Voor zo’n grote zaak is de persoonlijke aandacht prijzenswaardig.
Als ondernemer en als mens ben ik gewend kritisch te zijn en de dingen zorgvuldig tegen elkaar af te wegen. Dat maakt mij als klant niet direct makkelijk, denk ik. Desalniettemin ben ik steeds attent benaderd en met veel enthousiasme voor het fietsen ondersteund in mijn afwegingen. Opmerkelijk dat je je in zo’n enorme winkel geen nummer voelt, maar het gevoel krijgt dat je welkom bent om meer dan alléén je portemonnee.
Uiteindelijk ben ik bij de aanschaf van mijn nieuwe fiets meer dan correct geholpen door het personeel. Netjes.
Tegelijk is er wel een klein punt van aandacht: Het zou de moeite kunnen lonen en verwarring kunnen voorkomen ( de ene verkoper zegt dit, de ander dat ) als er bij de klant de basismaten worden opgevraad en goed wordt nagegaan ( niet alleen in de computer! ) of de klant in kwestie werkelijk op de juiste framemaat zit. De klant gaat immers uit van de expertise van de verkoper. In mijn geval heeft het ertoe geleid dat ik tot twee maal toe met een te grote maat fiets thuis ben gekomen. Niet heel ernstig, edoch. Het lijkt me wel een belangrijk aspect in de verkoop.