Reactie van het bedrijf
Goedendag,
Met enige verbazing lezen we uw beoordeling. Zoals ook duidelijk op onze site aangegeven rekenen we voor transport altijd een vast bedrag en specifiek juist niet een toeslag per artikel voor “gratis verzenden”. Er zijn webwinkels welke “gratis verzenden” aanbieden, en er zijn er zelfs welke gratis retourneren aanbieden, maar daarbij zijn dan ook de producten allemaal hoger geprijsd dan bij ons. Wij zijn daar heel transparant in, staat zelfs uitgebreid beschreven op onze website (de link staat op de checkout pagina: https://www.bruder-speelgoed.nl/het_geheim_van_de_verzendkosten.php)
En inderdaad is retour zenden altijd een mogelijkheid, maar als consument bent u degene welke de retourkosten betaald, tenzij anders is overeengekomen. U zult zien dat die shops welke dat wel aanbieden de productprijzen gemiddeld hoger liggen, simpelweg omdat elke consument bij elk product al meebetaald voor deze retourregeling. Wij vinden het niet fair om alle klanten via hogere productprijzen te laten meebetalen voor het zeer beperkte aantal klanten dat ervoor kiest om te retourneren, en feitelijk heeft u overigens dat verschil al in een lagere productprijs bespaard.
Een product van A naar B kost gewoon geld. Of u zelf iets terugbrengt met de auto (brandstof, tijd, parkeergeld, afschrijvingen etc.) of het laat doen, die kosten zijn er gewoon. Verschillende pakketbedrijven bieden verschillende tarieven, de prijs verschilt aanzienlijk, vergelijken kan flink schelen, maar uw eigen betaalde tarief van 6,75 geeft al aan dat onze “hoge verzendkosten” van 3,99 best OK zijn.
Overigens vragen we u om een kopie orderbevestiging mee te sturen, of desnoods iets anders waaruit blijkt wie iets terugstuurt, om de doodeenvoudige reden dat we aan het product zelf niet kunnen zien wie het terug gestuurd heeft. Het zou erg jammer zijn (en echt klantonvriendelijk) als we geen retourbetaling kunnen doen omdat we wel het product hebben ontvangen, maar niet weten van wie. Er gaan hier tienduizenden artikelen per maand de deur uit, en er komen daarvan echt wel eens wat artikelen retour, dus enige gegevens van de afzender zijn wel noodzakelijk.
Met vriendelijke groet,
Michael & Renate Koot