Wonder boven wonder! In het begin (ik had me niet goed voorbereid) verwachtte ik van die mooie rode lieveheersbeestjes die aan het werk zouden gaan. Tot ik begreep dat de larfjes hun buikjes vol eten aan de bladluis! En zie: de bladluis is als sneeuw voor de zon verdwenen!. Opgegeten!
Hoi Bernadette, Dank voor je review, jammer dat je ons onvoldoende beoordeelt en niet aanbeveelt. Dat je na twee weken geen lieveheersbeestjes ziet is niet vreemd, de larven hebben drie tot vijf weken nodig om uit te kunnen groeien tot een volwassen lieveheersbeestje. In de tussentijd eten de larven veel luizen om zo uit te kunnen groeien tot volwassen lieveheersbeestje. Interessant is dan ook hoe het met de overlast door de luizen is? Is die er nog of zijn de luizen inmiddels vermindert of zelfs verdwenen? Wanneer dat zo is, zullen de larven wanneer ze volgroeid zijn wegvliegen of eerder al elders op zoek gaan naar voeding. Zo is de inzet van de larven succesvol voor het doel, alleen zie je geen volwassen lieveheersbeestjes. Ik ben benieuwd of de overlast door luizen verdwenen is en lees dat graag. Hartelijke groeten, Sandipa van Bruggen
Originele beoordeling
Twee weken geleden de larfjes losgelaten bij planten die vol zitten met bladluis. Nog niets gezien wat op een lieveheersbeestje zou kunnen lijken. Vol verwachting klopt ons hart..
De larven tegen bladluis werden snel geleverd.
Ik had larven van lieveheersbeestjes gekocht en zoals aangegeven het zakje met open bovenkant aan de stam van mijn rozenstruik gehangen. De grotere larven begonnen meteen omhoog te klimmen. Helaas moest ik het zakje met zaagsel en resterende larven over de struik uitstrooien ivm voorspelde regenbuien. Maar, wat schetst mijn verbazing: na een aantal dagen, het was inmiddels weer langere perioden droog. Bleken alle luizen verdwenen! Een wonder van de natuur inderdaad. Helaas waren nergen roodborstjes te zien. Weggevlogen? Ik weet het niet. Wel opeens de mierenkolonie van vorig jaar weer voor mijn tuindeuren actief. Nou ja, we zien wel waar dat op uitloopt. Er heet water overheen gooien, zoals iemand aanraadde, gaat mij te ver. Groetjes, Ilonka
We hadden last van luis in de hortensia, dus larven van het lieveheersbeestje besteld. Ze kwamen op tijd en zijn nu bezig de luis op te eten. Uit eerdere ervaring weten we dat het een week of 2 a 3 duurt voordat alle luis verdwenen is. Dus we wachten nog even af. Voor nu zijn we super tevreden
I had an aphid infestation in my garden and ordered lady larvae from Rood met Zwarte Stippen. After some weeks from releasing the larvae in the garden, all the aphids disappeared.
Na een vertraging van de zending wordt er een nieuw zakje opgestuurd. Helemaal top!
Met zorg verpakte larven in goede staat ontvangen en goede ontwikkeling tot lieveheersbeestjes
Had 50 larven besteld waar er maar letterlijk 4 ervan het hebben overleefd. Heb er na Contact gehad per mail waar mevrouw beweerd dat het niet mogelijk is.
Beste O, Wat jammer dat je de bestelling als zeer slecht hebt ervaren. Wij hebben 12 juni, direct na ontvangst van je bestelling per mail contact gehad. Je schreef dat slechts 7 larven de reis van 1 dag hadden overleefd. Omdat ik dit vaker terug hoor bij klanten die voor de eerste keer larven bestellen, heb ik je uitgelegd dat de larven vervellen in het zakje. De larven die aan het vervellen zijn zitten doodstil waardoor je de indruk kunt hebben dat ze dood zijn, ook de achtergebleven vervellingen lijken erg op dode larven, wat voor verwarring kan zorgen. Ik lees uit je review dat je mijn uitleg als een afwijzing van jouw bevinding hebt ervaren, jammer! Dat was niet mijn intentie bij het schrijven van de mail. Het was mijn bedoeling om je uitleg te geven over het groeiproces van de larven, de mail heb ik dan ook afgesloten met de opmerking: 'Mocht je over twee weken niet tevreden zijn over het resultaat dan hoor ik dat graag van je.' Over het resultaat van de inzet van de larven lees ik nu geen informatie en dat maakt mij nieuwsgierig. Is de overlast door de bladluizen nog zoals eerst of hebben de larven hun werk gedaan en is de overlast verdwenen? Ik lees het graag! Hartelijke groeten, Sandipa van Bruggen
Geen luizenplaag. Geen gedoe met meer of minder verantwoorde middeltjes. En prachtige rozen
Ze zijn zowat allemaal vroegtijdig gestorven. Te duur experiment.
