Je kan hier met al je vragen terecht over de diabetes Ed.
Wat een goede cursus......heerlijke recepten in alle boeken... Ik heb weer plezier gekregen in koken... Ook het naslagwerk is super... De aanschaf v.d producten was even een uitgave... Maar eet nu dingen waar ik nog nooit van had gehoord. Het enige wat ik lastig vind zijn de koolhydraten,vezels,vetten en eiwitten.... Dat is nog even zoeken.... Ik ben blij dat ik de cursus ben gaan volgen.en hoop dat de uitslag v.d week goed is....zodat ik het niet voor niets hebt gedaan.... Wat ik wel heb geleerd is een andere leef en eetgewoonte... Ben en Marloes super bedankt.....
Ik weet dst ik op mijn suikerinname moet letten,weinig vet eten, maar door mijn beenaandoening kan ik weinig bewegen en ben dus bang om nog meer aan te komen,en steeds slechtere conditie te komen.Ik slik ook al te veel medicijnen en wil niet nog meer krijgen. Dus mijn vraag is eigenlijk een advies voor mijn algemene status?Ik wil zo graag weer me gezond voelen.Groeten van Jan Maessen. Groningen
Originele beoordeling
In 12 weken 11 kg afgevallen en van 75 eenheden insuline op 0
Met theorie en praktijk op een begrijpelijke manier duidelijk gemaakt wat er en waarom het nodig is om diabetes te beheersen en indien mogelijk te stoppen. Digitaal en in boekvorm cursus gekocht, zeer tevreden over het resultaat. Er worden uitstekende en zeer smaakvolle recepten verstrekt die makkelijk te bereiden zijn.
De bloedwaardes zijn veel beter geworden. Dat geldt ook voor mijn gewicht. Heb de laatste uitslagen nog niet binnen maar denk dat ik geen medicijnen meer nodig heb.
Mijn gezondheid is 80% verbeterd door het volgen van een deel van de cursus ik nog 1/4 van de vroegere medicatie ik ben 10 kg afgevallen en mijn bloedwaarden zijn op een haar na normaal, dit kon ik niet bereiken in 10 jaar met de door de dokter voorgeschreven medicatie wel in 3 maanden tijd met DOM cursus
Hoge suiker ,kwam er met huisarts enz niet uit wilde geen pillen maar via voeding proberen weer gezond te worden! Via omkeren methode heb ik nu een gezonde bloedsuiker ,8 kilo gewicht kwijt! Ik ga door met gezond eten want voel me stukken beter ! Al zoveel geprobeerd maar niets hielp .Dus argwanend dit gaan proberen ,zal wel weer niet werken ! Maar het is geweldig ,heeft gewerkt en ga proberen dit zo te houden! Een dikke tien voor Ben en Marloes Schuurman !
Belangrijke tips gevonden
Voorheen kreeg ik, van artsen en begeleiders, te horen dat ik veel kon verbeteren via meer beweging en door op mijn eten te letten. Men vertelde mij echter nooit dat ik volledig van de medicatie af kon geraken. Ben en Marloes leggen, als enigen, perfect uit wat ik wel en niet mag eten, in welke mate en wanneer. Dat maakt het hele proces zoveel gemakkelijker dan een dieet te volgen. Dit is geen dieet, maar een nieuwe gezonde manier van eten, wat ik zeker heel mijn je leven kan en wil toepassen. In aanvang vergt het motivatie en inzet. Al vrij snel wilde ik niets anders dan de gezonde voeding en vermeed ik automatisch alle foute (suikerrijke) voeding, die ik voorheen kocht en at. Steun komt van de fantastische inzet van Marloes en Ben. Geen vraag is hen te veel en ze antwoorden altijd zeer snel en precies. Tevens vind ik motivatie via de Facebook groep van gelijkgestemde deelnemers, waar ik toegang toe kreeg, zodra ik met de methode aanving. Ook is de prijs, om met deze methode te starten, zeer gunstig gehouden, daar moest ik het dus niet voor laten. Door mijn positieve ervaring dacht ik dat iedere diabetes type 2 patiënt deze kans zou grijpen, maar dat is niet het geval. Motivatie moet je natuurlijk wel eerst zelf hebben, anders lukt het niet. Misschien veranderen de twijfelaars nog van gedachte, o.a. door de vele goede reviews omtrent deze methode. Daarom is de eerste vraag, op de website van Ben en Marloes, "wil je gezond worden, of ziek blijven?" zeer juist gesteld. Antwoord maar dat je "gezond" wilt worden. Je zal het gegarandeerd niet betreuren om deze methode (eindelijk) te ontdekken! Ik ben alvast enorm tevreden. Ben gestart op 19/06/20, woog toen 117 kg, zat aan maximum medicatie. Weeg nu, 27/08/20, 103 kg en ben volledig van de medicatie af!
