DOM is voor mij : maatwerk met resultaat!

Voor ik DOM kende had ik maandenlang last van aanhoudende Reflux. De arts terzake gaf mij medicatie en de raad om vet en suiker te beperken. Doch de verzuring bleef en al vlug verloor ik ook mijn normale eetlust. Toen kwam DOM, al vlug veranderde mijn smaak en kreeg ik terug hoop. Ik voelde dat ik de juiste weg was ingeslagen! vandaag, geen Reflux meer en weg medicatie. Samen met Fit en Vitaal in 15, is mijn plaatje compleet. Ik zie weer mijn toekomst gezond en energiek tegemoet!

Begin er meteen mee

Je krijgt de uitslag van je huisarts en je denkt wat nu? Wat kan ik het beste wel of niet eten. Het is een soort van opnieuw beginnen. Daarom kan je dit het beste meteen oppakken. Bestel de boeken dan weet je wat je het beste kunt koken. Dat geeft rust in een onzekere periode waarin je terecht ben gekomen. Het is niet makkelijk maar dat is het sowieso niet als je de diagnose krijgt. Je bent structuur nodig. Je bent een handleiding nodig. Je wilt contact met iemand die al jaren ervaring heeft met duizenden mensen met dezelfde klachten. Je wilt gehoord worden, om advies vragen via een mailtje. Dat krijg je bij Ben en Marloes.

Levenveranderend

Zeer grote deskundigheid op een sublieme manier toegepast. Mijn poging airfryer kroketten en frikandellen als gezond te zien werd op een vakkundige manier gecorrigeerd. Ooit kroketten of frikandellen aan een boom zien groeien? It sticks. De 100 euro is belachelijk weinig voor de cursus. Achteraf was €5000,- het ook waard geweest. Wat is je gezondheid je waard? Onbetaalbaar. Ik heb er al heelll veel profijt van, na slechts 3 mnd. Totaal geen problemen met toepassen, alleen maar heelll blij met de nieuwe kennis, die wel werkt. Alle hulde voor deze mensen!! Mvg Roelof

Supergoede cursus als je echt van je D2 af wil.

Na bijna 20 jaar getob met D2 zijn op geleide van de cursus en mijn eigen inzet mijn bloedsuikerwaarden normaal. Van een waarde van >11 naar ronde de 6 en een HbA1c van 55 naar 35. En dat alleen door het volgen van de cursus, je zelf er even naar richten door de instructies te volgen. Het lesmateriaal is goed te lezen en te begrijpen. leuk en vlot geschreven met goede tips en leuke bijbehorende kookboekjes. Het was voor mij ook een les hoe het in mijn lifestyle anders kan met voeding. Kortom voor iedereen aan te bevelen die van D2 af wil komen en blijven.

Binnen 3 maanden geen diabetes type 2 meer.

De diabetes omkeer methode werk echt!! Na 8 jaar medicijnen hiervoor geslikt te hebben kon ik al na 1 maand stoppen met 3x 850 mg metformine p/d.

een uitmuntende ervaring

ik kreeg in Juli te horen dat ik mijn levenssteil drastisch moest veranderen. ik kreeg ineens de stempel diabetische 2. ik hoefde nog net niet aan de medicijnen maar moest er wel serieus wat aan gaan doen. mijn cholesterol was te hoog, mijn bloeddruk 178 - 134. ik ben op internet gaan zoeken wat ik er aan kon doen. ik werk 80 tot 100 uur per week en heb de tijd en de puf niet om met uit te sloven in een sportschool. ik kwam Ben en Marloes tegen en wordt met de minuut nieuwsgieriger. ik heb me aangemeld voor de cursus en de kookboeken besteld. Mijn vrouw stond 100% achter me en ging het omkeren met mij aan. alles wat verkeerd was werd weggegooid of met de kinderen en kleinkinderen mee gegeven. we hebben ons geheel gestoord op de kookboeken en wat meer beweging. het heeft 2 weken geduurd dat we aan de nieuwe smaak waren gewend en de recepten die we niet lekker vonden en een groot kruis door hadden gezet, zijn nu normaal en lekker. resultaat na 12 weken: suiker van 9.7 naar 6.2 cholesterol 8.3 naar 5.2 bloeddruk zonder medicijn 128 - 73 gewicht 97.5 naar 84.2 gewicht van mijn vrouw 108 naar 92.6 wij zijn zo blij dat we deze stap hebben gezet. Ben en Marloes hartelijk dank dat jullie dit doen. ga er vooral mee door.

Zoveel goede tips gekregen!

Heel veel geleerd over voeding. Lekkere recepten gekregen en 20 kilo afgevallen!

