Reactie van het bedrijf
Beste Wilma,
Dat jouw opzegging via een 3de persoon zou zijn gegaan, dat is niet het geval. Je hebt jouw opzegging helemaal zelf gedaan zonder tussenkomst van ons. Je hebt jouw opzegging door ons laten versturen naar Domestic & General. Wij garanderen dat jouw opzegging wordt afgeleverd en we hebben ook een juridisch rechtsgeldig certificaat van aflevering. Als jouw gegevens in de opzegging correct waren, dan geldt de opzegdatum van 15 mei, de dag waarop we jouw opzegging hebben afgeleverd.
Helaas gebruiken organisaties nogal eens het argument dat de opzegging door derden wordt gedaan, maar dat is simpelweg niet waar. Wanneer je de opzegging via PostNL had gestuurd, dan kan Domestic & General ook niet beweren dat PostNL de opzegging namens jou heeft gedaan. Datzelfde geldt in dit geval.
Dat Domestic & General vervolgens rechtstreeks contact met je opneemt over de opzegging, dat is wel logisch. De privacy wetgeving bepaalt immers dat D&G en opzeggen.nl geen gegevens van derden mogen uitwisselen, zonder goed keuring van de betreffende persoon.
Aangezien je nog zelf actie hebt moeten ondernemen voordat jouw opzegging was geregeld hebben we het door jou betaalde bedrag teruggestort. Dit staat binnen enkele dagen weer op jouw credit card.
Met vriendelijke groet,
Kees van Nuland