Risposta del proprietario dell'attività
Beste Iris,
Zoals ik u ook telefonisch uitgelegd heb, het draagtasje is onderdeel van het product. Het is niet los verkrijgbaar, net zoals het net niet zonder verkrijgbaar is. Het is niet zomaar verpakkingsmateriaal zoals u claimt. U behoort hier gewoonweg geen plakband op te plakken, dat kan, zoals nu ook gebeurt is, lijmresten achterlaten op het product.
De rits van het draagtasje is maar een simpel dingetje. Als daar te veel druk op uit geoefend wordt wanneer hij niet dicht wil doordat het net niet afdoende netjes / strak genoeg is opgevouwen dan kan dat, wederom zoals nu ook gebeurt is, resulteren in het kapot gaan van het ritsje.
Op onze website staan onze retoursvoorwaarden, hierin had u kunnen zien dat bij schade /zichtbare gebruikssporen kosten/waardevermindering in rekening gebracht kunnen worden. Als u nu even overlegd had hadden we naar een passende oplossing kunnen kijken, echter heeft u zonder enig overleg of notificatie het product retour gestuurd in niet acceptabele staat. Wij gaan dan natuurlijk niet opdraaien voor de kosten om het nogmaals naar u te sturen.
Waar het naar mijn inzicht fout gaat is dat u het draagtasje ziet als gewoon verpakkingsmateriaal terwijl het dat niet is, het is onderdeel van het product. Doch, zelfs al betrof het verpakkingsmateriaal: "Als een verpakking het toelaat dat de consument het product beoordeelt zonder de verpakking te beschadigen, is er geen reden voor de consument om de originele verpakking niet terug te sturen." Om het artikel te quoten wat u ons via de mail heeft gestuurd.
Ik overwoog nog u eenmalig een gedeeltelijke compensatie aan te bieden zoals u noemde in ons telefoongesprek, en niet omdat wij niet in ons recht staan maar als vriendelijke handreiking. Helaas lijkt u er op gebonden ons in een negatief daglicht te zetten met de verschillende reviews van u die ik zie verschijnen op internet.
Ik hoop dat het u goed doet.
Vriendelijke groet,
Alex