Very pleasant experience

I decided to take refresher lessons because I obtained my license in a different country and I didn't have much experience driving in the Netherlands. I had two lessons with Marek and they were great! We focused exactly on the points I felt insecure about and he gave me handy tips. It was possible to have the lessons in the weekend, which was a big plus.

• Reden dat je voor Opfris-Rijles.nl hebt gekozen? Gespecialiseerd in opfris rijlessen

Ik durf weer achter het stuur te zitten

25 jaar niet meer gereden. Zou ik het nog aandurven? Op internet vond ik Opfris rijles.nl, speciaal voor mensen met een rijbewijs die niet zelfstandig de weg op durfden. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en me aangemeld voor een opfriscursus. Al snel belde Mehdi om een eerste afspraak te maken. In de stad rijden vond ik niet moeilijk, maar de snelweg zag ik behoorlijk tegenop. De snelheid, het in en uitvoegen, inhalen en bochten nemen op snelheid. Mehdi was onverstoorbaar positief en rustig. Hij leerde me handige trucjes en langzaam ging de snelweg steeds beter. Na 8 lessen hadden we allebei het gevoel dat ik voldoende had bijgeleerd en inmiddels behoorlijk ontspannen achter het stuur zat. Mehdi heel erg bedankt voor je rijlessen. Ik heb in korte tijd heel veel van je geleerd. En het was nog gezellig ook.

Rustige rijles met uitstekende uitleg

Na een tijd lang niet gereden te hebben besloot ik afgelopen jaar wat opfris rijlessen te nemen. Via opfris-rijles.nl ben ik toen bij Mahinder gaan rijden. In het begin voelde ik mij nog wat oncomfortabel achter het stuur doordat ik langere tijd niet had gereden. Dit veranderde echter al snel door de rustige sfeer in de auto en de duidelijke uitleg. Inmiddels ga ik weer vol zelfvertrouwen alleen de weg op. Absolute aanrader!

Weer voldoende zelfvertrouwen

Na slechts vier opfrisrijlessen van Fatih durf ik - na 15 jaar - weer te rijden. Door de duidelijke, positieve en deskundige begeleiding van Fatih heb ik weer voldoende zelfvertrouwen gekregen. Mijn stress is verminderd en ik durf alle verkeerssituaties, zoals in- en uitvoegen op de snelweg (mijn grootste angst) weer aan. Blij met deze lessen!

Opfris coach Bisoen

Mijn opfris coach was Bisoen. Als opfris coach was Bisoen niet alleen gezellig, maar ook zeer bekwaam in het helpen van mensen om hun angsten te overwinnen. Ik had het genoegen om door hem begeleid te worden en ik kan met vertrouwen zeggen dat hij me uitstekend heeft geholpen. Zijn vriendelijke persoonlijkheid maakte me meteen op mijn gemak, wat essentieel is als je een angst moet overwinnen.

Erg goede instructeur die mij weer het vertrouwen in de auto gaf

Mijn rijvaardigheden bijgeschaafd en angst verdwenen

Rij instructeur Mehdi is een hele aardige en relaxte vent. Zijn rust en aanwijzingen zorgden ervoor dat ik al snel zelf ook weer ontspannen in de auto zat. Hij had precies door welke punten bij mij nog niet goed liepen op de weg en hielp me ze te overwinnen. Dank!

Meer dan geweldig, dankjewel Mahinder.

Ik had enorme angst om op snelwegen en in tunnels te rijden. Na 3 lessen in één week tijd ben ik door de fijne rustige manier en het enorm duidelijk overbrengen van Mahinder van alles wat nodig is om weer met vertrouwen op de snelweg te rijden, veranderd van angstig naar relaxed rijden. Veel uitleg, veel tips om het rijden op de snelweg weer aan te durven, hebben mij het plezier en vertrouwen weer teruggeven, met enorm veel dank aan Mahinder. Ik geef je een dikke 10 ++ en nogmaals mijn dank Mahinder. Geen binnendoor routes meer, niet onnodig omrijden door ontwijkgedrag, maar vol vertrouwen weer in de auto stappen, zo blij mee. Ik kan het een ieder aanraden.

Hele fijne ervaring!

Ik reed al drie jaar haast niet meer, en durfde niet meer alleen te rijden en de snelweg op. Met rij-instructeur Mehdi voelde ik mij veilig om het weer te gaan proberen en zo kon ik weer zelfvertrouwen opbouwen om zelf en alleen te rijden.

Fijne rijinstructeur die precies oefende wat ik nodig had

Je ontvangt vooraf een betaalverzoek zodat je geen gedoe hebt met betalen van de rijles. Er is veel geoefend met fileparkeren en achteruit parkeren

Vertrouwen gekregen

Ik heb opfrisrijles genomen omdat ik al 25 jaar niet gereden had in de drukke stad. Mehdi is een heel goede instructeur, positief en rustig. Hij legt veel uit en hij kijkt en luistert naar wat je nodig hebt. Mehdi heeft mij weer zelfvertrouwen gegeven.

