Voel me goed gehoord en ontvang ook duidelijke uitleg terug!
Echt! Ik ben X-aantal partijen langs geweest, maar telkens kwam in dezelfde vicieuze cirkel terecht; 'JA wij mogen u een aanbod doen', en na ondertekening offerte 'HELAAS u komt niet in aanmerking'.
Zo irritant, dat ik het gewoon zo goed als had opgegeven. Mijn laatste poging (die ik inmiddels vaker tegen mezelf had gezegd) was dan nu Becam. Superblij dat ik ze ben tegengekomen, want wat me opviel:
* Er werd meer (gerichte) vragen gesteld, zodat een beter conclusie gemaakt kon worden en ik ook de juiste toelichtingen en/ of documenten kon aanleveren.
* De updates heen en weer gingen snel en waren goed overzichtelijk.
* De gesprekken waren prettig (ze denken echt met je mee) en professioneel.
Al snel had ik een Akkoord van de bank, die het geld dan inderdaad ook binnen 48uur overmaakte. Omdat ik verwachtte dat dit ook niet zou lukken, had ik in eerste instantie het leenbedrag wat lager gehouden om "erdoorheen" te kunnen komen. Toen dat was gelukt, heb ik meteen om extra leenbedrag gevraagd, die ook geen enkele moeite heeft gekost overigens. Simpelweg: nieuwe aanbod > nieuwe offerte > handtekening > uitbetaling...
Om het nog mooier te maken; het nieuwe aanbod was ook nog eens voordeliger qua rentepercentage. Ik heb alleen daarmee al het gevoel dat ik op de juiste plek zit.
Hopelijk zal deze ervaring en tevredenheid ook zo blijven tijdens het gehele aflossingsperiode!