Eenvoud is een van de kenmerken van kwaliteit. Dit is goed te doen.

Wanneer je de discipline opbrengt om de cursus stipt te volgen daalt de glucose in je bloed.

Eindelijk iets wat wel werkt en vol te houden is.

Ik heb diverse dingen geprobeerd ,diëtist, weightwatchers enz enz om gewicht te verliezen en beginnend diabetische onder controle te houden,bloeddruk en cholesterol te verbeteren . Geen suiker,geen zout,geen vetten maar viel regelmatig terug in oude gewoontes of wist niet waar precies op gelet moest worden. Dankzij deze cursus en informatie en de manier waarop is mijn voedingspatroon wel gewijzigd en ben nu zo, 9 kilogram al afgenomen terwijl ik eerst in de obesitas zat. Dit is nu niet meer en ik neem nog steeds in gewicht af terwijl ik goed en best eet. Mijn bloeddruk en suikerwaardens waren laatste controle perfect incl cholesterol en we zouden volgende controle weer medicatie mogen gaan minderen.ik blijf dus de koolhydraten/vezels goed in de gaten houden en heb aardappelen/rijst en pasta’s verbannen en blijft de andere geleerde wijzigingen uitvoeren/volgen en zijn goed te doen. Mocht ik een keer zondigen dan weet ik dat goed op te vangen en weer te herstellen.

Zeer positief

Mooie resultaten, goede begeleiding en duidelijke uitleg

toppie

goede begeleiding en het helpt echt.

Ik kan mij geen betere ervaring bedenken dan deze cursus te volgen als jij je diabetes wilt omkeren.

Een hele goede begeleiding. Heel snel antwoord op een gestelde vraag en opmerking. Veel over voeding geleerd die geen van de dieetistes mij ooit vertelde.

Heel goed af en toe moeilijk om er aan te houden

Mijn ervaring is in week 7 over Meten is ( w ) eten dit is voor mij overbodig dit volgens mijn idee voor cursisten met overgewicht daar heb ik geen last van met mijn gewicht van 67 kilo en mijn leeftijd van 81 Daarom heb ik ook geen weegschaal aangeschaft. Over week 9 heb ik ook niet aan mee gedaan dat vindt een overbodige Opgave om een tijdvenster in mijn eetgewoonten in te lasten want ik eet 3 keer per dag smorgens kolidraadarm brood en tussen de middag ook het zelfde en het avondeten is veel bonen en veel groente met vis of vlees daarom vind ik overbodig om alles af te wegen

Enorme hulp in het onder controle krijgen van diabetes 2

Zeker het eerste stuk van de cursus heeft mijn heel veel hulp gegeven. Daarna begreep ik wat er an de hand was en hou ik dit onder controle kon krijgen. De laatste lessen zijn hoor mij wat minder toepasbaar.

Respectvol, no nonsence, duidelijk en te doen

Ik voelde me gesteund. De manier waarop de diabetes2omkeermethode wordt aangereikt is prettig. Je krijgt inzicht in de werking ervan. Met deze methode kan ik het inzicht eigen maken en in de praktijk brengen. Het is te doen en wordt intelligent gebracht met veel tips. Geen dwang maar respectvol verwijzen naar een eigen verantwoordelijkheid met begrip voor de valkuilen. Het geheel is aangereikt. De integratie in je leven is nu mogelijk. Dat is aan mij. Heeft discipline en tijd nodig door het te leven. Alles in handen.. Voel me al beter.. Vanzelf afgevallen. Altijd vriendelijk antwoord als je een vraag hebt..

Mijn blds waardes zijn goed gezakt . Het cholesterol is nu weer prima.

Ik heb problemen met inloggen. Een nieuw ww werkt niet.

Aanvankelijk sceptisch, maar u kunt vetrouwen.

Niemand zegt dat het makkelijk is, maar met goed lezen, doen en doorzetten kom je er. Stel je doel en ga ervoor. Ieder in eigen tempo. Maar het kan. De webiste en begeleiding is prima. Dank Ben en Marloes

Het werkt echt.

Je hoeft niet honger te lijden en een nevenwerking is dat je afvalt.

Beter beheersing in mijn eet patroon

Beter inzicht om te gaan met mijn DM type 2

Top.!!

de cursus is duidelijk en prettig, ik heb 'm nog niet helemaal gedaan maar heb het volste vertrouwen dat het vervolg hetzelfde is. Net het kookboek binnen en dat ziet er geweldig uit !!!

Ik wist nergens iets van de omkeer methode is wat voor mij telt heel goed

Goede ervaring met de cursus en ondersteuning.

In de cursus Diabetes 2 omkeren wordt een goede theoretische en praktische basis gelegd om inzicht te krijgen in wat voeding doet, maar ook wordt aandacht besteed aan beweging. De cursus is toegankelijk geschreven. De adviezen zijn in duidelijke taal. Via de mail worden vragen snel en persoonlijk beantwoord indien nodig. Mijn ervaring is boven verwachting goed en heel anders dan de wervingsmails voor eigen producten, die op mij een wat opdringerige indruk maken.

Beste voedingsadvies voor gezonde bloedwaarden

Zonder het advies en steun van Ben en zonder de cursus DOM Diabetes Omkeerbaar Methode was het me nooit gelukt om definitief van diabetes en van al mijn klachten en alle medicijnen af te komen en mijn bloedresultaten te normaliseren op zo’n korte tijd! Op 16d van alle medicijnen af.

Prima cursus voor mensen die hun eigen diabetes 2 niet serieus nemen.

