Prachtige vloer, toch geen aanrader
Voor onze nieuw te bouwen woning kochten we een Bergland parketvloer bij XYLO. Advies bij aankoop was goed en plezierig, bij verlenen opdracht flesje wijn, helemaal goed.
Ondanks de hele ruime termijn (ruim half jaar) kwamen toen oplevering woning in beeld kwam signalen van mogelijk niet tijdig beschikbaar zijn van de vloer. Ook onduidelijk of leggen zou gaan lukken op voor ons benodigde tijdstip. Wij verlengden venster waarop gelegd zou kunnen worden naar 3 weken door andere afspraken te verplaatsen. Tot op het laatste moment bleef niet duidelijk of het leggen van de vloer ging lukken.
In de tussentijd kwam wel de definitieve berekening van het aantal m2. De offerte was gebaseerd op de bouwtekening, bij een vloer van ruim 100m2 uiteindelijk bijna 16% (!) meer, een flinke financiële tegenvaller. Verklaring was de grote raampartijen, waar te weinig vloer was gerekend. Ramen stonden echter gewoon op tekening. Natuurlijk netjes afgedekt in de kleine lettertjes.
Uiteindelijk werd op het allerlaatste moment duidelijk dat de vloer toch geleverd en gelegd kon worden. Wij zijn uiteindelijk zeer tevreden over het eindresultaat en de legger (Mike) krijgt van ons een 10!
De naar arrogantie neigende werkwijze van XYLO nadat de koop gesloten was heeft ons veel zorg gegeven. Ondanks dat we een prachtige vloer hebben voor ons reden XYLO toch niet aan te bevelen.