Voor mij is dit echt een manier die werkt. Vanaf dag 1 merkte ik hierin het resultaat. Ik ben ondertussen 20 kg afgevallen en mijn suikerwaarden zijn terug in orde en ook cholesterol is drastisch verbeterd. Tijdens de periode van de cursus heb ik ook altijd feedback gekregen en eerlijke antwoorden van Ben en Marloes. Alles vraagt inzet en de voorgeschreven zaken van de cursus goed naleven, maar als beloning een geweldig resultaat!
De informatie vooraf is niet niet goed,als je eenmaal betaald heb ,woord je op kosten gejaagd om kookboeken te kopen bij de hele curcus zitten maar 15 recepten. Had voor dat wij er aan begonnen aangegeven dat mijn man 84 jaar is en dan nog naar een sportschool.,en nu weer video sporten al met al valt het ons zwaar tegen. Lies Groot
Hallo Lies, Bedankt voor je recensie. Jammer van het cijfer. Ik weet niet zo goed of jullie leeftijd er iets mee te maken heeft. We hebben al meerdere mensen geholpen die dik in de 80 waren. De oudste tot nu toe is 89 jaar jong :). Ik krijg eerder het idee dat het te maken heeft met jullie bekwaamheid met digitale middelen? Of misschien heeft het te maken met jullie verwachten van een cursus over gezond eten? Welke informatie je 'vooraf' miste is mij een raadsel aangezien je het niet specifiek noemt in deze recensie. Nergens kan ik ook mailtje in onze inbox van je vinden waarin je vraagt naar specifieke informatie. Het feit dat je klaagt over recepten, is teleurstellend want dit betekent dat je eigenlijk de hele insteek van de cursus hebt gemist. We hebben de cursus juist zo gemaakt zodat je nooit meer recepten nodig hebt in je leven. We leren je juist wat gezond en ongezond eten is zodat je zelf je eigen eetpatroon kunt samenstellen ipv afhankelijk te zijn van allerlei recepten die je misschien helemaal niet lust. Of die te duur zijn. Of die ingrediënten bevatten waar je allergisch voor bent. Of waarvan de porties veel te groot zijn. Je krijgt juist in de cursus de vaardigheden om je eigen recepten samen te stellen zodat je deze kunt aanpassen op je voorkeuren, allergieën en budget. Daarnaast geven we meer dan 120 recepten gratis weg op onze website: https://www.ziektevrijleven.nl/gratis-koolhydraatarme-recepten/ Als de kookboeken zo'n essentieel onderdeel zouden zijn van ons bedrijf, dan hadden we natuurlijk niet ruim 120 gratis recepten online gezet. Daar zouden we onszelf natuurlijk alleen maar mee in de vingers snijden :) We zeggen juist keer op keer dat je de boeken NIET nodig hebt. Ze zijn hooguit een aanvulling voor mensen die inspiratie willen in de keuken. Er zijn duizenden mensen die de cursus volgen zonder een boek aan te schaffen. Als laatst zou ik je ene vraag willen stellen: als de cursus zwaar tegen valt (zoals je dat zelf aangeeft in deze recensie), waarom heb je dan niet gewoon gebruik gemaakt van de 60 dagen niet goed geld terug garantie? Als ik ergens niet tevreden over ben, dan maak ik gebruik van de geld terug garantie en vraag ik mijn geld terug ipv iets met tegenzin doen. Of achteraf te klagen bij mensen als ze er niets meer aan kunnen doen. Uiteraard willen we je alsnog helpen om het maximale uit de cursus te halen. Maar ik weet niet zo goed wat je precies miste. Als je recepten mist, dan kun je er dus meer dan 120 op onze website vinden zonder een cent uit te geven. Succes met alles en hopelijk horen we nog van je. Groetjes, Ben
Binnen drie maanden mijn HbA1C waarde gehalveerd door enkel DOM te eten en te leven. Deze geweldige prestatie spreekt voor zich. Een echte aanrader, dus!
Ik voel me mentaal en lichamelijk zoveel sterker.
Dag Ben en Marloes, De afgelopen maanden waren niet zo moeilijk. Alleen het aanhouden ervan is soms wat minder. Maar ik hou vol. Ook al lijkt het voor mijn huisarts niet zo. In mei waren mijn waarden 121, daarvoor 152. Nu 104 en 6,6. Heb hem de vraag gesteld bij een volgende controle en als de waarden onder de 100 zou komen of er eventueel vermindering van de medicijnen zou kunnen. Hij antwoordde onmiddellijk NEEN je suiker waarden gaan op en neer. Ik was zo teleurgesteld en vroeg me af waarom ik dit doe.