Ik heb mijn diabetes 2 al bijna 10 jaar redelijk op orde zonder medicijnen, zoals Metformine. Hba1c tussen 42 en er enkele keer 49 wegens onbeheerste dranG naar oliebollen. Veel hulp van de Abott meter. De cursus heb ik alleen genomen om te kijken of ik iets miste. Dat viel wel mee. De kookboeken gaven nieuwe ideeen.

Weer gerond door lekker, veel & gezond eten

Beste Ben, Eerst en vooral wil ik jou bedanken voor al jouw steun, advies en begeleiding, sinds mijn eerste e-mail. Je was “mijn virtuele vriend”! Zonder jouw goede raad en begeleiding was het me nooit gelukt om te staan waar ik nu sta. Mijn leven heeft me niet gespaard, maar dat maakte me sterk, kwetsbaar en strijdvaardig. Fouten van derden zag ik en door me eraan te spiegelen zag ik dag ik geen haar beter was. Wanneer een kennis zijn teen werd geamputeerd om zijn voet te redden was voor mij de maat vol. Is er een weg terug? Is diabetes omkeerbaar? Kan ik terug gezond worden? … en toen vond ik de kookboeken en bestelde die, maakte deze recepten…. Ik las ronduit vanalles over diabetes… en las een boek… Na 16d was ik van al mijn medicijnen af. Ik mocht jou alles vragen en u gaf me goede raad en vroeg de juiste dingen over mijn voeding. Vorige week de cursus afgerond! Maandag moest en zou ik aan zelfzorg beginnen en de zon opzoeken en terug het park, over de deur, ingaan. Had commentaar van kennissen verwacht en dat ik verantwoording moest afleggen en zinloze discussies, maar werd overdonderd met complimenten. Wat bleek? Zij zagen een gezond, slank persoon die (opnieuw) slank werd, wat blijkbaar zijn effect had op “mijn huid, haar & stralende ogen”, wat me eerst in verwarring bracht, want ik gebruik al jaren dezelfde producten. Nadien begreep ik het: ze zagen het resultaat van een zieke naar een gezond iemand duidelijk. Mijn triglyceriden waren ooit 1200 en vorige maand 68! Kortom alle bloedwaarden waren elke keer spectaculair verbeterd! Mijn zorgverstrekkers, meerdere specialisten, verplegers, diëtisten, hadden ongelijk! Ik was zó naïef (goedgelovig) en nam hun adviezen letterlijk. Supertevreden met de cursus, supertevreden met de Facebook groep en de verhalen, recepten, raad, begeleiding van de vele leden en hulp van Ben. . Inspiratie, steun, kracht en moed heb ik hier uit gehaald. Ook alle leden ben ik dankbaar voor hun verhaal.

Duidelijke uitleg, motiverend en begeleiding

Hoewel ik geen diabetes heb en en ook niet al te veel overgewicht, heb ik toch met plezier de cursus gevolgd. Ik vond de uitleg in het boek goed en duidelijk. Ook vond ik het fijn dat je altijd vragen kon stellen. Waar ik veel aan heb gehad was het belang van goede vetten en omega 3, het effect van koolhydraten, eiwitten en vetten op de bloed spiegel, het feit dat goede vetten gezond zijn en de K/V verhouding regel. Die pas ik nu altijd toe als ik boodschappen doe.

Positieve resultaten tegen alle verwachting in

Ondanks voldoende beweging en de gedachte van gezond te eten was de diabetes niet onder controle. Na de laatste verhoging van de medicatie toevallig een aanbeveling van dit programma gekregen. Na 12 weken is de medicatie verminderd met 2/3 en de suikerwaarden blijven dalen.

Nu al weet dat we nooit meer terug zullen vallen in de valkuilen

Mijn man en ik zijn zo blij dat wij Ben en Marloes hebben leren kennen, wat had ik toch moeten doen . Was nooit een snoeper of snaaien maar hield wel graag van alles wat een goede kwaliteit was.en toch krijg ik diabetes type 2. En toen kwam ik met Ben en Marloes op mijn pad. In het begin waren mijn bloed waarden 16/6 be volgende waarden waren zeal gezakt naar 7/3 deze week wordt het zeer spannend voor mij ik hoop dat ik dan bijna diabetes type2 verlost ben. Hoe kan ik ze ooit bedanken voor wat zij allemaal voor mij hebben betekend. Een geweldig kook en sausen boek waar ik elke dag mijn inspiratie uit haal en nu al weet dat we nooit meer terug zullen vallen in de valkuilen. Ook zal ik mijn hopelijk laatste bloedwaarden wel doorgeven wanneer de uitslag binnen is. Heel veel groeten van mij Carla Kerkhof Monnink.

Prima! Life changing!

Mede dankzij deze prima gedoseerde cursus is mijn bloedsuiker van 18 naar 6 gegaan. Dank jullie wel!

Meer inzicht in het diabetes omkeren

Ik heb veel geleerd over het omkeren van diabetes. Helaas is het mij nog niet helemaal gelukt om diabetes om te keren. Maar dat ligt aan mijzelf.

Ik heb alles als prettig ervaren. Het is goed vol te houden. Goede tips om niet terug te vallen in oude gewoontes. Bedankt.

Heel verhelderend

Het heeft mij geholpen om beter met mijn ziekte om te gaan en in eerste instantie ook minder medicatie te gebruiken.

Trasmolenlaan 12

3447GZ Woerden

Over Ziektevrijleven

Ziektevrijleven (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer) is een medisch initiatief van Ben Kuiper & Marloes Schuurman waarvan het doel is om mensen ziektevrij door het leven te laten gaan. Sinds de oprichting in 2017 zijn al meer dan 12000 mensen persoonlijk geholpen en online meer dan 250.000 mensen geholpen.