Ik ben doorgaans erg kritisch, maar eerlijk is eerlijk: als het goed is, moet je het dan óók laten weten. Na drie jaar gekloot met Tado (wat een bagger produceren die lui!) overgestapt naar Homematic IP Smart Home van eQ-3 AG in Leer, Duitsland. De producten zitten veel beter in elkaar dan die van Tado en eindelijk kan ik in ieder vertrek afzonderlijk de temperatuur instellen met een muurthermostaat, waarbij ik ook niet meer afhankelijk ben van de temperatuursensor in de radiatorknop die per definitie niet erg nauwkeurig is, vanwege het feit dat de sensor te dicht op de warmtebron is geplaatst. De verkopers van smarthomesupply reageren enorm snel, ook in het weekend en hebben mij voortreffelijk geholpen, zodat het installeren van het hele systeem in no time was gepiept. Heb ik dan helemaal geen kritiek? Ja natuurlijk wel, maar dan gaat het over verbeterpunten die optisch zijn, zoals de ouderwetse captcha op de contactpagina of het inlogsysteem voor je account op de website van smarthomesupply, waarbij het systeem van smarthomesupply als loginnaam kennelijk het gedeelte van je e-mailadres gebruikt zonder dat dat duidelijk is. Nog iets over geld: ik had een offerte voor het systeem van Honeywell's Evo Home: € 2.500. Ik ben nu minder dan € 900 kwijt!