Goede producten, informatie over bevestiging kan beter
Om de galm in onze keuken te verminderen was ik op zoek naar isolatieplaten die goed werken en er toch goed uitzien. Ik kwam daarom uit bij Akotherm GG en d40. Uiteindelijk heb ik voor die laatste gekozen vanwege het prijsverschil en omdat de platen vrij hoog zitten. Op de website was niet heel duidelijk te zien hoeveel effect de platen zouden hebben er waren wel grafiekjes, maar die zeggen mij als leek niet zoveel en er staan teveel varianten in. Verder was het onvoldoende duidelijk hoe de platen op maat gemaakt konden worden hoewel een keramisch mes bijgeleverd kon worden tegen forse betaling. Ik heb uiteindelijk een keukenmes (verwarmd met heet water) gebruikt. Dat ging redekeijk goed, maar het blijft lastig materiaal om te snijden. Hetzelfde geldt voor bevestiging met de bijbestelde lijm. Dit werkte goed, maar vooraf was onduidelijk hoe precies de lijm aan te brengen. Ik had een lijmkam bijbesteld, maar die was onbruikbaar (te groot en puntig). Ik heb uiteindelijk gewoon een plamuurmes gebruikt.
De platen zitten mooi tegen de muur en doen duidelijk wat aan de galm.
Al met al tevreden, maar akoestiek winkel kan helpen door een duidelijker omschrijving en een simpele video van het op maat snijden en hoe de platen te bevestigen met lijm. Dat zou me eerder over de streep getrokken hebben.