Niet goed, niets terug
Dit jaar voor de 2e keer hout besteld. Na mijn eerste bestelling van 4 kuub, die overigens prima was, eind vorig jaar nog een bestelling geplaatst van 2 kuub. Met het uitpakken bekroop mij al het gevoel dat deze levering al te vochtig kon zijn, maar met het oog op naderende regen heb ik het hout wel snel in de opslag geplaatst. Tijdens het stoken werd het toch al snel duidelijk dat de vocht waarde te hoog was. Het hout wilde nauwelijks ontbranden, sisste, stoom trad uit, het glas van mijn haard werd meteen vuil, en er was een aanzienlijke rookontwikkeling. Toen ik contact zocht met berdihout kreeg ik te horen dat de persoon die hier over gaat met vakantie was en dat deze pas na 3 weken weer bereikbaar was, hij zou dan contact opnemen.. dat gebeurde niet, en uiteindelijk heb ikzelf tot 4x moeten mailen en bellen voordat ik iemand te spreken kreeg die mij kon helpen. Inmiddels had ik een vochtmeter aangeschaft, en van de 2 kuub die ik besteld had gaf steekproefsgewijs 80% een vocht waarde van 30 tot 45%, veel te hoog om te stoken. Dit heb ik berdihout laten weten, en hun enige commentaar was: “wat stelt u voor?”
Ik stelde voor dat zij mij 1 kuub droog en stookbaar hout zouden leveren, of zoals zij zelf op hun site vermelden met “niet goed, geld terug” mijn aankoopbedrag terug zouden storten.
Ik werd dan maar even verzocht om 2 kuub hout weer in te pakken en retour te zenden, op mijn eigen kosten, dan zouden zij het aankoopbedrag terug storten.
Op mijn vraag hoe zij dachten dat een consument dan maar even 2 kuub hout in gaat pakken was hun antwoord wederom: “wat stelt u voor?”
Nadat ik hen tegemoet kwam met 1 kuub droog hout, of de helft van mijn aankoopbedrag terug storten, heb ik niets meer vernomen. Op e-mails wordt niet meer gereageerd en telefonisch kom ik ook niet meer door.
Ik bestel er iig niet meer, en raad ook iedereen ten zeerste af daar nog hout te bestellen! “Niet goed, dikke pech” zou een betere slogan voor ze zijn.