Kende reeds de methode maar heb me verder laten leiden door de cursus. Behaalde mooi resultaat qua gewicht en bloedsuikerwaarde. Zal het zeker verder volgen om resultaten te behouden. Vergt wel grote inzet.
Cursus is me niet zwaar gevallen, positieve ervaring, raad het iedereen aan, na ziekenhuis opname draad weer aan het oppakken, nog steeds diabetes vrij, hoop het zo te houden, ben iets minder streng voor mezelf wat afwegen betreft, Hartelijk bedankt dat ik door jullie cursus geen diabetes meer heb. Jenny
Veel geleerd en zeer nuttige info
ik had geen diabetes maar heb meegedaan om gezond te leren eten, en om wat af te vallen ,het is beide goed gelukt heb veel geleerd zoals K/V en mijn eetmeter zodat ik niet te veel eet en de juiste verhoudingen eet ....Bedankt Ben en Marloes.
In april hba1c waarde van 119, augustus 37.
Het dieet is prima voltehouden.heb er veel aan gehad.ben 14 kilo afgevallen. Alleen de suiker is nog niet laag genoeg
Wanneer je je even verdiept in de materie, de problemen en de aangeboden oplossing dan moet het voor een ieder met diabetes2 te doen zijn om met behulp van deze cursus van deze ziekte af te komen.
Reikhalzend keek ik uit naar de volgende week. Er wordt haarfijn uitgelegd wat de voordelen en nadelen zijn van bepaalde handelingen , niet alleen maar verbod of gebod. Ben is altijd beschikbaar voor vragen. Ook de facebookpagina van de DOM familie is niet weg te denken. De reacties en ervaringen van medecursisten zijn erg stimulerend. Maar het belangrijkste is dat je je hele leven de cursus kan herhalen.
Voordat ik begon met de cursus was mijn suikerspiegel niet stabiel. Ik begon met de cursus en volg de richt lijnen met het zo genaamd eetvenster, ik eet nu meer vis dan dat ik ooit tevoren had gegeten meer groenten en voel een stuk beter en meer energie. Ik dank Ben en Marloes voor het cursus van Diabetes Omkeren Methode.
Veel meer mensen zouden hieraan moeten beginnen
Kort na Pasen had ik mijn bloed laten onderzoeken. De dokter stelde vast dat mijn suikerspiegel te hoog was. Ik maakte me ongerust over het feit dat ik misschien, net als andere familieleden, diabetes type 2 zou krijgen. Net in deze periode hoorde ik van jullie cursus (toeval??). Ik schreef me onmiddellijk in. De inhoud vond ik zeer interessant en begon het onmiddellijk toe te passen. Al wat zoet was kwam niet meer in mijn winkelwagentje en ook fruit dat niet behoorde tot de gezonde fruitlijst werd geschrapt. Momenteel heb ik het tamelijk druk als mantelzorgster van mijn gehandicapte man. Maar ik hoop de tijd te vinden om te kunnen experimenteren met de kookboekjes. Wat mij momenteel ontbreekt is voldoende beweging. Dat staat nog op mijn verlanglijst. Het resultaat van 12 weken cursus is niet min: 5 kg vermagerd en..... mijn suikerspiegel is weer goed. Dit volgens de test deze donderdag door de huisarts. Hierbij wil ik jullie danken voor deze leerrijke, verzorgde en duidelijke cursus.
