Mooie radiator, monteren (alleen) is lastig.
Erg mooie radiator van Instamat, met horizontale vierkante buizen.
De beschrijving voor het wel of niet wegdrukken van het schotje was niet eenduidig. De Nederlandse versie gaf dit verkeerd aan (schotje moest daar weg?). De achterzijde, met andere talen gaf het aan zoals ik verwacht had (schotje moest daar niet weg?).
De montage is op zich mooi, maar luistert erg nauw, zeker als de gaten in een betonnen muur moeten worden geboord en je ca. 1mm speling hebt. Een (houten) mal zou handig zijn en zal ik een volgende keer gebruiken. Nu kwam het er op neer dat de beugels iets moesten worden bijgewerkt om de boel passend te krijgen.
De beugels zijn geen "aanhaak" montage. Een tweede persoon is daarom nodig om de radiator tegen de "vingers" van de beugels gedrukt te houden tijdens montage. De beugels die vervolgens moeten worden gemonteerd, dienen vanaf de achterkant al neergezet te worden (en met tape vast gezet), anders kunnen ze er niet meer tussen. Verstandig is om het schroefdraad in de beugels die aan de muur zitten eerst even schoon te maken van verf, anders is dat tijdens montage niet heel handig.
Afijn, nadat alles op zijn plek zat, zag het er wel erg mooi uit. Ik wilde er nog 2 bestellen, maar vanwege bovenstaande montage perikelen, overweeg ik radiatoren met een andere bevestiging te kiezen.
Toch raad ik deze radiator aan, omdat niet aanbevelen te negatief voor een mooie radiator.