Hoi Christine, Wat jammer dat je de bestelling als negatief ervaren hebt, want twee lieveheersbeestje en een luisvrije plant klinken als een goed resultaat! Regelmatig schrikken klanten die voor de eerste keer bestellen wanneer ze in het zakje kijken en de vele vervellingen zien liggen. Die lijken namelijk erg op dode larven maar zijn het niet. Larven vervellen namelijk drie keer voordat ze na de pop fase uitgroeien als volwassen lieveheersbeestje en dat doen ze ook in het zakje, de vervellingen blijven achter in het zakje en kunnen erg op dode larven lijken, maar zijn het dus niet. De natuur is prachtig en kan alles. ik hoop dat mijn toelichting je anders laat kijken naar de inzet van de larven. Hartelijke groeten, Sandipa van Bruggen
Het contact en informatie is zeer goed. Na de bestelling te hebben ontvangen heb ik de larven en de lieveheersbeestjes opgehangen in de plant met bladluis. Daarvoor heb ik bestrijdingsmiddel tegen de mieren aangebracht aan voet van de plant. Direct na het plaatsen van de lieveheersbeestjes werden ze aangevallen door de mieren. Een ware veldslag was het gevolg. De lieveheersbeestjes zijn verslagen :( Het heeft dus niet gewerkt. Wellicht is het beter meer informatie te geven over bestrijden van bladluis i.c.m de lieveheerbeestjes. dit was zonde van mijn geld.
Beste Roderik, Wat jammer om te lezen. Op de site staat zoveel mogelijk informatie om ervoor te zorgen dat de inzet van de larven succesvol is. Ook tips waar op te letten, die onder andere gaan over mieren. Ook in de titel van de orderbevestiging staat aangegeven dat er een tip in staat; deze gaat over mieren. De uitdaging is en zal altijd blijven om informatie op die plekken te zetten dat het ook gelezen wordt. Ik ga verder op onderzoek naar de perfecte plek of manier van informatie verstrekken en ik hoop dat deze ervaring jou niet gedemotiveerd heeft om de luizen op deze natuurlijke manier te bestrijden. Hartelijke groeten, Sandipa van Bruggen
Originele beoordeling
Ik vind het idee helemaal super maar ik had geen positieve ervaring met het product. Heb alle handelingen opgevolgd uit de gebruiksaanwijzing. Helaas geen lieveheersbeestjes, maar dode larven.
Hoi Emiel, Fijn dat je deze ervaring met mij deelt. Deze opmerking lees ik namelijk vaker en het niet zien van lieveheersbeestjes levert meer klanten een gevoel van teleurstelling op, daarom vind ik het fijn dat ik nu de ruimte krijg om uit te leggen dat dat niet nodig is. Larven hebben 3 tot 5 weken nodig om uit te kunnen groeien tot een volwassen lieveheersbeestjes. In die fase vervellen ze drie keer en gaan ze de laatste 10 dagen in pop, waar ze als volwassen lieveheersbeestje uit komt. Het mooie van deze cyclus is dat de larven niet kunnen vliegen en dus op de plek blijven waar jij de overlast van bladluis wilt bestrijden. De larven geniet van de voeding en jij krijg een luisvrij gewas. Meestal zien we na twee weken dat de plaag begint af te nemen of zelfs al is verdwenen. Is dat nu bij jou ook het geval of zie je nog veel luizen? Wanneer de overlast door de bladluizen voor een groot deel is verdwenen, zullen de volwassen lieveheersbeestjes weg vliegen en de rest van de voeding over laten voor de larven die nog niet volgroeid zijn. Echter wanneer er nog veel luizen aanwezig zijn, dan zullen de volwassen lieveheersbeestjes eitjes leggen. Deze komen na 4 tot 8 dagen uit, wanneer er dan weer voldoende nakomelingen zijn om een biologisch evenwicht te vormen zullen de volwassen beestjes de plek verlaten en elders op zoek gaan naar voeding. Zo kan het dus heel goed zijn dat je geen of slechts enkele lieveheersbeestjes ziet, maar wel van de overlast van de bladluizen af bent. Minder leuk misschien, maar wel effectief en milieu vriendelijk! Wanneer je nog wel overlast door de luizen ervaart, lees ik dat graag. Fijn als je dan wat foto's van het gewas en de plaag meestuurt, dan kijk ik even met je mee. Meestal zien we dan dat mieren de boosdoeners zijn. Mieren beschermen namelijk de bladluizen en maken het de larven lastig om de luizen te bestrijden. Mieren weren helpt dan om het biologisch evenwicht te herstellen. Ik hoop dat dit bericht je geruststelt en je kan genieten van een luisvrije tuin. Mocht dat niet zo zijn dan hoor ik dat graag en mocht dat wel zo zijn dan lees ik en vast ook de mensen die deze reviews lezen dat ook graag. Laat de natuur je verwonderen! Hartelijke groeten, Sandipa van Bruggen
middel tegen naaktslakken werkt prima. goede informatie en snelle levering.
