Reactie van het bedrijf
Hartelijk dank voor uw beoordeling.
We kunnen ons echter niet geheel vinden in uw commentaar. Van elke order ontvangt de klant direct een orderbevestiging. Dat u die in eerste instantie niet ontvangen heeft is waarschijnlijk gelegen in de instellingen van uw eigen spamfilter, of die van uw provider (hotmail). Daar kunnen we zelf helaas weinig aan veranderen, anders dan als u aangeeft de bevestiging niet te hebben ontvangen deze nogmaals sturen.
U geeft aan dat de communicatie slecht verloopt, toch zie ik ons systeem dat elke vraag welke u gesteld heeft gewoon is beantwoord en zelfs in de drukke sinterklaasperiode binnen een zeer redelijke termijn.
Daarnaast is van elke order via de website een orderstatus beschikbaar. U heeft meerdere vragen via het contactformulier gesteld en de link naar de orderstatus staat notabene in een grote rode balk op deze pagina aangegeven. Juist om te duidelijkheid te geven over de orderstatus (met name van orders met onderdelen) hebben we deze voor klanten beschikbaar. U kunt op deze pagina altijd inloggen met uw mailadres en ordernummer (dat staat ook op het betaalafschrift van uw bank, mocht u onverhoopt geen orderbevestiging hebben ontvangen). Als u daar dan geen gebruik van maakt is dat uiteraard uw eigen keuze, maar dan is het wel verwonderlijk dat u ons dat kwalijk neemt.
Op diezelfde contactpagina (https://www.bruder-speelgoed.nl/contact.php), via welke u uw vragen heeft gesteld, staat ook duidelijk de reden waarom we geen telefonische klantenservice hebben. Daar staat tegenover dat we vragen per mail gewoon normaliter binnen 24 uur beantwoorden en vasthouden aan lage productprijzen door geen dure services aan te bieden. Eenvoudig gezegd kost een telefonische klantenservice ca. € 0,50 per minuut (arbeid). Specifiek onderdelen verkopen we zonder winstoogmerk, dus zou elk telefoontje van 5 minuten maken dat we daar verlies op draaien, terwijl we
a) de orderstatus te allen tijde digitaal inzichtelijk hebben (https://www.bruder-speelgoed.nl/orderstatus.php)
b) de binnenkomende mails meerdere malen per dag beantwoorden zodat in de praktijk we eigenlijk reactie binnen 24 uur gewoon waarmaken. (tijdens grote drukte rondom de feestdagen lukt dit soms niet)
Helaas moeten we qua bedrijfsformat een keuze maken: of full-service met daarbij automatisch hoge prijzen (à la bol.com) en dan direct ook niet gangbare artikelen (zoals onderdelen) uit het assortiment schrappen, of iets minder service maar wel scherpe prijzen en volledig assortiment (inclusief onderdelen). Omdat wij staan voor onze producten en het maatschappelijk wel zo wenselijk vinden om de onderdelen beschikbaar te maken en houden hebben we bewust gekozen voor de tweede optie. Dat maakt ons direct “anders” en verwacht ook iets meer eigen initiatief van de klant. Maar tegelijkertijd krijgt de klant daar wel scherpere prijzen en een groter aanbod van artikelen voor terug. De keuze is aan de consument.
Met vriendelijke groet,
Michael & Renate Koot