Niet zoals verwacht
Afgelopen eind september en eerste weken oktober overnacht bij Tamala (geboekt via Tjingo). Het boeken ging makkelijk. De app is even zoeken. Via tui inchecken en gegevens daarvan achterhalen is lastig. Verder ontvang je weinig van Tjingo.
Tjingo had duidelijk moeten vermelden dat het resort wat wij boekte, niet is zoals het zich verkoopt. Prijs kwaliteit is uit verhouding. Wij hebben echt veel te veel betaald... bittere pil.
Op het eerste oog is het een mooi, modern en net bijgehouden park. De kamers zijn ruim maar wel al verouderd. Het onderhoud laat te wensen over. Onze tv werkte niet en op de muren zat schimmel.
Wat ons ook enorm tegenviel was het restaurant en de georganiseerde avonden. Er zou een african bbq night met muziek zijn. Dit was er niet. De fishmarket was minimaal en ook de Sunday brunch was minder uitgebreid. Het restaurant had geen lunchkaart met broodjes, enkel warme gerechten en de prijzen waren sky high.
Het personeel loopt rond met een gedwongen glimlach. De meeste zijn ontzettend vriendelijk en erg geïnteresseerd maar ze moeten ook enorme vriendelijk doen omdat er overal management loopt en bij een klein foutje liggen ze eruit. Schrijnend om te zien.
Het personeel verdient enorm weinig echt belachelijk terwijl dit hotel behoort tot leisure group, de rijkste van Gambia. Het is gewoon belachelijk om te zien dat 1 biertje 3x het loon kost van een mededeling die 12 uur werkt (bijv de security mannen). Het management loopt rond alsof ze de koning zijn en het personeel moet ze zelfs bedienen (in ieder geval tijdens de Sunday brunch).
Ik zou tamala niet aanraden en al helemaal niet all in. Ga lekker naar de strip, steun de lokale medewerkers en toon oprechte interesse in de Gambianen. Boek lokaal een appartement of hotel!