de luis is er nog en ik heb geen enkel lieveheersbeestje gezien helaas.
Hoi Marieke, Wat goed dat je laat weten dat je niet tevreden bent. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de luis nog niet weg is. De meest voorkomende reden is de aanwezigheid van mieren. Mieren beschermen namelijk de luizen en maken het de larven lastig en vaak zelfs onmogelijk om de luizen te bestrijden. Mieren weren van het gewas met luis helpt de bestrijding van luizen. Ook kan het zo zijn dat er wat veel luizen aanwezig zijn voor de larven. Dan hebben ze meer tijd nodig. Luizen baren levend en zo komen er elke dag veel luizen bij. Het is dan ook aan de larven om meer luizen te eten dan er dagelijks bijkomen. Wanneer ze dat punt eenmaal hebben bereikt zul je zien dat de luizen plaag stabiliseert, waarna de plaag snel zal verdwijnen. Het feit dat je nog geen lieveheersbeestjes heb gezien is niet vreemd. Larven ontwikkelen zich in 3 tot 5 weken tot een volwassen lieveheersbeestje. Hoe warmer het is des te sneller gaat deze ontwikkeling. Wanneer de plek voor de lieveheersbeestjes veilig is en er dus geen mieren zijn, zullen ze wanneer er nog veel luis aanwezig is eitjes leggen. Die komen na 4 tot 8 dagen uit. De larven zullen meteen starten met eten en zo zorgen ze zelf voor een biologisch evenwicht. Mocht je nog vragen hebben of het prettig vinden als ik met je meekijk, voel je dat vrij om mij wat foto's van het gewas en de plaag te sturen, dan kijk ik even met je mee. Hartelijke groeten, Sandipa van Bruggen
Al 3 jaar maak ik gebruik van jullie larven voor mijn 2 meter hoge hibiscus struik. Nu na 3 weken zijn alle luizen opgegeten en heb ik meerdere lieveheersbeestjes rondlopen in de struik. Ik had dit jaar zelfs eitjes op 2 bladeren die door de vorig jaar uitgekomen lieveheersbeestjes nu zijn achtergelaten op mijn hibiscus.
Snelle levering, super product en bovenal een natuurlijke manier van bestrijding
Denk dat alle lieveheersbeestje al dood waren voordat ze bezorgt zijn. Er zat 1 levende larf in
Hoi Marleen, Fijn dat je deze ervaring met mij deelt, dat biedt ons de ruimte om te kijken waardoor de inzet van de larven bij jou geen resultaat laat zien. Je geeft aan dat je denkt dat veel larven al dood waren bij aankomst. Ik zie echter in de track and trace gegevens dat je bestelling de volgende dag al is bezorgd, dus dat is goed gegaan. Dat maakt het zeer waarschijnlijk dat je larven die aan het vervellen waren en de achter gebleven vervellingen hebt aangezien voor dode larven. Larven vervellen namelijk drie keer voordat ze in pop gaan en daar als volwassen lieveheersbeestjes uitkomen. Vervellen doen ze ook in het zakje. Ze zetten zich dan vast aan het zaagsel of aan het zakje en zitten 24 uur lang 'doodstil'. Ze lijken dan ook dood maar zijn dat zeker niet. Wanneer ze in die fase verstoord worden gaan ze dood, dat is met name de reden dat wij aangeven de larven niet aan te raken en de inhoud van het zakje over de bovenzijde van het gewas uit te strooien of op te hangen in het gewas. Ook de achtergebleven vervellingen lijken erg op dode larven, maar dat zijn het niet. Wanneer je goed kijkt zie je dat je er doorheen kunt kijken. Interessant is nu of je nog overlast door de luizen ervaart. Vaak zijn klanten zo gefocust op het zien van de larven en lieveheersbeestjes dat ze bijna vergeten dat de larven zijn aangeschaft om de luizen te bestrijden. Ik ben dan ook benieuwd of de overlast er nog is of dat je gewas inmiddels weer vrij is van overlast. Wanneer je nog wel overlast door de luizen ervaart, lees