Zeer leerrijk, goed onderbouwd, mooie uitgave van de boeken

Dankzij de opgedane kennis over het ontstaan van diabetes 2, heb ik in 2 maanden tijd mijn insuline spuit van 10 eenheden smorgens en 10 eenheden savonds kunnen afbouwen. Mijn bloedsuikerspiegel is heel stabiel geworden, en mijn begeleidende ats is heel tevreden over het resultaat en ook van mijn aangepaste voeding dankzij de tips en de aanbevolen kookboeken van de diabetes omkering methode. Ook de accurate professionele beantwoording van mijn vragen en mails, heb ik zeer gewaardeerd. Ik heb niets onbetrouwbaars gevonden, de cursus is de prijs volledig waard. En ook de opvolging laat niets te wensen over.

Persoonlijke begeleiding. Vragen worden snel en goed beantwoord.

Goede ervaring. In het begin werd niet alle post ontvangen, waarschijnlijk door een fout van PostNL. Die is toen nogmaals opgestuurd

Heeft mij geholpen bijna diabetesvrij te worden

Na 12 weken nog niet diabetesvrij maar een heel eind op weg (kwam dan ook van heel ver) . Ga er dan ook gewoon mee door. Ik heb de kennisoverdracht en het 12 weekse programma als heel prettig evaren. De kennis was al lang aanwezig maar de stap naar aanhoudende gedragsverandeing was altijd net een stap te ver weg. Ik adviseer dan ook om het programma niet versneld te doorlopen, hoewel dat wel kan Indien men daarom verzoekt. Stap voor stap was voor mij Key. Wil je van je diabetes af dan kan ik je dit programma zeer aanraden te volgen. Hou het echt 12 weken vol. Het beste dat je kunt doen om je gezondheid blijvend te verbeteren. Mij heeft het veel gebracht.

Geen dieet, wel resultaat

In al die jaren dat ik me, met pijn, schaamte en moeite, door vele 'experts' en organisaties van alles heb onthouden om mijn gewicht in bedwang te houden, motiveert de DOM mij intrinsiek. Ik leef weer. Ik geniet van eten en wat ik ook kies - het schaamtegevoel is weg. Ik voel me fantastisch en mijn lichaam beweegt mee: het wordt strakker. Ik heb geen diabetes, voor zover mij bekend, maar met DOM waardeer ik alles wat ik eet.

Prima informatie over diabetes en voeding

Voor mij niet direct toepasbaar om van mijn diabetes 1 af te komen. Wel vind ik veel nuttige informatie en voedingsmogelijkheden om mijn diabetes beter en gemakkelijker te beheersen. Ik heb vertrouwen in deze methode en denk dat Ben en Marloes een waardevol initiatief hebben genomen voor velen. Bravo!

Overweldigend

Sinds een aantal maanden volg ik de DOM- methode van Ben en Marlies. Het resultaat is verbluffend. Binnen twee weken waren mijn bloedsuikerwaarden gehalveerd. Ik slikte nog 2 metformines per dag en dat is nu verleden tijd. Koolhydraatarm en suikervrij eten is heel goed te doen. Ik ben begonnen met het boek te bestellen om zodoende thuis te raken in ingrediënten om iets lekkers te maken. Het is een uitdaging iedere dag iets leuks en lekkers optakel te zetten en dat lukt nog steeds. Ik heb ook het sauzenboek en toetjesboek van de methode. Ook aanraders!!!! Ook als er eters komen kook ik iets wat mij past en iedereen eet lekker. Toverwoord is wel VOLHOUDEN. Succes allemaal.

Prima te volgen voedingsplan

Omdat je alle informatie per week krijgt toegestuurd is t overzichtelijk En neem je de tijd om t rustig door te lezen Prima voedingspatroon

Ik voel me min of meer verlost van een toch jarenlange kwelling.

Veel gesteggel met HA en de poh. verschillende goeroes gevolgd, niets wat echt hielp, zelfs de verwijzing naar de diëtiste, gaf geen uitkomst. Ik wilde pertinent geen medicatie. Toen ontdekte ik Ziekte vrij leven, nieuwsgierig geworden schreef ik me in, eigenlijk als laatste strohalm. Het resultaat is verbluffend. De uitleg van het hele verhaal Diab.2 is zo duidelijk omschreven. Nooit heeft 1 van de goeroes of mijn HA of haar poh mij zo kunnen vertellen wat er mis is aan onze consumptie maatschappij. De 12 weken werd een openbaring, het weggooien van al de ziekmakende consumptie middelen was wel even een dingetje. De kookboeken zijn heel goed beschreven en onder onderbouwd. Mijn suikerwaarden later op de avond zijn tussen de 5 en de 7 en in de morgen meestal meer dan 7 dat verontrust mij nu niet meer. De nieuwe manier van eten werpt dus zijn vruchten af. Bovendien zijn de recepten heerlijk. Ik voel me min of meer verlost van een toch jarenlange kwelling. De cursus van 12 weken is een goede start van een "nieuw" leven, 12 weken niet losgelaten worden, steeds een stapje verder, zowel in het begrijpen als in het aangespoord worden. Je vragen kunnen delen met cursisten en soms aan Ben en Marloes stellen, je stond (staat) er niet alleen voor. Werkelijk mijn leven is een stuk rijker geworden. Dank aan Ben en Marloes

Geweldig, met veel persoonlijke begeleiding.

