After Sales service van Exact Online Support zeer slecht
Heel slechte ervaring met Exact Online opgedaan. Dit is niet zozeer met het boekhoudpakket zelf (daar kan ik als ZZP'er wel mee uit de voeten), maar meer de service, als je het abonnement c.q. de gebruikerslicentie opzegt. Ik ben sinds 2007 gebruiker van het boekhoudpakket van Exact (eerst de client server versie Exact Compact, en sinds 2015 de Cloud versie - Exact Online). Nadat ik 13 jaar trouwe klant ben geweest, en ik het abonnement heb opgezegd, heeft Exact Support me als een baksteen laten vallen, echt 0,0 support.
Exact heeft me op de dag van opzegging telefonisch beloofd dat ik na beëindigen van de gebruikslicentie nog onze administratie over een beperkte periode zou kunnen inzien. Exact bestrijdt dat overigens, maar op mijn verzoek om me het audiobestand van het telefoongesprek te mailen zijn ze niet ingegaan. Sinds de beëindiging van de licentie (10 maart 2020) is mijn gebruikersaccount botweg gedeactiveerd, dus geen mogelijkheid om nog iets in te zien. Ik krijg zelfs niet meer de kans om een backup te maken, ofwel 13 jaar boekhouding foetsie. Dit terwijl deze administratie juridisch ons eigendom is. De enige mogelijkheid die Exact biedt is om opnieuw klant te worden, en het volle pond qua licentiekosten te betalen. Dit noem ik geen service, dus daar ben ik dan ook niet op ingegaan. Ik heb aangeboden om tegen een geringe vergoeding (een halve maand licentiekosten) toegang te krijgen, alleen om onze administratie veilig te stellen, maar daar gaat Exact niet mee akkoord. Ik heb voor de VpB aangifte uit armoede één week besteed om de administratie van 2019 te reconstrueren in Excel. Dit had in minder dan één uur gekund, als Exact zich coulant had opgesteld om mijn administratie alsnog veilig te kunnen stellen, maar nee dus. Ik zou als ZZP'er liever in een kartonnen doos willen wonen, dan dat ik ooit nog zaken doe met deze club. WAT EEN SLECHTE SERVICE. DIT HEB IK ECHT NOG NOOIT MET HONDERDEN ANDERE LEVERANCIERS MEEGEMAAKT!