Wegens een vakantie in eigen land met twee nog niet volledig gevaccineerde pubers, besloten we de fietsen mee te nemen. Dat scheelt huur ter plaatse en bovendien lekker makkelijk. Maar, vier fietsen mee, dat is niet standaard te doen. We hadden zelf de fietsdrager voor twee fietsen op de trekhaak. Prima ding. Nu moesten er twee fietsen het dak op en gezien de geringe kans op herhaling besloten we dus fietsdragers te huren. Een reservering gemaakt bij Topspace en bijna direct contact over het type dakdrager. De afspraak om te plaatsen was gemaakt en bij AA in Delft werden de fietsendragers gemonteerd. Dat had nog wel enige voeten in de aarde, de juiste bevestigingsbouten moesten vastgemaakt worden, dus gelukkig werd dit voor mij gedaan. Daarna nog eens controleren, muurvast. Achteraf had ik wel moeten kiezen om er eentje andersom te monteren, niet vanwege de fietsen, maar vanwege het bevestigings- en sluitmechanisme. Dat is een tip voor de volgende: als je er twee plaatst, zorg dan dat de riempjes om de wielen naar de zijkant moeten worden getrokken en de klemsluiting om het frame ook aan de buitenkant zit. Aan de binnenzijde is ietwat onhandig, proefondervindelijk vastgesteld. Na de vakantie heb ik de dragers zelf verwijderd en weer ingeleverd. Nog dezelfde dag bericht dat de borg teruggestort ging worden. Prima service!