Goede uitleg, handige tips, goede richtlijnen waar ik wat aan heb

Ik heb al een tijdje mijn rijbewijs maar aangezien ik nog niet beschik van een eigen auto, heb ik nog weinig rijervaring opgedaan. Hierdoor heb ik angsten opgebouwd voor autorijden. De lessen hebben mij goed geholpen door de rustige uitleg, herhaling, tips en instructies. Ik denk dat ik nog een paar lessen ga volgen zodra ik een eigen auto heb aangeschaft.

• Reden dat je voor Opfris-Rijles.nl hebt gekozen? Beoordelingen van cursisten

Op een snelle en ontspannen manier weer de weg op kunnen!

Na een klein aantal lessen met een enorm fijne en aardige instructeur weer helemaal rijbekwaam (voor alle rijvaardigheden), waarbij ik snel weer ontspannen ben kunnen gaan rijden

Door de cursus heb ik meer zelfvertrouwen gekregen in het verkeer

Tijdens de lessen heb ik kunnen oefenen met verschillend aspecten van deelname aan het verkeer, zoals rijden in de drukke stad en rijden op de snelweg. Daarnaast ook aspecten als parkeren

Mega aanrader bij rijangst!

Ik ben heel blij dat ik deze opfris rijlessen heb genomen. Ik had last van rijangst en kan zeggen dat dit zeker voor het overgrote deel nu weg is na 4 langere lessen. Dit komt allemaal door de instructeur Mehdi! Die heeft me zo vriendelijk, rustig en met begrip en ook humor geholpen. Ik zou hem aan iedereen met rijangst aanraden! Mijn houding tegenover het autorijden en ook zeker mijn vermogen om de auto te besturen en deel te nemen aan het verkeer zijn enorm verbeterd. Beste keuze die ik voor mezelf had kunnen maken.

Ik heb in 3 lessen meer zelfvertrouwen opgebouwd achter het stuur.

Weer safe op de weg!

Na 12 jaar niet gereden te hebben, wilde ik weer veilig op de weg. Wat een uitkomst, deze opfris lessen. Super ontspannen lessen gevolgd, met veel positieve stimulans, en datgene geoefend, waar ik me niet safe bij voelde. Daarnaast tips en oefeningen, waarvan mijn coach vond dat ze beter kunnen. Al met al super, en ik ben blij het gedaan te hebben.

Weer vertrouwen in het rijden.

Mijn instructeur Mehdi heeft mij weer vertrouwen in het rijden gegeven. Vooraf had ik een intake om inzicht te krijgen waarom ik een opfriscursus wilde hebben en dat gaf meteen een goed gevoel. Mehdi stelt je echt op je gemak! Nu 3 lessen gehad zonder verplichtingen of aandringen om nog een les te nemen. Hier draait het echt om jou!!!

• Reden dat je voor Opfris-Rijles.nl hebt gekozen? Beoordelingen van cursisten

Na 14 jaar niet gereden te hebben (na mijn rijbewijs door omstandigheden niet meer gereden), toch de stap genomen om het weer te gaan doen. Jeetje wat was het spannend! Ik kreeg Josip toegewezen en dat bleek een goede match. Hij neemt een houding aan die je zelfvertrouwen geeft ‘ga maar rijden’, maar met ingrijpen op het juiste moment, waardoor je fouten kunt maken en kan leren. Het gelijk weer rijden is ontzettend wennen na zoveel jaar, maar ik was sneller dan ooit verwacht weer wat meer zeker in het verkeer. Ik had niet verwacht dat ik er überhaupt over na zou denken om zelf weer te gaan rijden, maar dat is wel het resultaat. Het opfris-rijles bedrijf is daarnaast zeer helder in communicatie over lessen, betalingen en verwachtingen.

ik kreeg weer vertrouwen

De instructeur gaf goede tips, maar vooral ook het vertrouwen waar het aan ontbrak. Ik kan nu weer met veel meer ontspanning en zelfs plezier achter het stuur zitten.

Op maat gemaakt, vrijblijvend en gezellig

Ik heb met veel plezier 3 rijlessen gereden met instructeur Fatih. Hij ondersteunde daar waar nodig was (met tips die ik niet eerder gehoord had) en gaf mij het vertrouwen wat ik nodig had om mijn rijvaardigheden verder te ontwikkelen. In één week ben ik van 5 jaar onzekerheid afgeholpen.

In een korte tijd heel veel geleerd.

• Reden dat je voor Opfris-Rijles.nl hebt gekozen? Beoordelingen van cursisten

Alia heeft mij geholpen om weer langer in de auto te blijven en snelwegen te rijden.

