Hier en daar wat apart, maar zeker nuttig!
MINPUNTEN:
- Bij soortgelijke vragen waren verschillende antwoorden goed (heel af en toe). Bijvoorbeeld deze twee vragen uit verschillende examens: https://imgur.com/a/attn7ox
- Heel af en toe kreeg ik vragen waarvan ik het idee kreeg dat ze totaal niet relevant waren. Zo kreeg ik een vraag over hasjgebruik die mij niet een vraag leek die ik op het CBR-examen zou krijgen. Nu kan ik dit niet met zekerheid zeggen natuulijk, want ik heb maar één CBR-examen gedaan. https://imgur.com/a/53IFXLK
- Er wordt geadverteerd dat de vragen altijd up to date zijn, maar de vragen over de maximumsnelheid op de snelweg waren volgens mij niet aangepast naar de huidige regeling.
-Pas bij de laatste drie examens kreeg ik vragen over de stabiele zijligging voor een slachtoffer. Dit was in de voorgaande examens nog niet aan bod gekomen. Als ik de laatste tien examens er niet bij had gekocht, had ik dat onderwerp niet goed gekend. Dit kwam vaker voor.
-Bij het onderdeel 'gevarenherkenning' worden veel foto's hergebruikt, waardoor ik elke foto uit mijn hoofd kende. Bij het CBR gebruiken ze natuurlijk niet dezelfde foto's, dus ik was bang dat ik dat onderdeel misschien niet zou halen. Uiteindelijk is dat wel makkelijk gelukt, maar ik vind alsnog dat er meer variatie mag komen in de foto's.
PLUSPUNTEN:
+ De formulering, lay-out en stijl van de vragen is erg hetzelfde als bij het CBR. Toen ik het CBR-examen deed, voelde het al erg vertrouwd aan omdat ik het al gewend was. + De uitleg voor het goede antwoord is altijd duidelijk en goed te begrijpen.
+ Het is een best goede prijs voor de hoeveelheid examens die je krijgt.
+ Zoals ik eerder zei, was ik slechts 3 van de 30 keer geslaagd, maar haalde ik het echte CBR examen in één keer zonder hakken over de sloot. Ik vermoed daarom dat de vragen van deze oefenexamens net iets moeilijker zijn dan het CBR-examen. Dit vond ik wel positief, want dat betekende dat als ik de oefenexamens haalde, ik het echte examen ook zou kunnen halen!