Het staat hierboven: ik vind het de lekkerste koffie die ik ooit heb gedronken. Elke dag weer
Moyee bewijst dat je goede koffie kunt drinken en tegelijkertijd de koffieboeren een normaal deel van de inkomsten kunt geven.
Heerlijke koffie, qua smaak en natuurlijk het fair chain concept.
Naast de goede smaken (mijn persoonlijke voorkeur is de single origin uit Ethiopië), heeft Moyee ook gewoon een heel goed verhaal. Gewoon doen! Je zult er geen spijt van krijgen (al is het alleen maar omdat je weet dat de boeren hier wel een eerlijke prijs krijgen).
Ik bestel meestal 1 zak double en een zak triple. Helemaal top en als ik teveel of te weinig heb dan is dat met één telefoontje of mailtje zo geregeld.
Van Moyee heb ik al verschillende smaken geprobeerd. Mijn favoriet is de triple. Een zachte smaak met body en diepgang en een vleugje fruit. Koffie met karakter! Daar houd ik van.
En een eerlijke prijs voor de boeren ook het branden gebeurd daar waar ook de teelt is in plaats van Europa. Chapoo Ga zo door
Zo goed als iedere dag drink ik bij mijn lunch een paar koppen Moyee Coffee: niet alleen heerlijke koffie, duurzaam geproduceerd, maar bovendien gaat er meer opbrengst naar de producenten van de bonen en niet naar de tussenhandel! Zin in een lekker kopje? Moyee Coffee is nu ook bij AH te krijgen, dus dat maakt het proeven van de koffie een heel stuk makkelijker!
wij kopen altijd de bonen! heerlijke vers gemalen koffie!
Heel lekker, duurzaam en fair trade.
Al een aantal jaar heb ik een abonnement. Dat zorgt ervoor dat ik zeker weet dat ik elke ochtend een mooi bakkie koffie heb om op te starten. Mijn favoriet is de single, maar ook de andere smaken bevallen uitstekend.
Ik ben overweldigd door de kwaliteit van de bonen. De smaak is super (ik gebruik vaak de Single, Double en Triple). En de filosofie van Moyee is ook geweldig. Fijn om te zien dat de boeren er ook beter van worden.
Mijn eerste kop koffie van Moyee is al weer heel wat jaren geleden, en ik word erg blij van alle mooie stappen die gezet worden. De website en webshop zijn verbeterd, de transparantie verhoogd, er zijn meer verschillende koffiesmaken en types bijgekomen, en ze bleven trouw aan de missie: een eerlijke koffieketen en een beter bestaan voor de koffieboeren. Met de groei van de organisatie is ook de impact gegroeid. Is het de beste koffie ter wereld? Geen idee, bij ons vindt iedereen de koffie in ieder geval erg lekker. Maar met elk bakkie weet ik dat ik bijdraag aan een eerlijkere keten en daarmee smaakt het dubbel zo lekker!
Heerlijke koffie voor een eerlijke prijs: de verdiensten daar waar ze horen: in het land van herkomst!
We drinken de koffie van Moyee intussen al meer dan een jaar. En sinds we thuiswerken is de koffie thuis nog belangrijker geworden: we genieten er elke dag van!
Jaren geleden las ik over het uitgangspunt van Moyee: 50/50 verdelen van de toegevoegde waarde tussen land van oorsprong en land van bestemming, met superieure koffie als uitgangspunt. Daar wilde ik bij zijn. Nu wil ik mezelf geen echte koffiekenner noemen, maar sindsdien heb ik nog maar zelden zulke lekkere koffie gedronken. Ik gebruik overigens geen dure koffiemachine. Koffiefilter op beker of kannetje, opschenken, melk kloppen in het pannetje, klaar. En erg lekker dus. Lijkt me net iets voor jou, alles bij elkaar.
Ik ben al jaren trouwe Moyee klant en geniet elke dag van wat eerst Two to Tango heette en nu Double blend. Two to Tango vond ik wel leuker klinken. De combinatie van twee bonen (Limu en Jimma) bevalt mij goed en is ook qua prijs/kwaliteit goed. Helaas staan de namen van de bonen nergens meer op de verpakking. Verder vind ik het een prettig idee bij te dragen aan een wereld waarin de welvaart gelijkmatiger wordt verdeeld.
Ik ben dol op deze koffie (ethiopia single, whole beans). zoals ik al schrijf zeer smaakvol (geen bittergebrand gedoe), krachtig en toch zacht. Even moest ik het met andere koffie doen en mis dan echt deze koffie. Zoveel meer smaak dan andere koffiemerken. Uiteraard vind ik het ook erg fijn iets bij te dragen aan een andere manier van omgaan met de koffieboeren. Het was even zoeken naar een abonnement dat passend is.
Al een aantal jaren genieten wij van heerlijke koffie. Goede service. Eenvoudig bestellen. En naar wens, smaken en/of aantallen veranderen. Perfect.
Bezoekers die ik de Moyee koffie lat proeven zijn altijd heel enthousiast per de volle rijke smaak. Daarna kan ik ze het verhaal vertellen over de fairchain aanpak. Dat maakt ze nog enthousiaster.
Eindelijk een koffie die gebrand wordt in het land van herkomst, zodat er daar wat verdiend wordt, ipv voor een habbekrats rauwe bonen naar de Amsterdamse haven halen en hier vette winst maken. Goed gedaan Moyee!!!! En ik neem altijd de double, echt een heerlijke smaak
Ik ben al jaren trouwe drinker van deze (h)eerlijke koffie, sta helemaal achter missie en visie van deze B-corp. Ga zeker eens lezen op de website op welke manier ze impact aan het maken zijn voor de producenten. Aandacht voor onderwijs, met duurzaamheid en eerlijke verdeling van inkomsten hoog in het vaandel.
Al heel wat jaren een tevreden klant van Moyee Coffee. Wat mij betreft combineren zij alles wat ik zoek: ten eerste de superlekkere koffie. Daarnaast eerlijk, duurzaam en met impact. En als laatste is de abonnementsvorm super gemakkelijk: elke maand een nieuwe levering zodat ik nooit zonder zit. Kortom: een dikke aanrader!
Goede smaak
Wij hebben de Triple bonen gekocht om als eerste te proberen. De koffie ruikt bij het openmaken heerlijk. De koffiebonen zijn mooi vettig. De espresso heeft een perfecte schuimlaag en de smaak is erg goed!