ik had her en der van alles gelezen.voordeel van de kursus:de stap voor stap opbouw,waarbij alles aan bod kwam.mijn suikerwaarde is nu 53.ik kwam van 67.Sport nu 1 keer per week,wandel alle dagen.Geen medicijnen en met gewicht is ook de bloeddruk aanmerkelijk gedaald.Voel me met bijna 74 jaar,heel energiek.Kan zo 8 uur achtereen op onze grote moestuin van 300 vierk.meter.mijn man moet me roepen voor pauzes.Enorm tevreden.Mijn valkuil is,wanneer er bezoek komt.Doe je gauw met de anderen mee.Ik mis nog alle dagen brood,en neem dan regelmatig bij de lunch 1 of 2 plakjes koolhydraatarm brood.dat rooster ik vantevoren 2 keer,is t wat krokanter.Ik leer nog steeds bij.Zoek allerlei recepten low/carb op internet.kookboek was me destijds te duur.Van de frisdrank overgestapt op water met citroen.Prima.Dank jullie wel.De kursus was eigenlijk boven mijn begroting,maar geen spijt.
Met een beetje argwaan begonnen aan het programma, dus de knop om en aan de slag. Na 5 weken al zo’n goed resultaat in gewicht en de bloedsuikers dat ik mijn medicatie al mocht stoppen (na 16 jaar metformine). Ben nu bijna 3 maanden zonder medicatie en voel me super. Gelukkig is de hobby van mijn vrouw koken en bakken en vindt het super om alle nieuwe gezonde gerechten en toetjes te maken en uit te proberen. Ons beide bevalt het zo goed dat we nu merken dat de pakjes en zakjes wereld alles behalve goed is. Ik raad iedereen met diabetes 2 of overgewicht deze cursus aan want gezond door het leven is heel veel waard.
Wat een enorme teleurstelling, deze 'cursus'. De totale inhoud stelt niet veel voor. Het is allemaal van internet af te halen. Daarnaast lijkt het totaal redelijk wat, maar dat is het niet. Het papier is dik en op elke bladzijde staat maar tekst voor nog geen helft: heel groot lettertype en na elke zin een open regel. Ja zo krijg je de bladzijde wel vol. En dit leest ook nog eens onprettig! En in de laatste weken krijg je maar 1 pagina toegestuurd. Ik heb per mail diverse vragen gesteld, maar helaas nooit antwoord gekregen. Wel voortdurend vervelende mailtjes over hun kookboeken.
Beste Nico, Dit is erg spijtig om te lezen. Ik heb gezocht op je naam en email maar ik heb maar één email van je ontvangen in december 2019 over het niet kunnen inloggen. Voor de rest hebben wij nog nooit iets van je ontvangen. Het lijkt alsof je de email naar een verkeerd email adres hebt gestuurd waardoor wij nooit iets hebben ontvangen. Kun je voor mij opzoeken waar je die emails naartoe hebt gestuurd? We willen je overigens alsnog helpen. Tevens geef je aan dat 'alle informatie gewoon van internet is geplukt'. Indien je dit gevoel had, waarom heb je dan geen gebruik gemaakt van je 60 dagen niet goed geld terug garantie? 8 maanden wachten om je ontevreden uit te spreken is wel erg lang nietwaar? We horen graag van je :) Groetjes, Ben
ben ongeveer 80% verbeterd .
Trasmolenlaan 12
3447GZ Woerden
Ziektevrijleven (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer) is een medisch initiatief van Ben Kuiper & Marloes Schuurman waarvan het doel is om mensen ziektevrij door het leven te laten gaan. Sinds de oprichting in 2017 zijn al meer dan 12000 mensen persoonlijk geholpen en online meer dan 250.000 mensen geholpen.