Het maakt een mens zijn leven veel makkelijker door inzicht in je ziekte.
Ben blij dat ik heb meegedaan let nu meer op wat ik eet Mijn glucosewaarden zijn gedaald al ben ik er nog niet het gaat de goede kant op dat weet ik zeker met vriendelijke groet Angela Schurink
Goede eerlijke informatie. Fijne begeleiding.
Mijn bloedsuiker is wel omlaag. Ik heb me ook een andere eetgewoonten aangeleerd. Maar helemaal van de Diabetisch afkomen, dat was niet mogelijk. Ik ga wel door met deze meetmethode.
Bedankt voor de review :)
Originele beoordeling
Beste Odilia, Ik heb met verbazing en met nogal wat teleurstelling deze recensie gelezen. Het is namelijk compleet anders dan het mailtje wat ik 4 dagen geleden van je kreeg. Hierin stond namelijk: "Ik ben helemaal gewend aan het "nieuwe eten". Af en toe toch zin in iets zoets en geef daar in mate aan toe. Mijn suikerwaardes schommelt tussen 6 en 9 en daar ben ik heel blij mee. Echter mijn gewicht neemt niet af en dat vind ik jammer. Bedankt voor de goede begeleiding al deze weken. Groetjes van Odilia (Dily) Damhuis" Je geeft in dat mailtje zelf aan dat je 'heel blij bent' met het resultaat van je bloedsuiker. En dat je goede begeleiding hebt gekregen. Het is voor mij daarom ook een schok om te zien dat we maar een 5 van je hebben gekregen. Ik heb zelfs in mijn reactie op je mailtje je precies gevraagd en verteld wat er voor nodig is om verder af te vallen. Helaas heb ik hier verder geen reactie op gekregen. Ik merk helaas dat dit wel een trend is in onze communicatie. Ik stel je vaak vragen waar ik geen antwoord op krijgt. Dat maakt het moeilijk voor mij op je optimaal te helpen. Jammer dat je het resultaat waar je heel blij mee bent en de goede begeleiding maar een 5 waard vindt. Ik vraag mij oprecht af of we überhaupt ooit een voldoende hadden kunnen scoren. Succes met alles. Groetjes, Ben
Vanwege mijn acute diabetes, welke zo plotseling zich aandiende ishet nog moeilijk om alle nieuwe geleerde theorie in praktijk te brengen. Tijd zal het leren
Al 20 jaar diabetes type 2. Nu met behulp van deze cursus en mijn omgeving mijn diabetes weten om te keren. De cursus schept duidelijkheid in wat wel en niet te doen en waarom. De kookboeken van ziektevrijleven zijn erg nuttig, maaltijden zijn smaakvol met veel variatie. Voor mij de beste cursus voor mijn gezondheid, ook een goed naslagwerk en voor het betrekken van je omgeving. Maar je moet het ZELF DOEN. Succes.
Door deze cursus is mijn eetpatroon veranderd en is mijn suiker verlaagd. Ik ben inmiddels gestopt met mijn medicijnen en het goed,
De cursus is zeer overzichtelijk. Gemakkelijk uit te voeren indien de nodige motivatie aanwezig is. De recepten en het aanpassen van je leefstijl geven je een heel goed gevoel. Zonder te willen val je op een gelijkmatige wijze af. Het eten met de keuzes van de voeding die je kunt maken, eet je over het algemeen smakelijker en beter. Je voelt je een ander mens en andere mensen zien dat je in positieve zin een gezonder en aangenamer persoon bent geworden. Dat is wat de mensen aan jouw geven en dat helpt jezelf ook aan een beter zelfbeeld.
Als Bourgondiër had ik niet zoveel op met diëten. Ik dacht dat ik dan niet meer lekker kon eten. Maar dat viel reuze mee. Ik eet heerlijk en val kilo's af en wat het belangrijkste is: ik spuit van de 100 eenheden insuline nu na 12 weken nog 40 en het zakt nog steeds. Mijn suikerwaarden zijn 6/7. Dus ik ben dik tevreden en wil nooit meer terug naar mijn oude leefstijl. Ik voel me hier prima bij!
Wel aan je eetvoorwaarden die je leerd houden is best moeilijk. Maar streng voor jezelf zijn. En het kan ervaar ik.
Ik heb me zo goed mogelijk aan het kolhydraat gehouden. Mijn waardes zijn wel omlaag gegaan maar diabetes is niet weg. Ik ga door!