Ik had ineens uit het niets dat ik angstig werd in de auto en snelwegen niet meer durfde te rijden. Binnendoor rijden ben ik wel steeds blijven doen, omdat ik anders bang was dat ik nooit meer in de auto zou stappen omdat de drempel te hoog zou worden. De snelweg was altijd van mij, wilde ik ergens heen, stapte in de auto en ging. Op een gegeven moment werd ik na een kwartier overvallen met trillende benen, last van spanning in buik en uiteindelijk licht in hoofd. Ik kon niet langer dan 15 min in de auto zitten. De reden en tijd om mij aan te melden bij Opfris-rijles. Ik kreeg Alia als instructrice een hele fijne vrouw met positiviteit. Zij gaf mij het inzicht om even een tussenstop te houden bij een tankstation of carpool plek, even uit de auto en dan weer in de auto en verder rijden en liet het mij ook ervaren, wanneer het gevoel opkwam, kijk waar je er veilig af kan om even uit de auto te gaan en als je dan weer instapt dan kan je weer een stukje verder tot het gevoel weer komt. Ik zag er tegen op te gaan om ergens naartoe te gaan en werd afhankelijk van anderen, terwijl ik van mijn vrijheid hou. We leren ook altijd je stapt in en gaat naar je eindbestemming, maar door de inzicht en het ervaren om van pauzes inlassen en uit de auto te gaan op een veilige plek als het even niet gaat, kom ik weer waar ik heen wil. Door de ‘pauzes’ in te lassen loop je jezelf niet voorbij. Resultaat nu, ik zit niet meer angstig in de auto, ik heb geaccepteerd dat ik soms even een pauze nodig heb, maar ik kan weer ergens heen gaan als ik dat wil. Ik zit ook rustiger in de auto.Ik heb laatst een ander half uur rit op de snelweg gereden, wel met 2 pauzes, maar ik heb het gedaan en voor ik bij opfris-rijles begon had ik niet verwacht dat dat ooit weer mogelijk was. Het inzicht van even een pauze bij tankstation of carpool en de fijne begeleidende gesprekken hebben mij heel erg geholpen. Dank je wel Opfris-rijles Alia!

Ik ben heel blij dat ik besloten heb hier de opfris lessen te doen!

Ik heb een aantal opfris lessen gehad. En ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Vanaf les 1 had ik een goed gevoel bij de instructeur Bisoen. Hij heeft zich niet alleen gefocust op de dingen die ik als moeilijk ervaarde, maar ook op het totaal plaatje. Hij heeft moeilijke situaties zoals rijden door de drukke binnenstad van Rotterdam, achteruit inparkeren tussen 2 auto's, smalle straatjes enz.niet vermeden, maar zocht ze juist op. (Vanaf de 1e les)Dat vond ik spannend, maar hij heeft me daardoor wel het gevoel gegeven dat ik het wel kon. En lukte het me even niet, dan hielp hij me. Bisoen heeft me met zijn positieve instelling en enthousiasme enorm geholpen. Ik vind het nog steeds lastig om alleen te gaan rijden, maar al veel minder dan voor mijn lessen. Ik vermijd autorijden niet meer. Dit komt ook goed als ik maar gewoon blijf rijden.

Weer met plezier in de auto

Mehdi heeft ervoor gezorgd dat ik weer ontspannen de snelweg op durf en fluitend door tunnels ga. Hij is heel relaxed, geeft je veel feedback over verschillende verkeerssituaties en zorgt voor een goede gezellige sfeer tijdens de les. Ook heb ik van hem handige tips gekregen waar ik echt profijt van heb nu ik weer alleen met de auto op pad ga. Met twee opfrislessen heeft hij mij enorm goed geholpen. Ik had dit veel eerder moeten doen!

Ericssonstraat 2 (hoofdkantoor)

5121 ML Rijen

085 - 760 04 60

Over Opfris-Rijles.nl

De gespecialiseerde rijschool voor uitsluitend opfris rijlessen sinds 2014! Je bent al in het bezit van een autorijbewijs, maar je hebt al een geruime tijd niet of nauwelijks met een auto deelgenomen aan het verkeer. Dit kan komen door onzekerheid of rijangst die zich heeft ontwikkeld. Of je vond autorijden nooit leuk! Weest gerust, je bent echt niet de enige! En nog beter nieuws; gelukkig hoeft dat niet zo te blijven! Wij zijn dé opfris rijschool voor als je wel met plezier in de auto wilt gaan stappen, we frissen je kennis op, leren je de juiste technieken en helpen je over de drempel(s) heen te stappen. Kies zelf wat je wilt oefenen * Fileparkeren * Parkeren in een vak * Hellingproef * Bediening van de koppeling * Rijden in druk stadsverkeer * In- en uitvoegen op de snelweg * Kruispunten en rotondes * Oefenen in parkeergarage * Alles wat jij nog niet onder controle hebt Waarom Opfris-Rijles.nl kiezen? * 99% beveelt ons aan! * 9.8 score uit 516+ reviews! * Actief in meer dan 180+ locaties * 6230+ Cursisten gingen je voor