Reactie van het bedrijf
Beste Roel,
Je hebt opzeggen.nl gebruikt om de Vriendenloterij op te zeggen. Wij hebben op 29 december jouw opzegging aangetekend verzonden naar de Vriendenloterij. Hiervan hebben we uiteraard ook een - juridisch rechtsgeldig - certificaat van ontvangst.
Wij merken dat steeds meer organisaties - en zeker ook de Vriendenloterij - opzeggen weer moeilijker proberen te maken. Door aan te leveren informatie te wijzigen (waaronder de eis dat je nu je volledige IBAN moet opgeven, terwijl de laatste 5 cijfers uiteraard meer dan voldoende zijn voor een opzegging) en door te beweren dat er niets ontvangen is.
Helaas doet ook de ACM (Autoriteit Consument & Markt) hier een duit in het zakje. Zij waarschuwen consumenten om vooral alleen direct bij organisaties op te zeggen. Zo worden organisaties door de ACM weer aangemoedigd om opzeggen zo moeilijk mogelijk te maken. Erg vervelend, maar de ACM neemt hiervoor geen verantwoordelijkheid.
Alle opzeggingen via opzeggen.nl worden aangetekend verzonden. Via aangetekende post van PostNL of via aangetekende e-mail. Zo kunnen we er in ieder geval voor zorgen dat organisaties zich niet kunnen verschuilen achter het argument dat zij niets ontvangen hebben.
Het certificaat van ontvangst zullen wij nog separaat per e-mail versturen naar jou. En we hebben het door jou aan onze service betaalde bedrag teruggestort, aangezien dit helaas niet heeft geleid tot het gewenste resultaat.