Oplichters (1/2)
Het bestellen van de 10m3 container (365×180×160 cm) ging eenvoudig. Helaas nam de chauffeur geen contact op tijdens de levering zoals beloofd was. De container was verschrikkelijk onhandig geplaatst ondanks de ruimte (4 parkeerplaatsen) die we vrij hebben gehouden. Gelukkig konden we deze zelf nog iets verplaatsen.
Na de werkzaamheden kreeg ik via via te horen dat dit toch echt geen 10m3 container was. Na de container nagemeten te hebben (uiterste maten: 340x150x150) bleek het inderdaad een 6m3 container te zijn.
Ik heb direct contact opgenomen met Maton, maar het nummer op de container 10.128 stond toch echt in het systeem als een 10m3 container. Na nogmaals de maten genoemd te hebben, heb ik verzocht iemand langs te sturen om zelf te meten. Niet veel later stond er een jonge knul aan de deur. Hij nam de maten op waarbij hij de meest gunstige maten pakte (bijvoorbeeld het opmeten van de breedte bovenin de container; breedste gedeelte, terwijl de container onderin veel smaller is en je dus in het midden meet). Het zijn niet de maten op de site (alle maten waren kleiner), maar het klopte wel gaf hij aan. Ik zei dat hij geen rekenwonder was en het duidelijk niet kan kloppen. Als elke maat kleiner is (lengte, breedte en hoogte) kan het nooit kloppen. De beste man gaf mij uiteindelijk wel gelijk en zei dat dit de standaard 10m3 containers waren die ze leverden. Kortom ze lichtten niet alleen mij op, maar ook anderen.
Uiteindelijk nam ik nogmaals contact met Maton op en kreeg ik te horen dat de maten wel klopte (dit had de beste man verteld). Ik gaf nogmaals aan welke maten de beste man had gemeten en de maten zoals vermeld op de site en dat zelfs als je 25cm boven de rand vulde je nog niet aan de 10m3 kwam.