ik dat graag. Fijn als je dan wat foto's van het gewas en de plaag meestuurt, dan kijk ik even met je mee. Meestal zien we dan dat mieren de boosdoeners zijn. Mieren beschermen namelijk de bladluizen en maken het de larven lastig om de luizen te bestrijden. Mieren weren helpt dan om het biologisch evenwicht te herstellen. Ik hoop dat dit bericht je geruststelt en je kan genieten van een luisvrije tuin. Mocht dat niet zo zijn dan hoor ik dat graag en mocht dat wel zo zijn dan lees ik, en vast ook de mensen die deze reviews lezen, dat graag. Laat de natuur je verwonderen! Hartelijke groeten, Sandipa van Bruggen
Ik weet nog niet of het uitwerking heeft maar ik doe het in ieder geval met veel plezier. Heb echter veel mieren waar ik niet van af kom, wat ik ook probeer, maar goed, we wachten af!
Je moet wat geduld hebben, maar leuk om te zien hoe de larven steeds groter worden en de luizen steeds minder.
Snel, goede prijs en luizenplaag was snel weg!
positief, alhoewel het aangeven van een knipje aan de onderkant van het zakje bij plotselinge harde regenval, wel zou bijdrage aan het sneller drogen van de inhoud. Bij gevolg overleven de beestjes gemakkelijker!!!!, toch!
Hoi Adriaan, Dank voor je positieve beoordeling en je opmerking. Ik zal eens kijken waar ik dit het beste nog meer kan aangeven, zodat deze tip meer zichtbaar wordt, want het helpt de larven inderdaad. Fijne dag nog! Hartelijke groeten, Sandipa van Bruggen
Al enige jaren koop ik bij Rood met Zwarte Stippen. Elke keer zien de producten er piccobello uit. In de laatste keer, bij de nematoden, was zelfs een koelelement bijgevoegd ivm het warme weer. Een aanrader om met de juiste instelling een plaag te bestrijden.
Ik had een plaag van luizen in mijn vlier. Hier een zakje lieveheersbeestjes larven besteld en een huisje voor lieveheersbeestjes. Werd snel bezorgd, en de larven hebben hun werk perfect gedaan! Boom helemaal schoon. Huisje is leuk maar nog geen lieveheersbeestjes in gezien, misschien hangt hij verkeerd of ik moet meer geduld hebben.
Mijn beukenheg zat helemaal onder de luizen, dus ik heb een legertje lieveheersbeestjes-larven besteld. Ik heb ze volgens de instructies over de planten verdeeld, en een paar weken later waren bijna alle luizen weg! Zonder chemicaliën, veilig voor het milieu en onze kat. Als ik weer een keer luizen spot ga ik hier zeker weer bestellen. Ik houd van kleine webshops: de service is veel sneller, beter en persoonlijker dan bij bol.com, en de prijzen zijn lager omdat er bij bol.com commissie meeberekend wordt.
Leuk contact en goede service. Kwaliteit van levering en producten. En de lieveheersbeestjes doen hun werk goed. Kan weer een jaartje (of 2) vooruit. Merci!
Donkerstraat 17
4063CW Heesselt
Rood met Zwarte Stippen is een webwinkel waar u simpel en snel lieveheersbeestjes en allerlei andere natuurlijke vijanden tegen plagen in uw tuin kunnen bestellen. We verzenden het grootste gedeelte via briefpost, wel zo handig. Het is onze missie om u te laten ervaren hoe eenvoudig en effectief het is om de natuur in te zetten bij het bestrijden van plagen, zoals bijvoorbeeld bladluis, in de tuin. De natuur kan alles zelf oplossen, alleen willen wij daar vaak niet op wachten. Lieveheersbeestjes zijn dan een positieve en milieu vriendelijke oplossing voor beide partijen: Ze helpen u van de overlast af en tegelijkertijd wordt de natuur, op een voor haar passende manier, een handje geholpen om in balans te komen. En die hulp kunt u eenvoudig organiseren. Nieuwsgierig? Lees verder op www.roodmetzwartestippen.nl