Ook al had ik wel de discipline om enkele verkeerde eetgewoonten zelf te veranderen, was het toch fijn om er iedere week weer over te lezen. Ook de recepten hielpen mij daarbij. Door de koolhydraten weg te laten, raakte ik snel overtollige kilo’s kwijt. Daarbij deed ik dagelijks de oefeningen van Fit en Vitaal. Door dit alles voel ik me erg goed en kan ik het iedereen aanbevelen. ERNA.

Veel geleerd over eten en de invloed daarvan op je bloedsuiker.

Door de kennis die ik heb opgedaan kan ik invloed uitoefenen op de suikerwater in mijn bloed. De vele tips helpen daar nog eens extra bij. Door deze cursus te volgen zijn mijn bloedwaarden voor suiker en cholesterol gedaald naar een normaal niveau. Ook mijn bloeddruk is nu goed en mijn gewicht is met 10 kg afgenomen. Een geweldig resultaat.

Recht toe, rechtaan op het doel af: gezond leven

Wie denkt dat DM2 omkeerbaar is hield ik na 18 jaar DM2 voor gek. Het is dat Metformine tot problemen leidde en ik actief op zoek ging naar alternatieven. Die heb ik gevonden bij Ziektevrij leven. De DOM-manier van leven heeft bij mij in 12 weken geleid tot een normale bloedsuikerwaarden. Even pittig aanpakken, maar wel met resultaat. Helaas afscheid moeten nemen van producten en gewoontes die ik tot dan toe prettig vond. Hierbij ook veel inzicht gekregen in voeding en de werking ervan. Tot nu toe geen moment spijt hiervan. Met artsen nu een ander gesprek. Los van de protocollen van de NHG. Want die gaan van kwaad tot erger. Nu de cursus heeft geleid tot een betere kwaliteit van leven zonder DM2.

zeer positief

heb zoveel baat bij deze cursus , weet nu tenminste ook wat ik verkeerd deed

Goed te doen

Ik kan het iedereen aanraden ook als je geen suiker hebt maar gewoon gezond wil leven. Imijn p.o. Is zeer geïnteresseerd in de cursus en gaat mee helpen dit ook bekend te maken dat het echt kan. Veel mensen zijn moedeloos en denken…,, maar je moet discipline hebben je mag veel maar niet alles.

top een aanrader

Ik ben veranderd van levensstijl, dankzij de raad, tips etc. van deze cursus. Voel mij veel beter. Ben niet zonder medicatie, maar die helpen, en ik verdraag die nog goed. De specialist en huisarts zeggen mij, die te nemen. Ozempic en metformine. Ik heb geen nevenwerkingen meer. Ben ondertussen /8 kg vermagerd. Maar denk, dat dit niet gelukt was zonder ozempic. Heb al jaren een psycholoog en weet, dat het mentale, fyzieke etc. samenhangt. Maar door steun van anderen in de groep etc. kan je ver geraken.

Ik ben nu 89,5 kg, dus ben 13,5 kg kwijt en ben nu op dit ogenblik Diabetes type 2 vrij!

Ben zeer tevreden deze site gevonden te hebben… Een degelijk uitgebouwde site met goede begeleiding. Heel doeltreffend met juiste uitleg en bemoedigende coaching! Dank voor deze site!

Overtollige kilo's kwijt, alle waardes naar beneden. Suikervrij!

uitstekend

ik heb de curses afgeloen en het heeft mij veel gebacht ik ben weer aan het afvallen voel mij stukken beter zonder pillen en heb nog dagelijks veel aan de curses.

Is echt nuttige info. En het helpt dit toe te passen.

Trasmolenlaan 12

3447GZ Woerden

Over Ziektevrijleven

Ziektevrijleven (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer) is een medisch initiatief van Ben Kuiper & Marloes Schuurman waarvan het doel is om mensen ziektevrij door het leven te laten gaan. Sinds de oprichting in 2017 zijn al meer dan 12000 mensen persoonlijk geholpen en online meer dan 250.000 mensen geholpen.