik ze niet meer gezien.
Beste R, De natuur heeft zoveel waarover wij ons kunnen verbazen en er is zoveel wat anders gaat dan wij vaak denken, dus ik kan me voorstellen dat het gevoel daarbij twijfelachtig is. De larven zijn klein en vaak ook lastig te zien. Sommige zijn groter, andere nog maar in het eerste vervel stadium en daardoor lastig te zien. Goed om te weten is dat wij dit jaar, anders dan andere jaren nog kleinere larven versturen. Dat heeft alles te maken met de vertragingen die de postbezorging regelmatig op lopen. Kleiner larven vervellen veel en dat is fijn wanneer dat in het zakje gebeurt. Ze zitten dan namelijk 24 uur stil, lijken dood maar zijn dat zeker niet. Het nadeel van de kleinere larven is dat ze slechter zichtbaar zijn en dat levert ons weer veel vragen op. Maar dat weegt niet op tegen het feit dat we graag diervriendelijke een kwalitatief hoogstaand product willen afleveren. Voordat de larven verpoppen, vervellen ze drie keer. In deze fase zitten ze stil en lijken ze dood, maar dat zijn ze niet. Belangrijk is dan ook om ze niet te verstoren, dat kan dodelijk voor ze zijn. Dit is met name ook de reden dat wij adviseren de larven uit te strooien over de gewassen of het zakje op te hangen in het gewas en niet met de hand uit te zetten. Ook al is de bedoeling nog zo goed, voor de larven is dit vaak minder prettig. Ik hoop dan ook dat u het zakje heeft opgehangen in de Vlinderstruik, zodat de larven op hun eigen tempo de struik in konden klimmen. De lege velletjes die u in het zakje zag, zijn de achtergebleven vervelhuidjes van de larven en dat is dus een goed teken. Want elke velletje geeft aan dat er weer een larve groter is geworden. Ik ben benieuwd of u ook ziet dat het aantal luizen is afgenomen, want dat is natuurlijk wel de bedoeling. Mocht dat niet zo zijn voelt u zich dan vrij om mij wat foto's van de struik en de luizen te sturen dan kijk ik even met u mee. Hartelijke groeten, Sandipa van Bruggen
Aanvankelijk een ‘probleempje’ bij levering. Na overleg prima opgelost. Product daarna in goede orde ontvangen. Snel en goed geholpen. En nu even geduld, dan is het probleem in mijn tuin straks ook op natuurlijke wijze opgelost!
Door de coronacrisis zou de post langer onderweg kunnen zijn. Ze belde me om te overleggen, zodat ik het op de juiste datum zou ontvangen. Daarnaast ook nog nuttige informatie ontvangen. Heel vriendelijk!!
goede snelle levering met duidelijke site
Voor het eerst in ruim twintig jaar komkommerplant in hobbykas vol met groene luis. Klein zakje met larven besteld; binnen een week vrijwel alle luis weg. Geniet sindsdien van grote komkommeroogst. Superoplossing!
Op een maandag besteld de dag erna al in huis. De larven hebben hun werk perfect gedaan. Zou het zeker aanbevelen.
many ladybugs arrived already dead. this makes the actual price per ladybug quite high
Beste Marco, Dank voor je reactie en fijn dat je deze ervaring deelt. Kan het zijn dat de dode larven achtergelaten vervellingen zijn? Deze lijken veel op dode larven, echter het verschil is dat er doorheen kunt kijken. Doordat de larven ook in het zakje vervellen, levert dit nog wel eens verwarring op. Ook lijken de larven die aan het vervellen zijn dood, maar niks is minder waar, zij bereiden zich voor op een volgende levensfase. Mocht je een andere ervaring hebben, dan hierboven beschreven dan hoor ik dat graag van je. Hartelijke groeten, Sandipa van Bruggen
Van het gebruik van larven van lieveheersbeestjes tegen luizen had ik al wel eerder gehoord. Toen was het raak in mijn eigen roos en stond ik in het tuincentrum te dubben welke maatregelen ik zou gaan nemen. Uiteindelijk zonder iets naar huis gegaan en eerst Google geraadpleegd. Daar kwam ik Rood met Zwarte stippen tegen. Het resoneerde direct. Wat een leuke site en een nog leukere visie! Direct besteld. De dag dat ze binnenkwamen waren we verwachtingsvol. Het weer was perfect dus hebben we het zakje direct open in de rozenstruik gehangen. Als kleine soldaatjes kropen ze uit de verpakking. Het was feestelijk en zelfs een vriendin kwam op "kraamvisite" haha. Na een uurtje of twee was er niet één meer te zien. Maar mijn roos knapte per dag op. De knoppen die voorheen overbevolkt waren door de luizen werden steeds schoner en sprongen prachtig open! Inmiddels staat mijn roos weer in volle glorie en raad ik overal en iedereen deze verkoper aan! Ik zal het een volgende keer zo weer doen. Ik heb direct achter de rozenstruik een lieveheersbeestjeshotel opgehangen en hoop dat ze daar komen logeren in de winter. Bedankt!
Beste Sara, Dank voor het delen van je ervaring. Ik heb genoten van elke regel die je schrijft. Hartelijke groeten, Sandipa van Bruggen
2e jaar dat ik larven van lieveheersbeestjes heb besteld voor de aanpak van luizen in mijn tuin. Binnen 2 weken alle luizen verdwenen. Ik raad deze milieuvriendelijke oplossing heel erg aan.
Erg blij met de natuurlijke bestrijding van de bladluizen in mijn tuin. De larven zijn snel geleverd en hebben zich goed kunnen voeden aan de luizen.
Donkerstraat 17
4063CW Heesselt
Rood met Zwarte Stippen is een webwinkel waar u simpel en snel lieveheersbeestjes en allerlei andere natuurlijke vijanden tegen plagen in uw tuin kunnen bestellen. We verzenden het grootste gedeelte via briefpost, wel zo handig. Het is onze missie om u te laten ervaren hoe eenvoudig en effectief het is om de natuur in te zetten bij het bestrijden van plagen, zoals bijvoorbeeld bladluis, in de tuin. De natuur kan alles zelf oplossen, alleen willen wij daar vaak niet op wachten. Lieveheersbeestjes zijn dan een positieve en milieu vriendelijke oplossing voor beide partijen: Ze helpen u van de overlast af en tegelijkertijd wordt de natuur, op een voor haar passende manier, een handje geholpen om in balans te komen. En die hulp kunt u eenvoudig organiseren. Nieuwsgierig? Lees verder op www.roodmetzwartestippen.nl