Ik kwam per toeval op een artikel over Ziektevrijleven en je je diabetes kon omkeren en omdat ik ongeveer twee en half jaar diabetes type twee kreeg trok t mijn aandacht en werd nieuwsgierig. Ik ging toen op de site maar was in t begin nog sceptisch waardoor t even heeft geduurd voor ik mij opgaf voor de cursus en heb er geen moment spijt van gehad. Ik ben rond oktober 2021 met de cursus begonnen en op11-1-2022 heb ik de cursus af mogen ronden. Wat ik erg fijn en prijs stel is dat ik mijn levenlang word begeleid. Met dank aan Ben en Marloes heb ik geleerd mijn eetpatroon te veranderen of beter gezegd aan te passen. Dat heeft gemaakt dat mijn diabetes in een pre fase is waar ik heel blij om ben. Voel lekker ik mijn lijf,ben zeven kilo’s afgevallen. Moet binnenkort weer bloed prikken en ben positief wat de resultaten zullen zijn. Ik kan de cursus aan iedereen die diabetes aanbevelen. Met dank nogmaals aan Ben Kuiper en Marloes Schuurman
Ik had al verschillende diëten geprobeerd. Niets hielp. Ik ben 56 jaar dus afvallen is geen evidentie. De omkeer diabetes methode zorgde ervoor dat ik minder opgeblazen ben en toch al 4kg minder weeg. Ik heb geleerd als je traag gewicht verliest het resultaat op langere termijn blijft. Het is de bedoeling dat ik mijn nieuw eetpatroon volhou. De begeleiding van Ben en Marloes zijn fantastisch. Als je een vraag stelt heb je zowiso binnen de 24 u antwoord. Bedankt Ben en Marloes
Hier hebben vele dokters en verenigingen van diabetici iets te leren...
Cursus leert jou om je lifestyle om te gooien. Resultaat: geen insuline meer spuiten. Volgende fase, ik ga door met de huidige lifestyle om metformine af te bouwen
De raad is effectief. Alleen jammer dat ik gegevens over vleesvervangers zelf moest achterhalen. Voor de rest prima.
Op de vraag hoe de cursus mij heeft geholpen om diabetes om tekeren kan ik positief zijn. Doordat mijn waarden echt verbeterd zijn. Had ik geen problemen met mijn keuring voor verlenging rijbewijs. Op de vraag hoelang ik al diabetes had. alleen al heel lang Hij keek in de gegevens van de eigen Huisarts en zei al meer dan 20 jaar. Doordat bij mijn bezoek aan de ass van onze huisarts die helemaal verbaasd was over de goede waarden, vroeg hoe dat kon. (uit gelegd dat ik de cursus volgde diabetes omkeren ) De arts die mij keurde heeft die waarden overgenomen en ook die van de cardioloog en zo had ik binnen 14 dagen bericht dat mijn rijbewijs verlengt is van 85 naar 90 jaar ( bij leven en welzijn) mag rijden. Dat is toch super of niet dan ???. Bij het meten 's morgens en 's avonds is het nu altijd onder de 10 soms 5, 6, 7 en soms ook 9. ik drink geen frisdrank alleen koffie en thee. 's morgens havermoutsepap , 's avonds klaar gemaakt . tussen de middag muesli. 's avonds alleen groenten . ik kook elke dag voor 2 dagen. met hetzelfde eten , toch verschillende waarden. conclusie: ben blij deze cursus te hebben gevolgd. geen snoep, geen gebak, geen zoetigheden enz. ik denk dat er nog verdere verbeteringen aan staan te komen. een vraag: is Rivella ook goed om te drinken? met vriendelijke groeten, W.G.N. Bijlsma
En niet alleen om van je diabetes af te komen, maar ook wanneer je iets te zwaar bent, wat zeker op latere leeftijd gezondheidsproblemen geeft. 5 kilo lichter binnen die 12 weken voelt of je herboren bent!!
Ik ben zoveel wijzer geworden van deze cursus. De uitleg is duidelijk en vragen worden snel beantwoord. Iederéén weet dat als je iets tegen diabetes wilt doen je zelf verantwoordelijk bent voor je levensstijl. Ik heb keer op keer tegen mezelf gezegd had ik dit maar 10 jaar eerder gedaan. Ben van de insuline af en heb mijn vrijheid weer terug. Doen!
Trasmolenlaan 12
3447GZ Woerden
Ziektevrijleven (bekend van RTL 4, Nu.nl, HP de Tijd en meer) is een medisch initiatief van Ben Kuiper & Marloes Schuurman waarvan het doel is om mensen ziektevrij door het leven te laten gaan. Sinds de oprichting in 2017 zijn al meer dan 12000 mensen persoonlijk geholpen en online meer dan 250.000 mensen geholpen.