Baby D: Onbetrouwbaar product, onjuiste etikettering
Omdat onze kraamverzorgster het ingebouwde pipet vies heeft gemaakt en terug heeft gestopt in de vitamine D vloeistof, heb ik een 2e flesje besteld. Na een aantal weken heb ik echter gemerkt dat het doseringsadvies op de achterkant van het flesje van 2 druppels (op het 1e flesje) naar 1 druppel (op het 2e flesje) werd veranderd. Ik heb mijn baby dus al die weken dubbel zo veel vitamine D gegeven, wat samen met de vitamine D in de flesvoeding boven de aanbevolen maximumhoeveelheid per dag uitkwam. Er was verder niets op het flesje wat erop wees dat de inhoud was veranderd, het zag er allemaal hetzelfde uit. Sterker nog, aan de voorkant van beide flesjes stond “Voor 320 dagen, 10 mL”, wat suggereert dat beide flesjes dezelfde hoeveelheid en concentratie vitamine D bevatten. Vitakruid gaf toe dat er een productiefout is geweest waardoor in het 1e flesje de concentratie maar de helft was van wat het had moeten zijn, vandaar dat daar de doseringsadvies 2 druppels was i.p.v. 1. En dat de flesjes van die batch maar voor 160 dagen reikten i.p.v. de 320 wat er op de voorkant van het flesje stond. Ik ga niets meer van Vitakruid kopen.