Verzekeraar houdt vast aan ouderwetse voorwaarden
Ik heb onlangs een vervelende ervaring gehad met deze verzekeraar. Mijn auto is opengebroken en ik heb duidelijke camerabeelden die dit bewijzen. Echter, volgens hun voorwaarden wordt schade alleen vergoed als er zichtbare inbraakschade is, zoals een ingeslagen ruit. Dit is in mijn geval niet gebeurd, omdat de inbreker gebruik maakte van een moderne technologie (relay attack) om de auto te openen zonder schade aan te richten.
Het feit dat deze verzekeraar vasthoudt aan verouderde voorwaarden en geen rekening houdt met de nieuwste technieken die inbrekers gebruiken, is zeer teleurstellend. Ondanks voldoende bewijs weigeren ze mijn claim te vergoeden omdat er geen zichtbare schade is. In een tijd waar technologie zich zo snel ontwikkelt, zou je verwachten dat verzekeraars meegaan met de tijd en rekening houden met nieuwe inbraakmethodes. Dit beleid is duidelijk achterhaald en werkt niet mee in het belang van de klant.
Ik raad deze verzekeraar dan ook niet aan als je op zoek bent naar een flexibele en moderne aanpak.